Revival, ένα ακόμα θρίλερ του Stephen King γίνεται ταινία

Το Χόλιγουντ στοιχηματίζει ξανά στα σίγουρα χέρια του Άρχοντα του Τρόμου.

Υπάρχουν συγγραφείς που περνούν όλη τους τη ζωή γράφοντας ένα ή δύο μυθιστορήματα. Δεν είναι λίγιοι οι υποψήφιοι συγγραφείς που δεν τολμούν ποτέ να δείξουν όλα όσα κρατούν καλά φυλαγμένα στο συρτάρι τους. Κι ύστερα, υπάρχει και ο Steven King που κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το πόσα βιβλία έχει γράψει. Η επίσημη βιβλιογραφία της Wikipedia αναφέρει 63 (χωρίς τις συλλογές) αν και είναι σίγουρο πως η παραγωγή του ξεπερνά τα 100 βιβλία. Όσο για τις κινηματογραφικές μεταφορές; Το 2017 το Lithub κατέληξε ότι ήταν 34. Από τότε μέχρι την τωρινή ανακοίνωση για το Revival όμως, έχει ήδη κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Μία από τις τελευταίες ιστορίες του τρόμου από τον μετρ του είδους που μεταφράστηκε το 2015 στα ελληνικά ως Αναβίωση (εκδόσεις Bell) βρίσκει τον δρόμο της -και αυτή- προς τη μεγάλη οθόνη του σινεμά. Πίσω από τη νέα παραγωγή είναι ο Mike Flanagan (πιο γνωστός από το εξαιρετικό The Haunting of Hill House) που μοιάζει να έχει αφιερωθεί με πάθος στη μεταφορά του λογοτεχνικού corpus του "Βασιλιά" στον κινηματογράφο.

Είχαν προηγηθεί ο Δρ. Ύπνος και το Gerald's Game που είδαμε στο Netflix, με το πρώτο να απογοητεύει εμπορικά (72 εκ. δολάρια στα box office), μιας και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι αποτελούσε sequel της θρυλικής και όπως φαίνεται αξεπέραστης Λάμψης του Stanley Kubrick.

To story

Revival, ένα ακόμα θρίλερ του Stephen King γίνεται ταινία

O Flanagan όμως έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά το είδος του horror παρά τα όποια στραβοπατήματα. Μάλιστα, το γεγονός ότι το Revival δε θα είναι remake αποτελεί μία δικλείδα αισιοδοξίας για τους fans του είδους. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ιστορία του "Βασιλιά" διατηρεί τα γνωστά μοτίβα που του αρέσουν (μικρή επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ όπου κάτι πολύ κακό συμβαίνει) προσθέτει όμως δύο δυνατά υλικά στη συνταγή της πλοκής: Τα σκληρά ναρκωτικά και το πάντα αμφιλεγόμενο ζήτημα της θρησκείας.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς το project βρίσκεται σε αρχικά στάδια ακόμη. Θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή, πάντα όμως υπάρχει ελπίδα ότι Revival θα μπορέσει να ακολουθήσει τα εξαιρετικά χνάρια που άφησε το πρόσφατο τηλεοπτικό The Outsider - ενα κρεσέντο τρόμο αντάξιο του Stephen King με άλλα λόγια.


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.