Το Netflix ετοιμάζει νέο ντοκιμαντέρ για την Britney Spears

To trailer του Britney vs Spears μόλις κυκλοφόρησε.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από την επόμενη ακρόαση για την "κηδεμονία" της, το Netflix κυκλοφόρησε ένα trailer για το επερχόμενο, νέο ντοκιμαντέρ Britney vs Spears για τη Britney Spears, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα μία ημέρα πριν από την εμφάνισή της στο δικαστήριο, στις 28 Σεπτεμβρίου. Την επομένη, στις 29 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πιο σημαντική ακρόαση, μέχρι στιγμής στη μακρά και εκτεταμένη δικαστική μάχη, στο πλαίσιο της οποίας η τραγουδίστρια αγωνίζεται για την απελευθέρωσή της από τα "δεσμά" του κηδεμόνα και πατέρα της, Jamie Spears. Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, τις σπουδαιότερες αποφάσεις για τη ζωή της, τις παίρνει εκείνος. 

Στο trailer ακούγεται η φωνή της Britney από μία ηχογράφηση από την κατάθεσή της στις 23 Ιουνίου στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου απευθύνθηκε για πρώτη φορά δημόσια, λέγοντας στον δικαστή ότι όλη αυτή η περίοδος την έχει σημαδέψει, εκλιπαρώντας τον: "Απλώς θέλω τη ζωή μου πίσω. [...] Δούλευα όλη μου τη ζωή. Δεν οφείλω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους".

>Διάβασε ακόμη: Η δεκαετής -και πλέον- αμφιλεγόμενη περίπτωση του #FreeBritney

Το ντοκιμαντέρ

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, "Britney vs Spears", είναι ένα λογοπαίγνιο που ουσιαστικά περιγράφει τον αγώνα της τραγουδίστριας κατά του πατέρα της, τον οποίο έχει κατηγορήσει για "κατάχρηση της κηδεμονίας", ζητώντας από έναν δικαστή αυτό το καλοκαίρι να ασκήσει δίωξη εναντίον του. 

Στο μεταξύ, το εν λόγω πρότζεκτ του Netflix, σε σκηνοθεσία της Erin Lee Carr, βρίσκεται στα σκαριά για περισσότερο από ένα χρόνο. Επικεντρώνεται στο καθεστώς επιτροπείας υπό το οποίο ζει η Britney, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου εξαιρετικά ασυνήθιστου νομικού πλαισίου, της φερόμενης ως καταχρηστικής συμπεριφοράς του πατέρα της, καθώς και τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από παρωχημένους νόμους και το γενικότερο σύστημα δικαιοσύνης.

Παρόλο που το trailer δεν αποκαλύπτει τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβάνει voiceover διαφόρων ανθρώπων που ασχολούνται με το έπος της κηδεμονίας της Britney, μεταξύ των οποίων ένας πρώην της, όπως και ένας νομικός σύμβουλος που ειδικεύεται σε τέτοιες υποθέσεις. Μάλιστα, κατά πώς φαίνεται το ντοκιμαντέρ θα φέρει στο φως νέες πληροφορίες, μιας και κάνει λόγο για ένα απόρρητο έγγραφο που έπεσε στα χέρια των δημιουργών του.

Θυμίζουμε ότι δεν είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη Britney Spears. Νωρίτερα φέτος, το Hulu κυκλοφόρησε το Framing Britney Spears σε συνεργασία με τους New York Times. Σε ανάρτησή της στο Instagram, την οποία έσβησε εν τέλει, η τραγουδίστρια τότε είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενό του. Για τη νέα αυτή απόπειρα καταγραφής των γεγονότων δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της ή έστω αν την ενοχλεί. 

Να πέσει το trailer:

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.