Η αληθινή γυναίκα πίσω από το θρυλικό poster του American Beauty

Ποιος θα περίμενε ότι η χυμώδης Christina Hendricks κρύβεται πίσω από την εμβληματική αφίσα;

Αν και μετά την επιτυχία του 1917, αυτό μπορεί να αλλάξει, όταν μιλάμε για τον Sam Mendes, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι, όχι άδικα, το American Beauty (1999). Στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, ο Βρετανός σκηνοθέτης έκανε μία βαθιά τομή στην Αγία Αμερικανική Οικογένεια, εκθέτοντας όλη τη σήψη που υπήρχε στο εσωτερικό της, παίζοντας παράλληλα με τα ανθρώπινα όρια και ταμπού καθώς η μία εμβληματική σκηνή διαδεχόταν την άλλη.

Η αλήθεια είναι ότι η ταινία μπορεί να κέρδισε πέντε βραβεία Όσκαρ, έμεινε όμως στην ιστορία, εκτός από τις βραβεύσεις, και για την εικόνα της Mena Suvari, ολόγυμνης, και περιτριγυρισμένης από τριαντάφυλλα. Το poster το American Beauty θεωρείται τουλάχιστον θρυλικό.

Παρόλο όμως που η σκέψη μας κάνει να πιστεύουμε ότι στην αφίσα βλέπουμε τη γυμνή κοιλιά και το χέρι της Mena Suvari, η λογική μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι τελικά θα πρέπει κάποιο μοντέλο να συμμετείχε στη φωτογράφιση για τις ανάγκες του poster. Εδώ και δύο δεκαετίες, το εν λόγω μοντέλο λοιπόν, αποφάσισε να διατηρήσει την ταυτότητά του μυστική. Να αφήσει τη γοητεία να συναρπάζει διαχρονικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Hendricks (@actuallychristinahendricks) on

Τον περασμένο, όμως, Αύγουστο έλυσε τη σιωπή του. Η μεγάλη αποκάλυψη έγινε στο Instagram, όπου η πληθωρική Christina Hendricks έδωσε ένα τέλος σε αυτόν τον μύθο της pop κουλτούρας. Εκείνο, βέβαια, που κανείς δεν περίμενε είναι ότι η γνωστή από τον ρόλο της στο τηλεοπτικό Mad Men ηθοποιός είχε συμμετάσχει στη φωτογράφιση ως μοντέλο χεριών. Η κοιλιά του poster ανήκει σε κάποια άλλη κοπέλα.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια τώρα της είδησης έλαβαν χώρα στο show του James Corden, ο οποίος και κάλεσε τη Hendricks να αφηγηθεί την ιστορία πίσω από την αφίσα. Εκείνη, όμως, κράτησε το όνομα της άλλης κοπέλας τελικά κρυφό. Διαιωνίζοντας έτσι άλλον έναν μύθο που απασχολεί την pop κουλτούρα: Σε ποιον ανήκει η εμβληματική γυναικεία κοιλιά από το poster του αριστουργηματικού American Beauty;

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.