The Many Saints of Newark: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το prequel των Sopranos

O Michael Gandolfini θα είναι ο νεαρός Tony Soprano.

Εδώ και χρόνια, η σειρά The Sopranos συγκαταλέγεται στις πιο ποιοτικές παραγωγές στην ιστορία της τηλεόρασης. Με αφετηρία το 1999, 6 σεζόν και 87 επεισόδια, ανήγαγε τον διαταραγμένο γκάνγκστερ Tony Soprano σε πραγματικό είδωλο, τη στιγμή που το HBO εξαργύρωνε την επιτυχία της μέσα από αλλεπάλληλες βραβεύσεις στην 8χρονη πορεία της. 

Μέχρι και σήμερα, ο δημιουργός των Sopranos, David Chase, είχε τηρήσει μία ουδέτερη σχεδόν αμυντική στάση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός sequel ή prequel - γιατί να πειράξεις την τελειότητα άλλωστε; Προφανώς, ο θάνατος του πρωταγωνιστή James Gandolfini το 2013 έκανε την κατάσταση ακόμη πιο αποτρεπτική.

Παραδόξως όμως, 5 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στην 20η επέτειο από την πρεμιέρα της σειράς, μία είδηση ξάφνιασε τους fans της σειράς: Ο Chase ετοιμάζει μία prequel ταινία με τίτλο The Many Saints Of Newark. Παρεμπιπτόντως, η επιλογή του prequel είναι εξαιρετικά ευφυής, μετά από το διφορούμενο τέλος της σειράς που με λίγη κοινή λογική σχεδόν απέκλειε τη συνέχεια της σειράς ελλείψει βασικού πρωταγωνιστή. Στον αντίποδα, ένα prequel επικεντρωμένο στο νέο Tony θα μπορούσε να δώσει στο κοινό του περισσότερες πληροφορίες για το πώς διαμορφώθηκε η ιδιαίτερα σαγηνευτική προσωπικότητά του. 

Η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί να περιμένουμε λιγάκι για να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα από το νέο υλικό, ωστόσο παρακάτω μπορείς να διαβάσεις όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για το πολυαναμενόμενο The Many Saints Of Newark.

The Many Saints of Newark: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το prequel των Sopranos

Η πλοκή

H δράση θα έχει ως εφαλτήριο τη δεκαετία του '60 στο Newark και συγκεκριμένα στο 1967 κατά την περίοδο των ιστορικών μαζικών εξεγέρσεων κατά της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που είχαν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των νέων μαφιόζων θα δούμε προφανώς τον Tony, αλλά και τον Dickie Moltisanti, τον πατέρα του Christopher, του μετέπειτα προστατευόμενου του Tony. Στη σειρά, ο Christopher είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό που είχε σκοτώσει στα '70s τον πατέρα του την ημέρα της συνταξιοδότησής του από το αστυνομικό σώμα. Παράλληλα, σύμφωνα με το Deadline, η πλοκή θα ασχοληθεί με την ένταση που υπήρχε μεταξύ των Αφροαμερικανών και των Ιταλοαμερικανών. 

Trivia: Ο τίτλος του prequel The Many Saints of Newark προέκυψε από τη μετάφραση του επιθέτου Moltisanti που σημαίνει many saints, δηλαδή πολλοί άγιοι. 

Η έμπνευση

Όπως έχει εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Chase, εξαρχής ήταν αρνητικός για το ενδεχόμενο μίας ταινίας και παρά την ειλημμένη απόφαση, ακόμη ανησυχεί πολύ για το αποτέλεσμα. Η έμπνευσή του πάντως, προήλθε από το ότι οι γονείς του Tony κατάγονταν από το πολύπαθο εκείνη την εποχή Newark: "Έμενα στα προάστια του New Jersey όταν συνέβαιναν και το κορίτσι μου δούλευε στο κέντρο του Newark. Ενδιαφερόμουν για όλο αυτό το θέμα των εξεγέρσεων. Ξεκίνησα να σκέφτομαι αυτά τα γεγονότα, το οργανωμένο έγκλημα και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η μείξη των δύο αυτών στοιχείων. Αυτό όμως που με ιντρίγκαρε περισσότερο ήταν η παιδική ηλικία του Tony, ήθελα να την εξερευνήσω", επεσήμανε.

στιγμιότυπο από την ταινία The Many Saints of Newark

Το cast

Tον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου Tony θα υποδυθεί ο Michael, ο γιος του αείμνηστου James Gandolfini ύστερα από πολύ σκέψη, όπως είχε αποκαλύψει το 2019 στο Esquire UK: "Ήταν μία έντονη διαδικασία. Επειδή ως ηθοποιός έπρεπε να παρατηρήσω τον τύπου που δημιούργησε το ρόλο, να μελετήσω τις συνήθειες, τη φωνή και όλα τα πράγματα που θα έπρεπε να παπαγαλίσω. Αλλά παράλληλα, έπρεπε να δω τον εαυτό μου στο ρόλο του πατέρα μου. Νομίζω ότι αυτό που το έκανε πιο δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να το κάνω μόνος μου. Καθόμουν μόνος στο σκοτεινό διαμέρισμά μου και παρακολουθούσα συνέχεια τον πατέρα μου. Ξεκίνησα να βλέπω τρελά όνειρα. Είδα ένα που περνούσα από οντισιόν από τον David, κοίταξα τα χέρια μου και ήταν του πατέρα μου".

Το cast συμπληρώνουν οι Leslie Odom Jr., Alessandro Nivola, Ray Liotta, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Corey Stoll, John Magaro, Michela De Rossi και Billy Magnussen.

To αναβαθμισμένο styling

Η ταινία θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Alan Taylor, ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων για τις επιτυχίες των Boardwalk Empire, Mad Men, Game of Thrones. Το πλούσιο "βιογραφικό" του κατά πάσα πιθανότητα ήταν αυτό που του εξασφάλισε την εν λόγω θέση. Όπως και να έχει πάντως, πέρα από την "απολαυστική" φωτογραφία, λογικά θα ευχαριστηθούμε μία βελτιωμένη και πιο φινετσάτη εκδοχή του Tony όσον αφορά στο styling. "Η μαφία εκείνη την περίοδο ήταν πολύ πιο ραφηναρισμένη, σχετικά με την ενδυμασία και τις πράξεις της", δήλωσε ο Chase στο Deadline. Μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα, θα σε πείσουν.

στιγμιότυπο από την ταινία The Many Saints of Newark

H πρεμιέρα

Όπως συνέβη σχεδόν με όλες τις παραγωγές που περιμέναμε να κυκλοφορήσουν εντός του 2020, έτσι και αυτή η πρεμιέρα πήγε πίσω εξαιτίας της πανδημίας. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για το Σεπτέμβριο του 2020 για να αναβληθεί για τις 12 Μαρτίου. Εν τέλει, η Warner Bros ανακοίνωσε ότι η ταινία The Many Saints of Newark μετατέθηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή ακριβώς ένα χρόνο μετά από την αρχική ημερομηνία. Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί πάντως, τις συνεχείς αλλαγές ενδεχομένως να επηρέασε και η υπεραισιοδοξία των studio. 

Παράλληλα, κατά το Variety, η μετάθεση του Σεπτεμβρίου ίσως οφείλεται στον ευσεβή πόθο της Warner το The Many Saints of Newark να έχει περισσότερες πιθανότητες για βράβευση στις αντίστοιχες κινηματογραφικές διοργανώσεις. Μία ικανοποιητική πορεία στα φεστιβάλ συχνά αποτελεί εχέγγυο για ένα λαμπρότερο μέλλον στις Χρυσές Σφαίρες και τα Oscars. Στην τελική μετά από 13 χρόνια αναμονής, τι είναι λίγοι μήνες ακόμη;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος