3 Brothers: Η μικρού μήκους ταινία του Spike Lee κατά του ρατσισμού

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης μιλά για τα αυτονόητα που δεν είναι καθόλου έτσι, με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd.

"Θα σταματήσει ποτέ να επαναλαμβάνεται η Ιστορία;". Με αυτή τη φράση εκκινεί το μικρού μήκους φιλμ που γύρισε ο Spike Lee με τίτλο 3 Brothers -και υπότιτλο Radio Raheem, Eric Garner And George Floyd- για να σχολιάσει τα όσα δυσοίωνα εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Αμερική μετά τη δολοφονία του George Floyd κατά τη σύλληψή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Στην ταινία περιλαμβάνονται πλάνα από τον φόνο του Floyd, από τη σύλληψη του Eric Garner που δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2019 -επίσης με στραγγαλισμό- και από την ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη "Κάνε το Σωστό" (1989).

"Η ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά και ξανά. Τα θεμέλια της χώρας έχουν χτιστεί πάνω στα πτώματα των μαύρων ανθρώπων. Δεν εγκρίνω όλα όσα γίνονται, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν με αυτόν τον άγριο τρόπο", ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του CNN, I Can’t Breath: Black Men Living and Dying In America, φορώντας ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν το 1619, η χρονιά που ουσιαστικά ξεκίνησε η δουλεία στην Αμερική. 

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη μικρού μήκους ταινία που γυρίζει ο Lee σε λιγότερο από ένα μήνα περίπου. Στις αρχές Μαΐου, με αφορμή το lockdown στις ΗΠΑ λόγω της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού, παρέδωσε το New York New York, ένα μόλις τριών λεπτών διάρκειας φιλμάκι που παρουσιάζει τους άδειους δρόμους της αμερικάνικης μεγαλούπολης και του εργαζόμενους στα νοσοκομεία.


Κεντρική φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.