Το HBO ετοιμάζει σειρά για την SpaceX του Elon Musk

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τα 6 επεισόδια του φιλόδοξου τηλεοπτικού project.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Οκτωβρίου 2020

Πίσω στο 2002, ο 31χρονος τότε Elon Musk ίδρυε στο Hawthorne της Καλιφόρνια την Space Exploration Technologies Corp., ευρέως γνωστή πια ως SpaceX. Η αμερικανική εταιρεία δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό να μειώσει το κόστος της διαστημικής μεταφοράς και η περαιτέρω εξερεύνηση όσων βρίσκονται πιο πέρα από την ατμόσφαιρα, με πιο μακρινό στόχο τον αποικισμό του Άρη. 18 χρόνια μετά, η διαστημική υπηρεσία του Νοτιοαφρικανού μεγιστάνα ετοιμάζεται για το τηλεοπτικό της ντεμπούτο μέσω του HBO που δουλεύει ήδη πάνω σε ένα mini-series γι' αυτήν.

Η σειρά

Η παραγωγή θα περιλαμβάνει 6 επεισόδια που θα βασίζονται στο βιβλίο Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future του Ashlee Vance. Το εν λόγω βιβλίο καταγράφει μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο ο Elon Musk κυνηγά τα φιλόδοξα πλάνα του, θέλοντας να κάνει τον κόσμο καλύτερο και πιο διασκεδαστικό. Ανάμεσα στα όνειρά του είναι να κάνει την ανθρωπότητα ένα multi-planetary είδος και γι' αυτό έχει προσλάβει μία μεγάλη ομάδα ειδικών που δουλεύει σε διάφορα projects, σε ένα νησί του Ειρηνικού ωκεανού. Αποτέλεσμα της επιθυμίας του και των ενεργειών του ήταν η πρώτη εκτόξευση πυραύλου της εταιρείας του -του Falcon 9- στις 30 Μαΐου του 2020. Όλα τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη μέσω της σειράς.

Οι δημιουργοί και η πρεμιέρα

Ο σεναριογράφος είναι ο Doug Jung του The Cloverfield Paradox (2018) και του Star Trek Beyond (2016). Φήμες αναφέρουν πως στο κομμάτι της παραγωγής θα εμπλακεί ο Channing Tatum με την Free Association, κάτι που δεν ισχύει για τον ίδιο τον Elon Musk - παρεμπιπτόντως, δεν θα έχει ρόλο στη σειρά. Φυσικά, δεν θα ήταν δυνατόν να γνωρίζουμε από τώρα το πότε ακριβώς θα κάνει πρεμιέρα, με πιθανότερο χρονικό ορίζοντα να συμβεί κάτι τέτοιο τις αρχές του 2022.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο trailer για την 4η σεζόν του The Crown

Ένα μήνα πριν την πρεμιέρα της στο Netflix.

In Wonder: Το νέο μουσικό ντοκιμαντέρ του Netflix

Μία ενδόμυχη ματιά στη ζωή και το ταξίδι του Shawn Mendes στην παγκόσμια μουσική σκηνή.