Οι σειρές που θα σε μάθουν να μιλάς καλύτερα αγγλικά

5 σειρές που θα φρεσκάρουν εύκολα και διασκεδαστικά το Proficiency σου.

Για κάποιους μία σειρά την ημέρα κάνει το lockdown πέρα. Ή τελοσπάντων, το κάνει να περνάει πιο ευχάριστα ως καθημερινή ιεροτελεστία που κατά πάσα πιθανότητα τηρείται ευλαβικά σε κάθε σπίτι ελλείψει άπειρων επιλογών διασκέδασης. Δε θα ήταν υπέροχο, αν αυτή η συνήθεια μετατρεπόταν σε κάτι ακόμη πιο πρακτικό και χρήσιμο, όπως το να τελειοποιήσουμε τα αγγλικά μας; Η γνώση μιας ξένης γλώσσας σίγουρα πιστοποιείται μέσω των ειδικών πτυχίων, ωστόσο πάντα, η τριβή με το λεξιλόγιο και την ομιλία είναι αυτή που βοηθάει στην αφομοίωση και τη διατήρηση των γνώσεών μας.

Υπάρχουν λοιπόν, 5 προγράμματα που ενδείκνυνται για να αναβαθμίσεις την εκφορά του λόγου σου (την προφορά σου επίσης) και κυρίως για να μιλάς αγγλικά όπως τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. Για να βοηθηθείς περισσότερο, καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τους υπότιτλους (ή να προσθέσεις αγγλικούς) και να εστιάσεις στην καθομιλουμένη, τις εκφράσεις και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. 

1. The Crown

Ποια σειρά θα μπορούσε να είναι καλύτερη από τη σειρά που εκθέτει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τη βρετανική μοναρχία; Το The Crown του Netflix αφηγείται με στοιχεία μυθοπλασίας την ιστορία της βασίλισσας Ελισάβετ, που ανέκαθεν ασκούσε επιρροή στους βρετανούς πρωθυπουργούς και μέσω αυτής της οδού παραμένει πανίσχυρη. Προφανώς, "Το Στέμμα" ενδείκνυται για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν το ιστορικό λεξιλόγιό τους.

2. Friends

Ήταν από τις σειρές που επρόκειτο να αποσυρθούν από το Netflix (υπάρχει και στο Amazon Prime), αλλά αντ᾽αυτού περιμένουμε καρτερικά το επετειακό επεισόδιο του reunion. Πιθανότατα να έχεις ήδη αποστηθίσει τους διαλόγους των Ross, Rachel, Monica, Phoebe, Chandler και Joey, οπότε τώρα μπορείς να εστιάσεις στο τι λένε, πώς το λένε και γιατί σε αμερικανικά αγγλικά με μπόλικους ιδιωματισμούς. 

3. Chef's Table

Η εν λόγω παραγωγή είναι ιδανική για να τελειοποιήσεις τις γνώσεις σου όσον αφορά στο φαγητό, τη διατροφή, τα σκεύη, τις συνταγές και την προετοιμασία τους. Εδώ θα συναντήσεις ποικιλία στην προφορά αφού, οι chefs που συμμετέχουν δεν είναι αμιγώς Βρετανοί. Ώρα δηλαδή, να αισθανθείς και λίγο καλύτερα με τον εαυτό σου.

4. The Simpsons

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τους Simpsons, αφού και μόνο ως εικόνα είναι αναγνωρίσιμη παγκοσμίως. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάνω από 30 σεζόν με περιπέτειες των Homer, Marge, Bart, Lisa και Maggie για να έχεις μία σούπερ ολοκληρωμένη εικόνα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας και να προσαρμόσεις τα στοιχεία που σου ταιριάζουν στις γνώσεις σου. Bonus: Τα άπειρα λογοπαίγνια. 

5. Comedians in Cars Getting Coffee

Για όλους τους fans του Jerry Seinfeld, των cool αυτοκινήτων και του concept Carpool Karaoke, το The Comedians in Cars Getting Coffee στο Netflix είναι η τέλεια εκδοχή που συνδυάζει τερπνόν και ωφέλιμο. Δεν υπάρχει τραγούδι, παρά μόνο μπόλικη κουβέντα και "βόλτες" με το αυτοκίνητο. Οι καλεσμένοι (μεταξύ άλλων ονόματα όπως Jim Carrey, Ellen DeGeneres, Sarah Jessica Parker, Amy Schumer, Eddie Murphy και Barack Obama) σε μία αναζήτηση καφέ, κουβεντιάζουν αυθόρμητα και αβίαστα για τα πάντα. Εν ολίγοις, λεξιλόγιο για την κοινωνία, check. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.