Ο David Fincher μόλις σκότωσε το Mindhunter

Μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών έκλεισε δυστυχώς τον κύκλο της.

"Κοιτάξτε να δείτε, για τις ακροαματικότητες που έκανε, το show ήταν πάρα πολύ ακριβό" δήλωσε ο David Fincher στο Vulture, ρίχνοντας μία βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης τηλεόρασης. Το Mindhunter υπήρξε ένα από τα μεγάλα hits του Netflix όταν ξεκίνησε το 2017, μία σειρά που έριχνε φως στο πως το FBI κατάφερε επιτέλους να βρει έναν τρόπο για να εξιχνιάζει τους δολοφονικούς γρίφους που έστηναν οι serial killers. Δυστυχώς, κάπου εδώ όλα δείχνουν ότι ρίχνει αυλαία και δε θα υπάρξει τρίτη σεζόν. "Ίσως, μετά από πέντε χρόνια" ήταν η δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικανικής πλατφόρμας. Δηλαδή, μάλλον ποτέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fits the profile. Thanks to @televisionacad for the nomination.

A post shared by MINDHUNTER (@mindhunter) on

Τι ήταν εκείνο που έκανα το Mindhunter να ξεχωρίζει μέσα σε έναν μακρύ και ατέλειωτο κατάλογο γεμάτο με ταινίες και σειρές που καταπιάνονται με μανιακούς δολοφόνους; Το γεγονός ότι η κάμερα δεν εστίαζε στα "ανθρώπινα τέρατα" που ικανοποιούσαν τις απάνθρωπες ορέξεις τους αποφεύγοντας για χρόνια τη σύλληψη, αλλά στην άλλη πλευρά.

Μία ξεχωριστή σειρά

Στο πώς, δηλαδή, οι πράκτορες του FBI που ανακάλυψαν μία πρωτοποριακή τεχνική, συνομιλώντας για δεκάδες ώρες με μερικούς από τους διασημότερους δολοφόνους όλων των εποχών (όπως ο Charles Manson), άρχισαν και εκείνοι σιγά σιγά να χάνουν την ανθρωπιά τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[SUSPENSEFUL ORCHESTRA MUSIC PLAYING]

A post shared by MINDHUNTER (@mindhunter) on

Να τρώνε τις ίδιες τους τις σάρκες, να καταστρέφουν την οικογενειακή τους ζωή και την όποια ελπίδα είχαν για ευτυχία, πνιγμένοι σε ένα λουτρό ματαιοδοξίας, κενού συναισθημάτων και τρομερών εμμονών. "Περίπου 6 ή 7 μήνες τον χρόνο. Το Mindhunter είχε γίνει αβάσταχτο για μένα" εξομολογήθηκε ο Fincher, ο οποίος φαίνεται ότι έδωσε προτεραιότητά στο νέο του πόνημα που τιτλοφορείται Mank σε σχέση με την τηλεοπτική σειρά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

History. Pattern. Profile. MINDHUNTER Season 2 premieres August 16.

A post shared by MINDHUNTER (@mindhunter) on

Το Mindhunter κατάφερε σε δύο σεζόν να αποκτήσει φανατικό κοινό, να υπάρξει σημείο αναφοράς για τα σύγχρονα τηλεοπτικά θρίλερ, να προταθεί ακόμα και για Emmy. Δυστυχώς, φαίνεται πως αυτά δεν ήταν αρκετά στον αδηφάγο κόσμο του streaming. Ο Fincher το δήλωσε ξεκάθαρα: "Η σειρά ήταν πολύ ακριβή για αυτά που έφερνε". H σωστή συνταγή, λοιπόν, θέλει χαμηλότερο budget και μεγαλύτερες πωλήσεις. Γιατί, τελικά, οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν -καλώς ή κακώς- ένα προϊόν. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης