Όλα όσα είχαν προβλέψει οι Simpsons

Από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους μέχρι τα ρούχα που φόρεσαν η Kamala Harris και η Lady Gaga.

Ο Νοστράδαμος, οι Μάγια και η Madame Soleil προσπάθησαν κάποτε να προβλέψουν τα μελλούμενα. Κι αυτό γιατί ακόμα και την απάντηση για το πότε θα συμβεί το τέλος του κόσμου, είναι πολύ πιθανό να την πάρουμε μέσα από τη σειρά The Simpsons. Σε παλιά επεισόδιά είδαμε ακόμα και σενάρια που έμοιαζαν γελοία για να γίνουν πιστευτά -όπως αυτό της προεδρίας του Donald Trump- να γίνονται πραγματικότητα, χρόνια μετά.

Και ενώ όλα θα μπορούσαν να εξηγηθούν ως αποτέλεσμα συμπτώσεων, ασυνείδητης μυθοπλαστικής μεταφοράς των ενδείξεων που υπάρχουν στην κοινωνία ή και διόρασης, η όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια με την οποία η ζωή αντιγράφει τη σειρά της FOX έχει αρχίσει να γίνεται creepy. Για του λόγου το ασφαλές, ακολουθούν κάποιες από τις πιο επιτυχημένες της προβλέψεις.

Οι διακοπές του γερουσιαστή Ted Cruz εν μέσω καταστροφών

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς "Οι Simpsons προβλέπουν το μέλλον", κάποιος ξέθαψε ένα κλιπάκι που είναι λες και περιγράφει το τελευταίο φιάσκο του Ted Cruz, ο οποίος εν μέσω πανδημίας και φυσικών καταστροφών που άφησαν το Τέξας χωρίς ηλεκτρικό και νερό, μάζεψε τα πράγματά του για να πάει διακοπές στο Κανκούν, μαζί με την οικογένειά του. Τελικά, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να ζητήσει συγγνώμη.

Η προεδρία του Donald Trump

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε το 2000 και έγινε αργότερα γνωστό ως "Bart to the Future," η Lisa Simpson βρίσκεται στο ύψιστο πολιτικό αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας διαδεχθεί στην προεδρία έναν καταστροφικό Donald Trump.

Η εμφάνιση της Kamala Harris

Η Kamala Harris, που δεν μοιάζει να είναι fan των Simpsons, αντέγραψε σε δημόσια εμφάνισή της το look της προεδρεύουσας Lisa Simpson, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή της ως Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επίθεση της τίγρης στους Siegfried & Roy

Δέκα χρόνια πριν από την πραγματική επίθεση μίας τίγρης στον Roy Horn κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής παράστασης του διάσημου ντουέτου, είχαμε δει μία λευκή τίγρη να τους επιτίθεται σε ένα επεισόδιο των Simpsons.

Τα προϊόντα της Apple και οι λειτουργίες τους

Χρησιμοποίησες τελευταία το FaceTime; Ένα Apple watch; Σου έκανε, μήπως, τη ζωή λίγο πιο αστεία (ή αμήχανη) το "autocorrect"; Όλα αυτά είχαν συμβεί ήδη σε επεισόδια των Simpsons που προβλήθηκαν το 1995 και το 1996, όταν στη ζωή μας υπήρχαν ακόμη τα τηλέφωνα με τα καντράν.

Το φινάλε του Game of Thrones

Spoiler alert. Το ότι ένας δράκος έκαψε κάποτε ένα ολόκληρο χωριό, θύμισε σε πολλούς τον μεγάλο, χαοτικό επίλογο της τελευταίας σεζόν της σειράς του HBO.

Το halftime show της Lady Gaga 

Δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε τη Lady Gaga για υποκλοπή καλλιτεχνικού έργου -το έχει κάνει η Γαλλίδα εικαστικός Orlan πριν από εμάς- αλλά η παρουσία της στο half time show του Super Bowl έμοιαζε υπερβολικά με την cameo εμφάνισή της σε ένα επεισόδιο των Simpsons που προβλήθηκε το 2012.

Η αντίδρασή μας στην πανδημία

Το επεισόδιο "The Osaka Flu" βρίθει προβλέψεων, κυρίως όσων αφορά την αντίδρασή μας στην πανδημία του κορονοϊού: οι αρχές ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει ίαση και ότι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι η παραμονή στο κρεβάτι.

Η εξαγορά της Fox από την Disney 

Δύο δεκαετίες πριν αυτή γίνει πραγματικότητα.

Η 11η Σεπτεμβρίου

Ίσως η πιο παράξενη και πιο διάσημη από όλες τις προβλέψεις των Simpsons να είναι αυτή που εμφανίστηκε στο επεισόδιο του 1997 με τίτλο "The City of New York vs. Homer Simpson”. Σε ένα του καρέ, εμφανίστηκε ένα φυλλάδιο που έγραφε "Η Νέα Υόρκη με 9 δολάρια την ημέρα" και απεικόνιζε το 9 ακριβώς δίπλα από τους δίδυμους πύργους, σχεδόν σχηματίζοντας την ημερομηνία της επίθεσης: 9/11.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.