Οι παραγωγοί του GoT "ταξιδεύουν" στο διάστημα με το Netflix

Το δίδυμο των Benioff-Weiss αναλαμβάνει να μεταφέρει στην τηλεόραση τη sci-fi τριλογία του Liu Cixin.

Ο Liu Cixin είναι ο σημαντικότερος σύγχρονος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας για τον οποίο, λογικά, δεν έχεις ακούσει τίποτα. Ο 57χρονος Κινέζος έχει σαρώσει τα βραβεία τόσο στην πατρίδα του όσο και στο εξωτερικό (Hugo, Locus) και έχει λάβει τα εύσημα από τον Barack Obama και τον George R.R. Martin. Το πιο σημαντικό του επίτευγμα όμως είναι άλλο: Μετέτρεψε το sci-fi από παραλογοτεχνία σε ένα αξιοσέβαστο λογοτεχνικό είδος στην Άπω Ανατολή – η Κίνα είναι μία αγορά, άλλωστε, 1 δισ. υποψήφιων αναγνωστών. Τώρα, ήρθε η σειρά της τηλεόρασης: Οι παραγωγοί του Game of Thrones αναλαμβάνουν να το μεταφέρουν το έργο του στη μικρή οθόνη και το Netflix.

Οι παραγωγοί του GoT "ταξιδεύουν" στο διάστημα με το Netflix

Τι ακριβώς όμως περιγράφει στα βιβλία του ο Cixin; Η τριλογία του με τίτλο Remembrance of Earth's Past έχει να κάνει, σε πολύ χοντρικές γραμμές, με μία εξωγήινη εισβολή. Φυσικά, ο Κινέζος συγγραφέας με τον ρεαλιστικό του τόνο, τους καλοφτιαγμένους χαρακτήρες, τη διαπεραστική ματιά και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις δίνει μία νέα πνοή σε αυτό το μάλλον κουρασμένο concept.


"Η δημιουργική ομάδα που έχει αναλάβει να μεταφέρει το έργο μου στην τηλεόραση έχει τον απόλυτο σεβασμό από πλευράς μου" δήλωσε ο Liu Cixin, συγγραφέας της τριλογίας Remembrance of Earth's Past.


"Η τριλογία του Liu Cixin είναι η πιο φιλόδοξη σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχουμε διαβάσει, καθώς ταξιδεύει τους αναγνώστες από το 1960 μέχρι το τέλος του χρόνου, και από τη μικρή μπλε κουκκίδα που αποκαλούμε πατρίδα μέχρι τις εσχατιές του σύμπαντος" ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή των David Benioff και Dan Weiss. "Ανυπομονούμε να περάσουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας προσπαθώντας να τη ζωντανέψουμε για το παγκόσμιο κοινό".

O Liu Cixin συστήνεται στο τηλεοπτικό κοινό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Funaek (@funaekreads) on

Όσο για το τι πιστεύει ο Κινέζος συγγραφέας για τους ανθρώπους που καλούνται να κάνουν κινούμενη εικόνα το δικό του όραμα; "Η δημιουργική ομάδα που έχει αναλάβει να μεταφέρει "Το πρόβλημα των τριών σωμάτων" (εκδ. SΕΛΙΝΙ) [σ.σ: πρώτο μέρος της τριλογίας] έχει τον απόλυτο σεβασμό από πλευράς μου. Θέλω να αφηγηθώ μία ιστορία που ξεπερνά τα όρια που θέτουν τα έθνη, οι κουλτούρες και οι φιλές. Μία ιστορία που μας κάνει να σκεφτούμε το μέλλον μας ως ανθρωπότητα ως σύνολο και όχι ως μονάδες".

Πρόβλημα τριών σωμάτων Liu Cixin NetflixΤο project αυτή τη στιγμή θεωρείται ένα από τα πλέον μεγαλεπήβολα τηλεοπτικά projects που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μάλιστα, το Entertainment Weekly κάνει λόγο για πραγματικά αστρονομικά budgets, αφού όταν κάποια στιγμή το Amazon προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της τριλογίας, υπήρχαν έντονες φήμες -μάλλον υπερβολικές βέβαια- που θέλουν τη σειρά να κοστίζει 1 δισ. δολάρια.

Τέλος, πριν υπάρξουν ξανά γκρίνιες για το δίδυμο Benioff-Weiss να θυμήσουμε το εξής: Πριν το τεράστιο flop στην τελευταία σεζόν του GoT, αυτοί οι δύο άνθρωποι μας είχαν χαρίσει σπουδαίες τηλεοπτικές στιγμές. Μακάρι να το επαναλάβουν. Αυτή τη φορά στο διάστημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.