Η Wonder Woman είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο μας

Η νέα ταινία της super heroine με την Gal Gadot ετοιμάζει διπλό χτύπημα, τόσο σε σινεμά όσο και τηλεόραση.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 19 Νοεμβρίου 2020

Το 2020 ήταν η πιο παράξενη χρονιά για το σινεμά από την εποχή των αδερφών Lumiere μέχρι σήμερα. Ακυρώσεις, αναβολές, μεγάλα projects που έπεσαν στο κενό. Επί της ουσίας, οι θεατές είχαν πια απελπιστεί. Τι το καλό μπορούσε να συμβεί με τόσο λίγες εβδομάδες να απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το απαίσιο έτος; Τα καλά νέα έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού: Το πολυαναμενόμενο Wonder Woman 1984 της Patty Jenkins με πρωταγωνίστρια την Gal Gadot θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου.

Μέχρι εδώ, όλα ακούγονται πολύ φυσιολογικά. Υπάρχει, όμως, ένα plot twist στην ιστορία. Η Warners Bros. αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πρωτόγνωρη κίνηση για το "χριστουγεννιάτικό" της blockbuster: Την ίδια στιγμή που η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στα σινεμά, το HBO Max θα τη φιλοξενεί στην πλατφόρμα του χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τους συνδρομητές τους. Win win situation που λένε και οι Αμερικανοί.

To αβέβαιο μέλλον

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Πρόκειται, λοιπόν, για μία μάλλον ριψοκίνδυνη κίνηση που ίσως φανερώνει τη μεγάλη σιγουριά -παρόλες τις αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι κινηματογραφικές αίθουσες ελέω Covid-19- που μάλλον νιώθει η Warner Bros. με την ηρωίδα της. Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω εταιρεία παραγωγής έβαλε στον πάγο το άλλο της μεγάλο project: Το Dune δια χειρός Denis Villeneuve αντί για φέτος τον Δεκέμβρη θα προβληθεί τον Οκτώβρη του 2021. Αντίστοιχα και η Disney μετέφερε ταινίες της, όπως το Death on the Nile, για την επόμενη χρονιά. Μπορεί να την αδικήσει κανείς;

Βέβαια, όλη αυτή η σταδιακή μετακίνηση μεγάλων παραγωγών προς τη streaming τηλεόραση (σ.σ: το μεγάλο διακύβευμα είναι αν θα δεχθούν οι παραγωγοί του James Bond να "πουλήσουν" την ταινία τους στο Netflix, το οποίο προσφέρει πακτωλό χρημάτων για τον 007) γεννά μερικά κρίσιμα ερωτήματα. Μήπως η Covid-19 αποτελέσει την αρχή του τέλους για τα σινεμά; Μήπως οι εταιρείες παραγωγής θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτήν την τέχνη πριν λοξοκοιτάξουν προς την TV; Πρόκειται για ερωτήματα που θα απαντηθούν στο άμεσο μέλλον. Ελπίζουμε όχι εις βάρος του κινηματογράφου.

 

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Βιβλία