Οι μάλλον καλύτερες σειρές των 90s

Οι σειρές που πάντα θα μας προκαλούν νοσταλγία.

Ρίχνοντας μια ματιά στην προ διαδικτύου, smartphones και social media εποχή, τα πράγματα ήταν από απλά έως απλοϊκά: Οι γονείς μας είχαν να θέσουν όρια μόνο ως προς τις πόσες ώρες θα βλέπαμε τηλεόραση ή θα παίζαμε Game Boy. Και ως προς την ώρα επιστροφής μας στο σπίτι, αλλά αυτό στην προκειμένη είναι εκτός θέματος. Οι παρακάτω 10 + 1 σειρές των 90s (εξαιρούνται οι σαπουνόπερες) ήταν εκείνες που μας έκαναν να στηθούμε μπροστά από την TV, να γίνουμε φανατικοί τηλεθεατές και κυρίως να πάρουμε μικρή (μία μικροσκοπική βασικά) γεύση από το πώς θα ήταν τα πράγματα 30 χρόνια αργότερα.

Υ.Γ: Ας αφήσουμε ασχολίαστο τον τίτλο μερικών όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά.

Τις βλέπεις με σειρά βαθμολογίας από το IMDb. Προφανώς και δε μετράει, γιατί κάποιες από αυτές είτε πλέον τις ξέρουμε απ᾽έξω είτε τις ξαναβλέπουμε πολύ άνετα ως νοσταλγοί της δεκαετίας του '90.

 

Friends / "Τα Φιλαράκια" - 1994-2004, 8.9

Μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά παιδιά, μέχρι και σήμερα. Τι να πρωτοπούμε για αυτήν τη σειρά που απενεχοποίησε όσο καμία άλλη τους ψυχαναγκασμούς μας και όσες φορές κι αν την έχουμε δει, δεν υπάρχει περίπτωση α. να μη γελάσουμε β. να τη βαρεθούμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία το επετειακό reunion τους.

The Fresh Prince of Bel-Air / "Ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ" - 1990-6, 7.9

Το ντεμπούτο του Will Smith στην υποκριτική συνοδεύτηκε από μία τεράστια επιτυχία που λογικά ούτε ο ίδιος περίμενε. Πώς προσαρμόζεται ένα "αλάνι" στην καλή κοινωνία; Βασικά προσαρμόζεται ή φέρνει τους άλλους στα μέτρα του; Και εδώ, θα υπάρξει τηλεοπτικό reunion, απλώς μάλλον πρέπει να περιμένουμε λίγο παραπάνω λόγω κορονοϊού.

Law & Order / "Νόμος και Τάξη" - 1990-2010, 7.7

H σειρά που έβαλε τα θεμέλια για όποια άλλη στη συνέχεια καταπιάστηκε με το έγκλημα και την πάταξή του. Τα διάφορα παρακλάδια-spin offs που προέκυψαν μπορεί να μη στέφθηκαν όλα με απόλυτη επιτυχία, ωστόσο μέχρι και σήμερα βλέπεται ευχάριστα είτε στην παλιά είτε στη σύγχρονη εκδοχή της. Παρεμπιπτόντως, θυμάσαι τον Chris Noth στο ξεκίνημά του;

Sex and the City  - 1998-2004, 7.1

Εδώ σίγουρα σου έμεινε αξέχαστος ως Mr Big και αιώνιο κόλλημα της Carrie Bradshaw. Η τελευταία στο μεταξύ, μαζί με τις πάντα καλοντυμένες φίλες της έκαναν την πανάκριβη ζωή στη Νέα Υόρκη να φαντάζει παιχνιδάκι και κυρίως, καταναλωτικός παράδεισος.

Charmed / "Οι μάγισσες" - 1998-2006, 7.1

Ποιος είπε ότι λίγη μαγεία δε μπορεί να κάνει τη διαφορά; Σε τηλεοπτικούς όρους πάντα και στη σφαίρα της φαντασίας, τρεις αδερφές με μαγικές ικανότητες, παλεύουν καθημερινά για το κοινό καλό με φαντάσματα και δαίμονες. Εδώ αγαπήσαμε την Alyssa Milano στην ενήλικη εκδοχή της μετά το "Ποιος είναι το αφεντικό" και τη Rose McGowan -μία εκ των θυμάτων του Harvey Weinstein που πρωτοστάτησαν με το κίνημα #MeToo.

Saved by the Bell / "Πριν χτυπήσει το κουδούνι" - 1989-1992, 7.0

Έξι φίλοι πηγαινοέρχονταν στο λύκειο Bayside και κάπως έτσι μάθαμε τι είναι τα ερμάρια (και τα ευτράπελα) στα σχολεία. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στο μεταξύ, ο σπασίκλας Screech έφυγε από τη ζωή μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο. 

Dawson's Creek / "Νεανικές ανησυχίες" - 1998-2003, 6.6

Ποιος θα περίμενε ότι η 20χρονη τότε Katie Holmes θα παντρευόταν (και θα χώριζε) τον Tom Cruise; Εμείς τη γνωρίσαμε ως Joey που για κάποιο λόγο την ήθελαν όλοι. Και εννοείται πως ήμασταν team Pacey.  

Beverly Hills, 90210 / "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς" - 1990-2000, 6.4

Επειδή Τα Φιλαράκια τα βλέπουμε μέχρι και σήμερα, ίσως αυτή να είναι η σειρά που μας έρχεται πρώτη στο μυαλό όταν μιλάμε για εκείνα τα χρόνια. Η σειρά του Aaron Spelling που μας σύστησε σε πιο "δύσκολες" εφηβικές καταστάσεις ήταν μία από τις ναυαρχίδες του Mega Channel, απευθείας από το εξωτερικό. Τι όχι;

Melrose Place / "Στη λεωφόρο του Μέλροουζ" - 1992-9, 5.8

Η ενήλικη εκδοχή του Beverly Hills και η εισαγωγή μας στον κόσμο των bitches, όπου bitch η Αμάντα (Heather Locklear). Εδώ γνωρίσαμε την Kristin Davis προ Charlotte εκδοχής στο Sex and The City, αλλά και τη μετέπειτα Desperate Housewife Marcia Cross.

Baywatch - 1989-2001, 5.3

Δε θα πούμε πολλά: Pamela Anderson και David Hasselhoff, να ανεβοκατεβαίνουν με μαγιό στην παραλία καθότι ναυαγοσώστες. Γενικά στο Μαλιμπού με το κολύμπι δεν το είχαν. 

7th Heaven/ "Στον έβδομο ουρανό" - 1996-1997, 5.2

Αν το Άκρως Οικογενειακόν είχε γυριστεί στο Χόλιγουντ, κάπως έτσι θα ήταν. Άσχετα αν το δικό μας δεν "έβγαλε" καμία Jessica Biel. Εδώ ο πατέρας Camden είναι πάστορας, η μητέρα είναι στο σπίτι και μαζί προσπαθούν να μεγαλώσουν τα 5 τους παιδιά, που βγήκαν κάπως ατίθασα για τα δικά τους δεδομένα.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.