Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για τον θάνατο του Diego Maradona

To What Killed Maradona? καταφθάνει σε χρόνο-ρεκόρ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Δεκεμβρίου 2020

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις 25 Νοεμβρίου, όταν και ο Diego Maradona εγκατέλειπε τον μάταιο τούτο κόσμο, μόλις στα 60 του χρόνια, σε ένα από τα πιο σοκαριστικά γεγονότα του 2020, που είναι και αρκετά. Τώρα, το Discovery+ UK ανέθεσε στην εταιρεία παραγωγής ITN να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ-εξπρές για το θάνατο του Diego, σε ένα project που θα τιτλοφορείται What Killed Maradona?.

Το ντοκιμαντέρ θα καταγράφει μία εις βάθος έρευνα σε όλους τους παράγοντες που επηρέασαν τα τελευταία χρόνια την υγεία του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών και οδήγησαν τελικά στο φινάλε της ζωής του. Τα αξιοσημείωτα highs and lows του Αργεντινού σταρ θα εξεταστούν σε βάθος και τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Αναζητώντας την αλήθεια

Επισήμως, ο μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων αλλά στην Αργεντινή ήδη έχει ξεκινήσει μία παραφιλολογία που φτάνει μέχρι και το επίπεδο της συνωμοσιολογίας σχετικά με την όλη υπόθεση, ενώ έχει ξεκινήσει μέχρι και εισαγγελική έρευνα για τις (πιθανές ή όχι) παραλείψεις των γιατρών. Η παραγωγή του Discovery+ UK φιλοδοξεί να διερευνήσει όλα όσα ακούγονται και γράφονται, μέσω μίας σειράς συνεντεύξεων με ειδικούς, γιατρούς και άτομα από τον περιβάλλον του Maradona.

Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για τον θάνατο του Diego MaradonaGetty Images

Οι απόψεις και οι μαρτυρίες τους μπορεί να μη ρίξουν απαραίτητα φως στις όποιες σκοτεινές πλευρές μπορεί να υπάρχουν αλλά σίγουρα θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες στο κοινό σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν τα τελευταία χρόνια ο Diego.

Πότε κάνει πρεμιέρα

"Ο Maradona ήταν ένα σύμβολο, ένας πραγματικός θρύλος, η δράση και η ζωή του οποίου ήταν γνωστές σε όλο τον κόσμο. Η πίεση από τον Τύπο υπήρξε αφόρητη γι' αυτόν για δεκαετίες. Αυτό το ντοκιμαντέρ θα προσπαθήσει να καταγράψει όλες εκείνες τις πτυχές που δεν έφτασαν ποτέ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά και εκείνα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το legacy που αφήνει πίσω του. Ίσως ακολουθήσουν κι άλλα σχετικά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του" ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο ιθύνων νους του Discovery, Simon Downing.

Η παραγωγή του What killed Maradona? βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την εταιρεία παραγωγής να φιλοδοξεί πως θα κάνει πρεμιέρα, μέσω της πλατφόρμας του Discovery+, στις 28 Δεκεμβρίου. Σε χρόνο-ρεκόρ δηλαδή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.