Η κωμική σειρά των Obamas για το χάος της κυβέρνησης Trump

Το πρώην προεδρικό ζεύγος σε νέες τηλεοπτικές περιπέτειες στο Netflix.

Μία κωμική σειρά γεμάτη με σκετσάκια από τους παραγωγούς του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ American Factory; Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κανείς δεν περίμενε ότι οι Obamas θα ασχοληθούν με την τηλεόραση και το σινεμά μετά τη λήξη της θητείας τους στον Λευκό Οίκο. Το 2018 και το χρυσό deal που έκλεισαν με το Netflix όμως άλλαξαν όλα τα δεδομένα. Τότε, η δουλειά τους ως παραγωγοί έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και το χρυσο αγαλματάκι. Τώρα, είναι η ώρα για κάτι τελείως διαφορετικό: ένα sketch comedy.

 To Netflix παρήγγειλε από την Higher Ground Productions, την εταιρεία παραγωγής του πρώην προεδρικού ζεύγους, το The G Word με τον Adam Conover (κωμικός πιο γνωστός για τη σειρά Adam Ruins Everything), μία σειρά που πλέκει τα κωμικά σκετς με το ντοκιμαντέρ, σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί το χάος που προκάλεσε η διακυβέρνηση του Donald Trump στις Η.Π.Α. Τα τέσσερα αυτά χρόνια, δηλαδή, που θα μείνουν στην ιστορία ως μία περίεργη φάρσα -δυστυχώς καθ' όλα νόμιμη- που επιφύλασσε η τύχη στο ανθρώπινο είδος.

Η κωμική σειρά των Obamas για το χάος της κυβέρνησης TrumpΤο βιβλίο πίσω από τη σειρά

Πιο συγκεκριμένα το Deadline αναφέρει: "Η σειρά θέλει να δώσει απάντηση στο ερώτημα για το κατά πόσο η λέξη "κυβέρνηση" αντιμετωπίζεται ως μία κακιά λέξη ή ως ένας θεσμός που εμπνέει εμπιστοσύνη". Πού όμως βασίζεται το plot της νέας σειράς που όπως όλα δείχνουν θα προβληθεί μέσα στο 2021; Το βιβλίο The Fifth Risk του Michael Lewis, του οποίου τα δικαιώματα έχουν αγοράσει οι Obamas, αποτελεί την πρώτη ύλη για το The G Word.

Ο συγγραφέας του εξετάζει εξονυχιστικά το πώς οι επιλογές του Donald Trump σε θέσεις ευθύνης έκοψαν, επί της ουσίας, τα πόδια των Η.Π.Α. Επιλογές όπως ο ακροδεξιός και ξεκάθαρα ρατσιστής Steve Bannon, ο οποίος αργότερα παραπέμφθηκε για κατηγορίες συνωμοσίας και απάτης, δημιούργησαν ένα χάος ακυβερνησίας και επικίνδυνων αποφάσεων. Όλα αυτά, δυστυχώς, δε διήρκεσαν μονάχα μερικούς μήνες αλλά τέσσερα χρόνια. Έτσι, μπορεί το ψάρι να βρομούσε από το κεφάλι εξαρχής αλλά και το υπόλοιπο κυβερνητικό οργανόγραμμα δεν πήγαινε πίσω.

Θα καταφέρουν, λοιπόν, οι Obamas να παραδώσουν άλλο ένα τηλεοπτικό προϊόν που θα προκαλέσει πάταγο και θα φιγουράρει ψηλά στις βραβεύσεις όπως συνέβη με την περίπτωση του American Factory; Ο χρόνος θα δείξει. Σίγουρα, πάντως, φαίνεται να κάνουν όλα τα σωστά βήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης