Το Malice at the Palace γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

Το πιο άγριο ξύλο που έπεσε ποτέ στη σύγχρονη εποχή του ΝΒΑ καταφθάνει στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Ήταν Παρασκευή 19 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2004 και στο The Palace, στο Auburn Hills του Ντιτρόιτ, οι -τότε πρωταθλητές- Detroit Pistons αντιμετώπιζαν τους Indiana Pacers για την κανονική διάρκεια του ΝΒΑ. Η βραδιά ξέφυγε σε κάποια στιγμή από τα αθλητικά πλαίσια και εξελίχθηκε στο περιβόητο Malice at the Palace, την πιο βίαιη συμπλοκή παικτών και φιλάθλων στη σύγχρονη εποχή του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. 

Η σειρά αθλητικών ντοκιμαντέρ Untold του Netflix καταπιάνεται με το γεγονός και αν μη τι άλλο παρουσιάζει ένα ιντριγκαδόρικο σχετικό επεισόδιο, με δηλώσεις μάλιστα των ίδιων των πρωταγωνιστών.

Το χρονικό της 'σφαγής'

Μόλις 45,9'' πριν τη λήξη του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 97–82. Ο Ben Wallace των Pistons επιχείρησε  layup, με τον Ron Artest (μετέπειτα Metta World Peace και μετά, μέχρι σήμερα, Metta Sandiford-Artest ) να του κάνει ένα σκληρό φάουλ. Ο σέντερ των Pistons αντέδρασε και σύντομα παίκτες και προπονητές, διαιτητές και παράγοντες έγιναν ένα κουβάρι. 

Το σκηνικό δεν τελειώσε μέσα στο παρκέ, καθώς ο Artest αρπάχτηκε με οπαδούς. Ο καυγάς απλώθηκε ακόμη και πιο μακριά από τα court seats και οι διαιτητές αποφάσισαν τη λήξη του παιχνιδιού χωρίς πολλά-πολλά.

Οι συνέπειες

Μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο The Palace, το ΝΒΑ αποφάσισε τη συνολική τιμωρία 9 παικτών για 146 παιχνίδια και πρόστιμο $11.000.000. Πέντε παίκτες κατηγορήθηκαν για επίθεση και τελικά καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο κοινωνικής εργασίας, ενώ 5 φίλαθλοι αντιμετώπισαν επίσης κατηγορίες για επίθεση και τους απαγορεύτηκε να ξαναδούν δια ζώσης παιχνίδια των Pistons για όλη τους τη ζωή.

Η 'μάχη' οδήγησε επίσης τη λίγκα να αυξήσει την ασφάλεια μεταξύ παικτών και οπαδών και να περιορίσει την πώληση αλκοόλ στα παιχνίδια.

Όλα τα παραπάνω θα είναι το βασικό θέμα του ντοκιμαντέρ, στο trailer του οποίου βλέπουμε δύο εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της βραδιάς -Ron Artest και Jermaine O’Neal- να μιλούν για τα όσα έζησαν και έκαναν στο Μίσιγκαν.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος