8 νέες σειρές μυστηρίου του Netflix

Ολοκαίνουργιες σεζόν δημοφιλών σόου, αλλά και νέες παραγωγές προσγειώθηκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν λίγο πιο ενδιαφέροντα τα βράδια της καραντίνας.

Αγωνία, ανατριχίλα, τρόμος, δράμα. Συναισθήματα που χαρακτηρίζουν τις ακόλουθες τηλεοπτικές επιλογές που προβάλλονται αυτή την περίοδο στο Netflix· σειρές μυστηρίου που εισέβαλλαν στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν λίγο πιο ενδιαφέροντα τα βράδια της καραντίνας.

The Alienist: Angel of Darkness

Η δεύτερη σεζόν της σειράς The Alienist με τους Daniel Brühl, Luke Evans, και Dakota Fanning είναι γεγονός, έστω και με καθυστέρηση - ο πρώτος κύκλος έκανε πρεμιέρα το 2018. Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα του πρώτου κύκλου, συναντάμε την Sara Howard (Dakota Fanning),να διευθύνει το δικό της πρακτορείο ντετέκτιβ, και να αναλαμβάνει να βρει τη νεογέννητη κόρη του Iσπανού γενικού προξένου που έχει απαχθεί.

Stranger - 2η σεζόν

Με τη βοήθεια μιας τολμηρής αστυνομικού της Χαν Γέο-Τζιν, ένας κυνικός εισαγγελέας, ο Χουάνγκ Σι-Μο καναλαμβάνει μία υπόθεση φόνου με στοιχεία πολιτικής διαφθοράς. Αυτή είναι πάνω-κάτω η υπόθεση του αστυνομικού θρίλερ μυστηρίου που μας έρχεται από την Κορέα και εδώ και περίπου ένα μήνα προβάλλεται στο Netflix η δεύτερη σεζόν του. Η ιστορία συνεχίζεται με τους δύο ήρωες να αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά σε έναν λαβύρινθο αλληλένδετων υποθέσεων, ενώ η σύγκρουση μεταξύ εισαγγελέων και αστυνομίας μαίνεται.

Young Wallander

Ο επιθεωρητής Kurt Wallander γεννήθηκε από την πένα του Σουηδού συγγραφέα Henning Mankell, που έφυγε από τη ζωή το 2015 στα 67 του χρόνια. Σε αυτήν εδώ τη σουηδική τηλεοπτική παραγωγή εξετάζεται η ιστορία της  καταγωγής του διάσημου ήρωα με την υπόθεση της 1ης σεζόν να έχει ως εξής: Όντας αυτόπτης μάρτυρας σε μια παράξενη δολοφονία, ο νεαρός επιθεωρητής Kurt Wallander αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση. 

 

Paranormal 

 

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων best seller Ma Waraa Al Tabiaa του Ahmed Khaled Tawfik, η αιγυπτιακής παραγωγής σειρά μυστηρίου Paranormal λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο στη δεκαετία του 1960. Αφηγείται τη ζωή του αιματολόγου Refaat Ismail, που αφού βιώσει κάποιες μεταφυσικές εμπειρίες, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επανεξετάσει τα πάντα στη ζωή του, από το παρελθόν μέχρι το παρόν και το μέλλον του.

Perdida

Αναζητώντας την κόρη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής και μη γνωρίζοντας αν είναι ακόμα ζωντανή ή νεκρή, ο Αντόνιο πυροδοτεί εξελίξεις που επηρεάζουν ανατρέπουν τα πάντα όταν αποφασίζει να μπει στη χειρότερη φυλακή της Κολομβίας. Ισπανικής παραγωγής θρίλερ που η ιστορία του ξεδιπλώνεται μέσα από 11 συνολικά επεισόδια. 

The Haunting of Bly Manor

Από τον δημιουργό του επιτυχημένου The Haunting of Hill House έρχεται το νέο κεφάλαιο της ανθολογίας από τον Mike Flanagan. Εμπνευσμένο από το τη νουβέλα του 1898 του Henry James, "Το στρίψιμο της βίδας", το The Haunting of Bly Manor είναι μία γοτθική αισθηματική ιστορία φαντασμάτων.

Ratched

Στο δραματικό prequel του "Στη Φωλιά του Κούκου", η Sara Paulson είναι η Mildred Ratched, μία νοσοκόμα που θυμίζει τον Dr Jekyll και τον Mr. Hyde. Αν και φαίνεται καλή και αγαθή, αποδεικνύεται τελικά ότι είναι ένα πλάσμα που φαίνεται να τρέφεται από τα απάνθρωπα πειράματα που λαμβάνουν χώρα στην κλινική που έχει επιλέξει να δουλεύει.

To the Lake

Μία μυστηριώδης επιδημία ξεσπά στη Μόσχα και αναγκάζει μία ομάδα επιζώντων να καταφύγει στην άγρια φύση προκειμένου να επιβιώσει. Η ανατριχιαστικά επίκαιρη υπόθεση της ρώσικης εμμονής του Netflix -ο πρωτότυπος τίτλος είναι Epidemiya- είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την πλατφόρμα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες λόγω της σύνδεσής της με την πανδημία της Covid-19. Ο μετρ του τρόμου πάντως Stephen King ψηφίζει δαγκωτό To the Lake, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για ένα κλασικό spaghetti western με χιόνια, επιδημία και μολυσμένους Ρώσους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.