Η ζωή στην καραντίνα μέσα από 2 σειρές του Netflix

Δύο πρωτότυπες παραγωγές της πλατφόρμας κάνουν τέχνη τη σκληρή πραγματικότητα στον καιρό της πανδημίας.

O Paolo Sorrentino αναπαριστά πώς θα ήταν αν ο Πάπας Φραγκίσμος και η Βασίλισσα Ελισάβετ, δύο προσωπικότητες που ούτως ή άλλως απέχουν από την κοσμική ζωή, αναγκάζονταν να συμβιώσουν λόγω του lockdown. Ένας αλκοολικός Αφροαμερικανός περνά την ημέρα του κάνοντας βιντεοκλήσεις και φροντίζοντας τα φυτά, ενώ ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ξαφνικά βλέπει τη σχέση του σε κρίση. Αυτές είναι μόνο τρεις από τις γεμάτες συναίσθημα ιστορίες καραντίνας που αφηγείται το Netflix μέσα από δύο πρωτότυπες παραγωγές του- και οι δύο γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown που επεβλήθη σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο την άνοιξη.

Homemade

"Για μία φορά στην καριέρα μας κάνουμε κάτι που δεν είναι για τα χρήματα, για τους ατζέντηδες, τους δικηγόρους ή το Χόλιγουντ", παραδέχεται ο Juan de Dios Larrain, παραγωγός και αδερφός του Χιλιανού σκηνοθέτη Pablo Larrain. Ο τελευταίος σημειώνει με τη σειρά του: "Είναι για την αντιξοότητα. Πώς όλοι μας, από διαφορετικές κουλτούρες, χώρες και συνθήκες, για μια μοναδική στιγμή της ανθρωπότητας, μοιραζόμαστε κάτι αυτούσιο".

Τα δύο αδέρφια είχαν την ιδέα να προτείνουν σε καταξιωμένους συναδέλφους τους και ηθοποιούς από διαφορετικές χώρες να γυρίσουν μικρού μήκους ταινίες για το παγκόσμιο lockdown και να δημιουργήσουν το πρότζεκτ με τίτλο Homemade· μία ανθολογική σειρά που ενώνει τα 17 φιλμάκια και στα οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Maggie Gyllenhaal, David Mackenzie, Paolo Sorrentino και Kristen Stewart αποτυπώνοντας την καθημερινότητά τους σε συνθήκες εγκλεισμού.

Social Distance

Δύο είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης που βιώνουμε: 1ον, να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας και 2ον, να κρατάμε αποστάσεις, τουλάχιστον δύο μέτρων. Κι αν το πλύσιμο των χεριών ήταν και πριν τον κορονοϊό γνωστή μας συνήθεια, η κοινωνική απόσταση ή κοινωνική αποστασιοποίηση, το social distance/distancing, είναι σίγουρα κάτι εντελώς καινούργιο για όλους. 

Με αφορμή την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, το Netflix παρουσιάζει μία ακόμα ανθολογική σειρά με τίτλο Social Distanse. Τα επεισόδιά της είναι εμπνευσμένα φυσικά από τη ζωή στην καραντίνα, τις αποστάσεις που όλοι πρέπει πλέον να κρατάμε μεταξύ μας, αλλά και την ανάγκη να διατηρήσουμε την ανθρώπινη επαφή. Δημιουργός της είναι η Jenji Kohan, που μας έχει παραδώσει τη σειρά Orange is the New Black.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.