Το El Cid είναι το ισπανικό Game of Thrones

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά του Amazon Prime με πρωταγωνιστή τον Jaime Lorente.

Ο Jaime Lorente (La Casa de Papel, Elit) θα είναι ο πρωταγωνιστής του mini series El Cid, που θα κάνει πρεμιέρα σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω του Amazon Prime Video. Η σειρά βρίσκεται στο στάδιο του promotion, με αρκετές εικόνες και ένα teaser να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ το πρώτο trailer αναμένεται προσεχώς. 

Το teaser και η πρεμιέρα

Στο 30'' teaser εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος την επιδίωξη του El Cid: Θέλει να γίνει κάτι σαν το ισπανικό Game of Thrones. Ή τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσει να κάνει, έστω και με πιο ταπεινό budget και μέγεθος παραγωγής. Η αισθητική, η κινηματογράφηση και το impact πάντως παραπέμπουν στις μάχες του Jon Snow και των υπολοίπων ηρώων του GoT.

Το οπτικό υλικό επικεντρώνεται στις αιματηρές συγκρούσεις, οι οποίες κάτι μας θυμίζουν. Σχετικά με την πρεμιέρα του El Cid, για το οποίο το Amazon Prime Video ευελπιστεί ότι θα γίνει το πρώτο του ισπανικό blockbuster series, δεν έχει υπάρξει κάποια ξεκάθαρη πληροφόρηση αλλά εκτιμάται πως θα προβληθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ιστορία

Πιθανότατα θα έχεις ακούσει και στο παρελθόν το όνομα Ελ Σιντ. Ο Rodrigo Díaz de Vivar (1048 -1099 μΧ) θεωρείται εθνικός της Ισπανίας με μεγάλη δράση κατά τη διάρκεια των πολέμων στη μεσαιωνική ιστορία. Οι συνεχείς στρατιωτικοί θρίαμβοι εναντίον χριστιανών και μουσουλμάνων, καθώς και η συνήθειά του να μην πολιτεύεται σύμφωνα με τα φεουδαρχικά ήθη της εποχής, τον κατέστησε αγαπητό στον ισπανικό λαό και πρότυπο για τους ιππότες της πατρίδας του. Μετά το θάνατό του τα κατορθώματά του, πραγματικά και φανταστικά, εξυμνήθηκαν όσο ελαχίστων, δημιουργώντας ένα θρύλο γύρω από το όνομά του.

Το El Cid είναι το ισπανικό Game of Thrones

Στη σειρά καταγράφεται η ιστορία και πίσω από τον θρύλο καθώς και η πορεία του από παιδί. Συμπεριλαμβάνονται και σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως η κατάκτηση της πλούσιας πόλης της Βαλένθια αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως πρόκειται ουσιαστικά για μυθοπλασία και όχι για πιστή απεικόνιση των γεγονότων.

Το cast και η παραγωγή

Εκτός από τον προαναφερθέντα Jaime Lorente, στο El Cid πρωταγωνιστούν ακόμη οι José Luis García-Pérez,  Elia Galera, Carlos Bardem, Juan Echanove, Alicia Sanz, Francisco Ortiz, Jaime Olías, Lucía Guerrero, Lucía Díez, Nicolás Illoro, Juan Fernández, Pablo Álvarez και Ginés García Millán.

EL CID ΣΕΙΡΑ ΙΣΠΑΝΙΚΟ GAME OF THRONES 1
EL CID ΣΕΙΡΑ ΙΣΠΑΝΙΚΟ GAME OF THRONES 2

Η παραγωγή ανήκει στη Zebra Producciones, με τους Federico Cueva, Miguel Alcantud, Marco A. Castillo, Adolfo Martínez Pérez και Manuel Carballo να μοιράζονται στη σκηνοθεσία των επεισοδίων. Το soundtrack υπογράφει ο Gustavo Santaolalla, ο οποίος έχει βραβευτεί με Όσκαρ για τα Brokeback Mountain και Babel.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.