Η 'Οδός Τρόμου' από τις σελίδες των βιβλίων, στη μικρή οθόνη

Ο Ιούλιος αναμένεται άκρως τρομακτικός στο Netflix.

Ο Ιούλιος αναμένεται άκρως τρομακτικός και αυτό γιατί τα βιβλία της μπεστ σέλερ σειράς για εφήβους "Οδός τρόμου" του "Στίβεν Κινγκ της παιδικής λογοτεχνίας", όπως έχει χαρακτηριστεί ο Ρ. Λ. Στάιν (R. L. Stine), έγιναν ταινίες και θα προβληθούν στην πλατφόρμα Netflix τις τρεις πρώτες Παρασκευές του μήνα.
 
Στην Ελλάδα έχουμε ήδη γνωρίσει τα δύο από τα έξι βιβλία της σειράς, Party Games και Μην ξενυχτήσεις (σε μετάφραση Αντώνη Καλοκύρη), ενώ στα τέλη Σεπτέμβρη αναμένεται να κυκλοφορήσει Το χαμένο κορίτσι (σε μετάφραση Ειρήνης Παϊδούση) και έπεται συνέχεια. 

Ο συγγραφέας τους Ρ. Λ. Στάιν είναι επίσης ο συγγραφέας της δημοφιλούς σειράς "Ανατριχίλες". Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν βρεθεί πάμπολλες φορές στη λίστα των μπεστ σέλερ.

Έχει αποσπάσει πλήθος βραβεία και το 2003 ανακηρύχθηκε από το Βιβλίο Γκίνες ως ο νο1 μπεστσελερίστας συγγραφέας σειράς παιδικών βιβλίων όλων των εποχών.
 
Όπως αποκάλυψε η σκηνοθέτιδα της σειράς Leigh Janiak, οι ταινίες γυρίστηκαν σε ένα "τρελό, ματωμένο καλοκαίρι" και αυτή ακριβώς την εμπειρία ονειρευόταν να βιώσει και το κοινό βλέποντας τη μία ταινία μετά την άλλη. Έτσι, τις Παρασκευές 2, 9 και 16 Ιουλίου θα προβληθούν αντίστοιχα στο Netflix οι ταινίες 1994, 1978 και 1666. Η ιστορία ξεκινάει το 1994, όταν μια ομάδα εφήβων ανακαλύπτει ότι τα τρομακτικά γεγονότα που μαστίζουν την πόλη τους εδώ και δεκαετίες μάλλον συνδέονται και υπάρχει περίπτωση να είναι αυτοί οι επόμενοι στόχοι. Στη δεύτερη μεταφερόμαστε πίσω στο 1978, ενώ στην τρίτη πάμε ακόμα πιο βαθιά στον χρόνο, στη ρίζα των δεινών του Σέιντισαϊντ, της μικρής φανταστικής πόλης στην πολιτεία του Οχάιο.
 
Αντλώντας στοιχεία και από τα έξι βιβλία της σειράς του Στάιν και με το καστ να αποτελείται από πρωταγωνιστές της επίσης εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς τρόμου "Stranger Things", η "Οδός Τρόμου" έχει τα εχέγγυα να ενθουσιάσει και τους φανατικούς αναγνώστες, αλλά και τους θεατές.

Ο Ρ. Λ. Στάιν έχει δηλώσει πως οι οπαδοί της "Οδού Τρόμου" θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μεγάλες απολαύσεις, αλλά και για μερικές σημαντικές εκπλήξεις. Έχοντας ήδη δει τις ταινίες μάς προειδοποιεί η προβολή να γίνει με τα φώτα ανοιχτά. Και αφού το λέει αυτό ένας μετρ του είδους, τα πράγματα σίγουρα είναι πολύ ζόρικα.

Tα βιβλία που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Party Games

Η 'Οδός Τρόμου' από τις σελίδες των βιβλίων, στη μικρή οθόνηΟ Ρ. Λ. Στάιν μας συστήνει το Σέιντισαϊντ, μια πόλη γεμάτη εφιάλτες, σκιές και πραγματικό τρόμο.

Οι φίλοι της προειδοποιούν τη 17χρονη Ρέιτσελ να μην πάει στο πάρτι γενεθλίων του Μπρένταν Φίαρ, στη έπαυλη της οικογένειας στο μυστηριώδες Νησί Φίαρ. Όμως η Ρέιτσελ είναι ερωτευμένη με τον Μπρένταν και ενθουσιάζεται με την πρόσκληση.

Ο Μπρένταν έχει σχεδιάσει ένα σωρό παιχνίδια για το πάρτι. Ωστόσο, ένα παιχνίδι που δεν το σχεδίασε κανείς ξεκινάει αναπάντεχα, το παιχνίδι του θανάτου. Καθώς οι καλεσμένοι αρχίζουν να δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον, η Ρέιτσελ διαπιστώνει με τρόμο ότι τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι έφηβοι είναι παγιδευμένοι στο νησάκι μαζί με κάποιον που μάλλον θέλει να τους σκοτώσει όλους.

Πώς μπορούν να γλιτώσουν από αυτό το θανάσιμο παιχνίδι; Η Ρέιτσελ δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί, καθώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στο Νησί Φίαρ.

Μην ξενυχτήσεις

ΒΙΒΛΙΑ ΟΔΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2Στη μικρή πόλη Σέιντισαϊντ, φροντίζεις να µη µείνεις ξύπνιος µέχρι αργά, γιατί µπορεί να σου συµβούν ένα σωρό φριχτά πράγµατα.

Τόσο στη διάρκεια της µέρας όσο και µέσα στη νύχτα η Λίζα Μπρουκς ταλαιπωρείται από εφιάλτες και παραισθήσεις. Μήπως οφείλονται στο τροµακτικό δυστύχηµα που την καθήλωσε για βδοµάδες στο νοσοκοµείο; 

Όταν η Λίζα µαθαίνει πως µια γειτόνισσα ψάχνει µπέιµπι σίτερ για το αγοράκι της, αρπάζει την ευκαιρία για να απασχοληθεί µε κάτι και να ξεφύγει από τις βασανιστικές σκέψεις της. Όµως, τότε ξεκινούν οι φόνοι – και οι φίλοι της Λίζας αρχίζουν να πεθαίνουν ο ένας µετά τον άλλον. Άραγε οι εφιάλτες της γίνονται πραγµατικότητα;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης