Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Οι δοκιμασίες με σειρά αξιολόγησης

Με βάση την ένταση, το άγχος και την κρισιμότητά τους.

Πιθανότατα σε λίγο καιρό θα έχουμε νέα σχετικά με τη δεύτερη σεζόν για Το Παιχνίδι του Καλαμαριού, που η αλήθεια είναι πως έναν μικρό πανικό δημιούργησε στο ελληνικό Netflix - και σίγουρα όχι μόνο σε αυτό. Για την ακρίβεια, η επιτυχία του είναι εξωφρενική, όπως άλλωστε και η πλοκή της σειράς από τη Νότια Κορέα, που μοιάζει λες και ήρθε να ανοίξει έναν εντελώς καινούριο δρόμο στο survival genre. 

Με το φινάλε της πρώτης σεζόν, άπαντες ξεκίνησαν να φτιάχνουν σενάρια και υποθέσεις για την επόμενη αλλά μήπως δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με αυτήν; Μπορεί και ναι. Μέχρι τα νέα επεισόδια λοιπόν -όποτε κι αν έρθουν αυτά- το Esquire κάνει μία αξιολόγηση των παιχνιδιών της σειράς, με βασικά κριτήρια την ένταση, το άγχος που προκάλεσαν, τη συναισθηματική φόρτιση και τη σημασία τους για την εξέλιξη του show.

6. Κόκκινο Φως, Πράσινο Φως

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Οι δοκιμασίες με σειρά αξιολόγησης

Πιθανότατα το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι του Squid Game, με την τεράστια, τρομακτική και φονική κούκλα να είναι εκείνη που μένει χαραγμένη στη μνήμη του τηλεθεατή. Είναι το πρώτο τεστ για τους διαγωνιζόμενους και αυτό ίσως να του στερεί πόντους για να βρεθεί ψηλότερα στην εν λόγω λίστα. Αποτελεί όμως και τη συνειδητοποίηση για όλους πως θα ακολουθήσει σφαγή.

> Διάβασε ακόμη: Jung Ho-yeon, η πραγματική νικήτρια στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

5. Το Παιχνίδι του Καλαμαριού

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αναμενόμενο, προβλέψιμο. Ο τίτλος της σειράς είναι ιντριγκαδόρικος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το παιχνίδι από το οποίο πήρε το όνομά του. Το βλέπαμε από την αρχή να έρχεται και στην ουσία ήταν ένα βάρβαρο face-off ανάμεσα στον Gi-hun και τον Sang-woo. Ήταν έντονο, δραματικό και βάναυσο, ωστόσο η αλήθεια είναι πως είχαμε και πιο αγχωτικές στιγμές στο show.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί έγινε τόσο δημοφιλές το Παιχνίδι του Καλαμαριού

4. Γλυκά Dalgona

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΤΑΛΓΚΟΝΑ

Λιγότερη δράση αλλά σίγουρα περισσότερη ένταση. Το να χαράξεις ένα μπισκότο με μία βελόνα έμοιαζε ορισμένες στιγμές με βασανιστήριο, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Gi-hun που έπρεπε να 'κόψει' μία ομπρέλα. Κάποιοι παίκτες έκαναν το λάθος να σπάσουν μεγαλύτερο ή μικρότερο μέρος του μπισκότου του, συναντώντας τον θάνατο. Μέχρι τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής βρήκε τη λύση, γλείφοντάς το και ξεκινώντας μία αντίστοιχη φρενίτιδα ανάμεσα στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

> Διάβασε ακόμη: Το Παιχνίδι του Καλαμαριού βασίζεται σε αληθινή ιστορία;

3. Διελκυστίνδα

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ

Ένα από τα αγωνίσματα που προκάλεσαν έντονα συναισθήματα στον θεατή,  κυρίως από τη στιγμή που άπαντες είδαν τις ομάδες. Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε το όλο θέμα η ομάδα των "καλών" (ας τους πούμε έτσι) ήταν ιδιοφυής: Ο φαινομενικά πιο αδύναμος όλων Il-nam ήταν ο άσος στο μανίκι και το πρόσωπο-κλειδί για τη σωτηρία των συμπαικτών του. 

> Διάβασε ακόμη: Το μυστήριο με το τηλέφωνο στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

2. Γυάλινη Γέφυρα

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ ΓΥΑΛΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ

Πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία υπήρχε τεράστιο άγχος, αγωνία και ένταση για όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτό προήλθε από τη διαδικασία επιλογής της σειράς με την οποία θα αγωνιζόντουσαν. Τελικά, ο Gi-hun έκανε την ορθότερη επιλογή. Και το παιχνίδι ξεκίνησε. Τα μισά πλακάκια της γέφυρας ήταν εύθραυστα, όπως και οι ισορροπίες μεταξύ των παικτών. Κάθε λάθος βήμα ισοδυναμεί με θάνατο. Ο θάνατος των Deok-su και Mi-nyeo προσέθεσε έξτρα πόντους και κάπως έτσι η Γυάλινη Γέφυρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας.

> Διάβασε ακόμη: Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Τι περιμένουμε από τη δεύτερη σεζόν

1. Βόλοι

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΙ

Ναι, το ξέρω, δεν πρόκειται για την πιο θεαματική από τις δοκιμασίες αλλά το σενάριο που δημιουργήθηκε εδώ είναι από τα πιο πολύπλοκα, τουλάχιστον όσον αφορά το συναισθηματικό κομμάτι της σειράς. Δεν υπάρχουν κανόνες, απλά πρέπει να πάρεις τους βόλους του άλλου και μάλιστα χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις βία. Λίγο πριν, έπρεπε εσύ να επιλέξεις τον αντίπαλό σου, χωρίς να το γνωρίζεις. Είδαμε από προδοσίες μέχρι ατάκες του στυλ "Σε ευχαριστώ που έπαιξες μαζί μου", λίγο πριν την εκτέλεση. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος