Το Great Gatsby γίνεται σειρά

Μετά από τέσσερις ταινίες, έφτασε η ώρα της τηλεόρασης.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 01 Φεβρουαρίου 2021

Αν απογοητεύθηκες επειδή το Peaky Blinders πρόκειται να ρίξει αυλαία με την 6η του σεζόν, μία ενδιαφέρουσα σειρά βρίσκεται ήδη στα σκαριά για να αναπληρώσει το κενό του. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο, σύμφωνα με το Hollywood Reporter η ταινία The Great Gatsby ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. 

H ιστορία

Το ντεμπούτο του Great Gatsby στον κινηματογράφο έγινε το 1926, ξαναγυρίστηκε το 1949 και "ανανεώθηκε" ριζικά 23 χρόνια μετά με τον Robert Redford στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2000 είδαμε μία ακόμη εκδοχή του με τον Toby Stevens ( Die Another Day ) στη θέση του Redford, ενώ το 2013 πήρε νέα πνοή με τη σκηνοθετική υπογραφή του Baz Luhrman και το all star cast των Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan και Joel Edgerton. Η τελευταία ταινία από πολλούς θεωρήθηκε ως η πιο πιστή απόδοση του κλασσικού πια, μυθιστορήματος του F. Scott Fitzgerald που γράφτηκε το 1925.

Το Great Gatsby γίνεται σειράWarner Bros.

Diversity it is

Κατά το Hollywood Reporter, την παραγωγή της σειράς έχουν αναλάβει οι "κολοσσοί" A + E Studios και ITV Studios America και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σεναριακή προσαρμογή έχει ήδη ανατεθεί στον πασίγνωστο Michael Hirst (Vikings, The Tudors). Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν η διαφορετικότητα και η ποικιλομορφία θα είναι σε πρώτο πλάνο όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι λόγοι είναι απλούστατοι: Καταρχάς η πλοκή διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη των '20s, αφηγείται δηλαδή την ιστορία της αφρικανικής αμερικανικής κοινότητας εκείνη την εποχή και από την πλευρά του ο Hirst σκοπεύει να μην απομακρυνθεί (ει δυνατόν καθόλου) από την τότε πραγματικότητα. Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δύο ειδικών στην αφρικανική αμερικανική ιστορία ώστε να διασφαλιστεί η ακρίβεια στην απόδοση, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να είναι και η δισέγγονη του συγγραφέα ως σύμβουλος επί των πολιτιστικών.

Παράλληλα, στην εποχή των #BlackLivesMatter, #OscarsSoWhite, #metoo, με παραδείγματα όπως τα κινηματογραφικά Moonlight, The Green Book, Call me by your Name, αλλά και το φρέσκο τηλεοπτικό Bridgerton με την εσκεμμένη "αχρωματοψία" στο καστ του είναι a priori σίγουρο ότι θα χορτάσουμε diversity. Αρκεί να μη διακυβεύεται η ιστορική ακρίβεια. 

Πότε και πού

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ούτε ποια πλατφόρμα streaming πρόκειται να "φιλοξενήσει" την τηλεοπτική σειρά ούτε η ημερομηνία της κυκλοφορίας της. Δεν είναι καθόλου απίθανο πάντως, να τη δούμε στο Netflix δεδομένου του ότι το Vikings με την υπογραφή των A + E Studios και του Hirst κατέληξαν εκεί. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.