Όταν ο Quentin Tarantino πήρε κινηματογραφικά μαθήματα από τον Brad Pitt

Κανείς δε λέει στον Brad Pitt πώς να βγάλει την μπλούζα του.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Απριλίου 2020

Σε κάθε σχολή κινηματογράφου, ήδη από τα πρώτα έτη, θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει ένα υποχρεωτικό –και όχι προαιρετικό- μάθημα με τίτλο "Ο Brad Pitt χωρίς μπλούζα στο σινεμά". Αν μετρήσεις το πόσες φορές έχει εμφανιστεί χωρίς αυτήν στη μεγάλη οθόνη θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Πραγματικά, με τα χρόνια έχει μετατραπεί σε μία βασική αρχή του σύγχρονου σινεμά: Fight Club, Troy, Allied, Fury, Snatch, και πιο πρόσφατα Once Upon a Time… in Hollywood.

Με άλλα λόγια, ο Pitt γνωρίζει πολύ καλά πώς να μένει χωρίς μπλούζα μπροστά στις κάμερες. Κάτι που είναι γνωστό σε όλον τον κινηματογραφικό πλανήτη, εκτός ίσως από τον Quentin Tarantino. Ποιος το λέει αυτό; Ο ίδιος ο διάσημος σκηνοθέτης που σε πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast με τίτλο 3 girls, 1 Keith παραδέχθηκε ότι θα τα έκανε μαντάρα στη χαρακτηριστική σκηνή της τελευταίας του ταινίας, όπου ο Cliff Booth (Brad Pitt) βγάζει τα ρούχα του καθώς φτιάχνει την κεραία της τηλεόρασης στη σκεπή της έπαυλης του Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), αν δεν τον είχε συμβουλέψει ο ίδιος ο 56χρονος ηθοποιός.

"Έχει πλάκα γιατί ο Brad είναι αρκετά ντροπαλός με τέτοια πράγματα" είπε ο Tarantino, για να συνεχίσει: "Ενώ την ίδια στιγμή γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει". Έτσι, όσο εκείνος (λανθασμένα) έδινε οδηγίες στον Pitt για το πώς ακριβώς πρέπει να ξεκουμπώσει τα κουμπιά του, ο τελευταίος του απάντησε πολύ απλά: "Ειλικρινά θες να μπλέξουμε με τα κουμπιά και αυτές τις μαλακίες; Θα βγάζω το πουκάμισο με τη μία. Πάμε!".

Φυσικά, ο Tarantino είχε αρκετή εμπειρία ώστε να μάθει από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλύτερο το συγκεκριμένο σπορ. Έτσι άλλη μία θρυλική σκηνή του Brad Pitt χωρίς μπλούζα είχε γεννηθεί. "Σκέφτηκα, αυτός ο τύπος γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει" είπε ο σκηνοθέτης. "Σκάσε, λοιπόν, σκέφτηκα και άσε τον ειδικό να κάνει τη δουλειά του!".

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Uncorked πρωταγωνιστούν το κρασί και η pop κουλτούρα

"Ο Σομελιέ", όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας, έκανε πριν λίγες ημέρες πρεμιέρα στο Netflix.

Peninsula: Πρώτο trailer για το sequel του Train to Busan

Τι είχαμε ανάγκη εν μέσω πανδημίας; Μια ταινία για ζόμπι.