Οι κορυφαίες βρετανικές σειρές του Netflix

Ποιοτικές παραγωγές που συγκεντρώνουν μερικές από τις υψηλότερες βαθμολογίες του IMDb.

Δεν είναι ότι οι Βρετανοί δεν έφτιαχναν αξιόλογες σειρές, είναι ότι εμείς τις ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα, χάρη στις πλατφόρμες streaming. Απλώς, ειδικά στο Netflix το περιεχόμενο αφθονεί και ανανεώνεται συνέχεια, είναι πολύ πιθανό κάποιες από αυτές να περνούν αδίκως στα ψιλά γράμματα. Έτσι, επεμβαίνουμε εμείς, παρουσιάζοντας εκείνες που τα πάνε πολύ καλά στη βαθμολογία του IMDb, το οποίο μπορεί να μην πέφτει πάντα μέσα στις προτιμήσεις μας, ωστόσο είναι ένα τίμιο "βαρόμετρο" ποιότητας. Από τις 10 βρετανικές σειρές λοιπόν που ακολουθούν, δε θα μπορούσαν να λείπουν μερικοί "κράχτες" που σίγουρα έχεις δει ή σου έχουν προτείνει, αλλά και εκείνα τα outsiders, των οποίων η ύπαρξη δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. 

Ιδού:

Sherlock (9.1)

Η σύγχρονη τηλεοπτική διασκευή των περιπετειών του Sherlock Holmes, φρεσκάρει τη σχέση του διδύμου των Holmes (Benedict Cumberbatch) και Dr. John Watson (Martin Freeman σε μία πιο σύγχρονη Αγγλία. Ο Watson, έχοντας επιστρέψει από το Αφγανιστάν συγκατοικεί με τον Holmes στο Λονδίνο και ξεκινά να τον βοηθά στις έρευνές του, χωρίς να παραμελεί το blog του (!).

Peaky Blinders (8.8)


Μία οικογενειακή συμμορία κάνει κουμάντο στο Μπέρμινγχαμ στη σκια του α᾽ παγκοσμίου πολέμου. Μέσα από διάφορες ανακατατάξεις στην ιεραρχία όσον αφορά στη δομή και την επίδειξη ισχύος, η βρετανική κυβέρνηση αρχίζει να "ενδιαφέρεται" περισσότερο για τη δράση της. Για την τελευταία σεζόν, διαβάζεις εδώ

The Crown (8.7)

Τι δεν έχει γραφτεί για αυτή τη σειρά που όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει διαφόρων ειδών κραδασμούς στο Παλάτι. Η σειρά ακολουθεί τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ από την ανάληψη των βασιλικών της καθηκόντων το 1947 μέχρι τις πιο πρόσφατες δεκαετίες. Στην 4η και πιο πρόσφατη σεζόν, είδαμε τη Νταϊάνα και την αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

The IT Crowd (8.5)

Set in the fictional offices of Reynholm Industries, The IT Crowd follows the antics of three members of Reynholm’s IT team, along with glimpses into its various other departments. The IT Crowd must survive as a self-maintaining microcosm, as the three have been relegated to the company basement.

Με έδρα τα γραφεία της Reynholm Industries, το IT Crowd αφηγείται τα καμώματα τριών από τα μέλη του IT τμήματος, ρίχνοντας παράλληλα μία ματιά και στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της. Το IT Crowd βέβαια, πρέπει να επιβιώσει ως αυτοσυντηρούμενος μικρόκοσμος, καθώς οι τρεις πρωταγωνιστές έχουν κατά κάποιο τρόπο "υποβιβαστεί".

Broadchurch (8.4)

Και μόνο το όνομα της Olivia Colman είναι αρκετό κίνητρο για να παρακολουθήσει κανείς το Broadchurch. Σε μία πόλη της Αγγλίας, οι ντόπιοι αστυνομικοί προσπαθούν να επιλύσουν δύσκολες υποθέσεις. 

Top Boy (8.4)

Μία ματιά εκ των έσω στο σύγχρονο έγκλημα και τον τόπο προέλευσής του συχνά είναι πολύ αποκαλυπτική. Δύο νεαροί άντρες διακινούν ναρκωτικά στη γειτονιά τους στο ανατολικό Λονδίνο με τη φιλοδοξία να γίνουν το Top Boy ή τελοσπάντων οι πλουσιότεροι της περιοχής.

Sex Education (8.3)

Ο γιος μίας σεξοθεραπεύτριας που πλησιάζει την εφηβεία ενώνει τις δυνάμεις του με τον κλασικό επαναστάτη της τάξης του και μαζί δημιουργούν ένα είδος "επιχείρησης" που παρέχει συμβουλές για σεξ στους συμμαθητές τους.

Bodyguard (8.1)

Ένας βετεράνος πολέμου αναλαμβάνει να προστατεύσει την Υπουργό Εσωτερικών, της οποίας η δράση έρχεται σε αντίθεση με τα δικά του πιστεύω. Ενόσω η σχέση τους εξελίσσεται, το ηθικό δίλημά του αντικρούεται ολοένα και περισσότερο με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.  

Lovesick (8.1)

Ο Dylan Witter έχει διαγνωστεί με χλαμύδια και επικοινωνεί με όλες τις συντρόφους του για να τις ενημερώσει. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, γίνονται αρκετά flashbacks και γνωρίζουμε τους συγκάτοικούς του, όπως και την καθημερινότητά τους στη Γλασκώβη.

Land Girls (7.0)

Κατά τη διάρκεια του β' παγκοσμίου πολέμου, το Land Girls επικεντρώνεται στη δράση τεσσάρων μελών μιας αστικής οργάνωσης που αντικατέστησε τους αγρότες -πλέον στρατιώτες- με γυναίκες έτοιμες να εργαστούν. Η Nancy, η Joyce, η Bea και η Annie γίνονται Land Girls για διαφορετικούς λόγους, αλλά καταφέρνουν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας σε μία πολύ δύσκολη εποχή.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης