3 ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη δωρεάν στο YouTube

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε "Σπιρτόκουτο", "Ψυχή στο Στόμα" και "Μικρό Ψάρι".

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 09 Απριλίου 2020

Η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, "Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς" έριξε πρόωρα αυλαία λόγω του lockdown που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και πρόσφατα επανήλθε online στις οθόνες μας μέσα από ένα βίντεο με κομμένες σκηνές, σαν ένα μικρό δώρο για το #menoumespiti. Ένα ακόμα μας κάνει τώρα η ομάδα του σκηνοθέτη που διέθεσε δωρεάν μέσα από το YouTube τρεις από τις πιο δημοφιλείς κινηματογραφικές δουλειές του. 

Το μικρό ψάρι (2014)

Στα 19 του, ο Στράτος (Βαγγέλης Μουρίκης) διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ψυχή στο στόμα (2006)

Ο Τάκης (Ερρίκος Λίτσης), υπάλληλος σε βιοτεχνία φωτιστικών και πατέρας ενός μωρού, χρωστάει λεφτά και δέχεται πιέσεις να πάρει την σαλεμένη αδελφή του σπίτι.Κυρίως όμως υπομένει την απιστία της γυναίκας του,την καφρίλα που τον περιβάλει στη δουλειά, και την μαυρίλα που του φορτώνει το αφεντικό του.

Σπιρτόκουτο (2003)

Ένα οικογενειακό δράμα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη (Ερρίκος Λίτσης), ιδιοκτήτη μιας καφετέριας στον Κορυδαλλό. Όλα τα περιστατικά εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια μίας καλοκαιρινής ημέρας με καύσωνα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "Όρνιθες" του Μπάμπη Μακρίδη κάνουν πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Μένουμε μέσα, αλλά το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει στις οθόνες μας μία ταινία σε πανελλήνια πρεμιέρα, πριν καν προβληθεί στις αίθουσες.

Τα μπαρ στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Είναι μεγαλύτερα, πιο φωτεινά και σχεδόν πάντοτε γεμάτα με περίεργους τύπους.