Οι καλύτερες σειρές του Netflix το 2020

Η χρονιά φεύγει και αφήνει πίσω της, εκτός από συντρίμμια και τα ακόλουθα τηλεοπτικά διαμαντάκια.

Μείναμε πολύ σπίτι, είδαμε πολύ, πάρα πολύ Netflix. Δύο μεγάλες αλήθειες για το 2020 που φεύγει και ένας μίνι τηλεοπτικός απολογισμός επιβάλλεται για τις καλύτερες σειρές της χρονιάς που παρακολουθήσαμε στην πλατφόρμα. Ακολουθούν τα πιο επιτυχημένα, νεα shows που έκαναν φέτος πρεμιέρα, βάσει της βαθμολογίας τους στην ιστοσελίδα IMDB.

The Last Dance

Ένα από τα ευχάριστα πράγματα που συνέβησαν μες στην πρώτη καραντίνα που προκάλεσε η πανδημική κρίση του κορονοϊού ήταν η κυκλοφορία του αθλητικού ντοκιμαντέρ του Jason Hehir σε παραγωγή του ESPN για τον Michael Jordan και την τελευταία χρονιά της μπασκετικής δυναστείας των Chicago Bulls, που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο και έκανε ρεκόρ τηλεθέασης καθηλώνοντας στη μικρή οθόνη περισσότερους από 23.800.000 θεατές εκτός ΗΠΑ κατά την προβολή των δύο τελευταίων του επεισοδίων.

IMDB: 9,2

David Attenborough: A Life on Our Planet

Ο Sir David Attenborough, αυτή η σπουδαία μορφή, τηλεπαρουσιαστής, φυσιοδίφης και φυσικός ιστορικός, αφηγείται τη ζωή του και την εξελικτική ιστορία της ζωής στη Γη, για να θρηνήσει την απώλεια άγριων τόπων και να προσφέρει ένα όραμα για το μέλλον με την κλιματική αλλαγή να απειλεί την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

IMDB: 9

Ethos

Ethos, όπως είναι ο διεθνής τίτλος της ή Bir Başkadır (Είναι κάτι άλλο) όπως είναι ο τούρκικος. Η μίνι σειρά του Berkun Oya, καταξιωμένου σεναριογράφου και σκηνοθέτη της τούρκικης θεατρικής σκηνής, αποτελείται από 8 επεισόδια και περιγράφεται ως η ιστορία μίας ομάδας ατόμων στην Κωνσταντινούπολη, που ξεπερνούν κοινωνικοοικονομικά όρια και συνδέονται μεταξύ τους, καθώς οι φόβοι και οι ελπίδες τους γίνονται ένα. Ο ρατσισμός προς τις γυναίκες με μαντίλα και το ταμπού της ψυχικής υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο της σειράς που μας ταξιδεύει από τη μια στη σύγχρονη Τουρκία και από την άλλη, στην παραδοσιακή.

IMDB: 8,8

The Queen's Gambit

Το σκακιστικό διαμάντι είναι και επίσημα η μίνι σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του Netflix: κατά τον πρώτο μήνα προβολής του, το παρακολούθησαν 62 εκατομμύρια λογαριασμοί, έστω και για 2 λεπτά. Βρέθηκε επίσης στο Top 10 τηλεθέασης 92 χωρών και στο Νο 1 αυτού σε 63 από αυτές. Και όλα αυτά διόλου τυχαία. Το καλογραμμένο σενάριο και η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Scott Frank και φυσικά η καθηλωτική ερμηνεία της Anya Taylor-Joy δεν θα μπορούσαν να μην το καταστήσουν ένα από τα καλύτερα, πρωτότυπα σόου της πλατφόρμας.

IMDB: 8,7

Cobra Kai

To Netflix πρόσθεσε στην τηλεοπτική του τροπαιοθήκη τη σειρά του δημιουργήθηκε το 2018 ως το sequel της θρυλικής ταινίας των 80s και προβλήθηκε στο τότε YouTube Red, σημερα YouTube Premium, και φυσικά βγήκε κερδισμένη. Το Cobra Kai αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία με την 3η σεζόν να είναι καθοδόν. 

IMDB: 8,7

Paranormal 

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων best seller Ma Waraa Al Tabiaa του Ahmed Khaled Tawfik, η αιγυπτιακής παραγωγής σειρά μυστηρίου Paranormal λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο στη δεκαετία του 1960. Αφηγείται τη ζωή του αιματολόγου Refaat Ismail, που αφού βιώσει κάποιες μεταφυσικές εμπειρίες, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επανεξετάσει τα πάντα στη ζωή του, από το παρελθόν μέχρι το παρόν και το μέλλον του.

IMDB: 8,3

Caliphate

Μέχρι την εμφάνιση του κορονοϊού, ο χειρότερος αόρατος εχθρός που γνώριζε ο Δυτικός Κόσμος ήταν τα τρομοκρατικά χτυπήματα από ισλαμιστικές οργανώσεις: απρόσμενα, επικίνδυνα, αιματηρά, χωρίς να λογαριάζουν αμάχους. Στο Caliphate παρακολουθούμε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια το πώς ακριβώς στήνεται μία επιχείρηση του ISIS επί ευρωπαϊκού εδάφους.

IMDB: 8,2

Cheer


Αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις για τις μαζορέτες και το cheerleading -δεν πρόκειται άπλα για τσαχπίνικα πρόσωπα και τέλεια κορμιά, ούτε για χορό-, το docuseries του Netflix για τις cheerleaders του Navarro College και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους να κερδίσουν το National Championship στην Ντεϊτόνα, απέδειξε πρώτον ότι μιλάμε για ένα από τα πιο σκληροτράχηλα αθλήματα και δεύτερον, ότι μόνο όταν θέτεις στόχους αγγίζεις την κορυφή. 

IMDB: 8,2

Unothodox

Μία 19χρονη ονόματι Esty προσπαθεί να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό της σκληροπυρηνικής κοινότητας των Χασιδιστών Εβραίων στο Γουίλιαμσμπεργκ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και να βρει τον δρόμο της - τη φωνή και τον δικό της τρόπο έκφρασης μακριά από τρομακτικά επικίνδυνα "πρέπει". Βασισμένο στην αυτοβιογραφία Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots της Deborah Feldman, το Unorthodox με την συγκλονιστική Shira Haas είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές που έχουν προβληθεί ποτέ στην πλατφόρμα του Netflix - η πρώτη σειρά στα γίντις που ενέταξε στο πρόγραμμά του.

IMDB: 8

Dash & Lily

Λένε ότι τα αντίθετα έλκονται και οι δύο πρωταγωνιστές της νέας, πρωτότυπης παραγωγής του Netflix, το επιβεβαιώνουν. Ο κυνικός Ντας, που μισεί τις γιορτές και η χαρωπή Λίλι, που λατρεύει τα Χριστούγεννα ανταλλάσσουν μηνύματα και προκλήσεις μέσα από ένα κόκκινο σημειωματάριο, με φόντο το εορταστικό, πολύχρωμο σκηνικό της Νέας Υόρκης. 

IMDB: 8

Never Have I Ever

Εμπνευσμένη από την παιδική ηλικία της ίδιας της δημιουργού της σειράς, Mindy Kaling, η υπόθεση αφορά την περίπλοκη ζωή μίας σύγχρονης έφηβης από την Ινδία, που είναι δευτεροετής φοιτήτρια στις ΗΠΑ και ζει εκ του ασφαλούς, αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις πάντα με μία δικλίδα ασφαλείας. Ωστόσο η ζωή δεν είναι μια μονότονη διαδικασία και η πρωταγωνίστρια θα το μάθει σύντομα. 

IMDB: 7,9

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.