Ο κορονοϊός βούλιαξε το αμερικάνικο box office

Σημειώθηκε ιστορικό χαμηλό, το χειρότερο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 17 Μαρτίου 2020

Μπορεί λίγου μήνες πριν, τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, το παγκόσμιο κινηματογραφικό box office να γνώριζε πρωτόγνωρες ημέρες με τις εισπράξεις να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο λόγω της ασύλληπτης επιτυχίας που σημείωσε το Joker με τον Joaquin Phoenix, ωστόσο σήμερα μιλάμε για την απόλυτη κατακόρυφη πτώση. Η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα να κοπούν περιορισμένα εισιτήρια την προηγούμενη εβδομάδα και να σημειωθεί ιστορικό χαμηλό στο αμερικάνικο box office, το χειρότερο των τελευταίων δύο δεκαετιών από τον Σεπτέμβριο του 2000 και συγκεκριμένα την εβδομάδα 15-20 Σεπτεμβρίου κατά την προβολή του Bait με τον Jamie Foxx.  

Στις αμερικάνικες αίθουσες παιζόντουσαν αυτήν περίοδο μεταξύ άλλων οι ταινίες "Φύγαμε" της Pixar, Bloodshot με τον Vin Diesel, το θρίλερ The Hunt του Damon Lindelof, αλλά και το προσφάτος βραβευμένο στην Μπερλινάλε Never Rarely Sometimes Always.

Εκτός όμως από το ιστορικό χαμηλό και τα κλειστά σινεμά, το Χόλιγουντ μετρά ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα: τις αναβολές εξόδου ταινιών που θα προσέγγιζαν σαν μαγνήτες το κοινό στη σκοτεινή αίθουσα, όπως το No Time to Die, την 25η ταινία ια τον James Bond, τη Mulan της Disney και το A Quiet Place 2.

Μάλιστα, σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, υπολογίζεται ότι οι ζημιές των στούντιο παραγωγής έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια και το ποσό αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μέσα στους επόμενους μήνες.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή, οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες αποφάσισαν το κλείσιμο όλων των κινηματογραφικών αιθουσών και στις δύο πόλεις, στο πλαίσιο της γενικευμένης καραντίνας, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ολικό κλείσιμο όλων των σινεμά στις ΗΠΑ. 


Φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv