Το soundtrack του The Lost Daughter έχει ελληνική υπογραφή

Στην ταινία της Maggie Gyllenhaal πρωταγωνιστούν οι Olivia Coleman και η Dakota Johnson.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Δεκεμβρίου 2021

Εκτός από τις Σπέτσες -όπου και διαδραματίζεται μεγάλο μέρος του- και μερικούς εγχώριους αξιόλογους ηθοποιούς όπως ο Νίκος Πουρσανίδης, το The Lost Daughter αποπνέει ελληνική αύρα και λόγω της μουσικής του. Η σκηνοθέτης Maggie Gyllenhaal εμπιστεύθηκε στη Monika το soundtrack της πολυβραβευμένης ήδη ταινίας που πρόσφατα απέσπασε το βραβείο Golden Osella Award for Best Screenplay στο Φεστιβάλ της Βενετίας, καθώς και τέσσερα ακόμη στα Gotham Awards (Best Feature, Outstanding Lead Performance, Bingham Ray Breakthrough Director Award, Best Screenplay).



Η ταινία διαθέτει ένα υπέρλαμπρο cast που αποτελείται μεταξύ άλλων από τους Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley, Paul Mescal και Εd Harris και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αρχικά στις 17 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και αμέσως μετά, στις 31 Δεκεμβρίου στο Netflix, ως μία εκ των πρωτοχρονιάτικων προτάσεων της πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο τύπου:

"Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Elena Ferrante. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες το 2020, εν μέσω καραντίνας, δίνοντας ζωή στους κατοίκους του νησιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν το δικό τους ρόλο στην ταινία, μετατρέποντας ολόκληρο το νησί σε ένα κινηματογραφικό σετ. Ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021 η Monika κλήθηκε για πρώτη φορά από τον παραγωγό, ο οποίος της ανέθεσε να γράψει τα τραγούδια για οκτώ σκηνές της ταινίας.

Το soundtrack του The Lost Daughter έχει ελληνική υπογραφή

Η οδηγία ήταν συγκεκριμένη, η σκηνοθέτης ζητούσε οκτώ ελληνικά τραγούδια το καθένα με διαφορετικό ύφος. Το deadline ήταν πιεστικό, ωστόσο η Monika, μέσα σε ένα μόλις μήνα, παρέδωσε το υλικό που, βάσει του brief, έπρεπε να συνοδεύει σκηνές όπως αυτή όπου η Olivia Colman χορεύει με τον Ed Harris ή βρίσκεται στην παραλία ενώ ακούγεται μουσική από την κοντινή ταβέρνα. Με αφορμή τις σκηνές αυτές, η Monika έγραψε τραγούδια πολύ διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε από την προσωπική της δισκογραφία.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι η Monika εδώ αντιμετώπισε μια πολύ διαφορετική πρόκληση. Με απόλυτο επαγγελματισμό ακολούθησε τις οδηγίες της Gyllenhaal και απέδωσε όσο πιο πιστά μπορούσε την ιδέα της για κάθε σκηνή. Τα μόνα τραγούδια που προϋπήρχαν και μπήκαν στο τελικό soundtrack, είναι η "Στάλα” - που αποτέλεσε και το κύριο θέμα της ταινίας - και το "Αίμα μου”.

Στο O.S.T περιλαμβάνονται 2 ορχηστρικά θέματα και 10 τραγούδια, από τα οποία τα 8 ερμηνεύει η Monika. Το τραγούδι "Αίμα μου” ερμηνεύει ο Πασχάλης Τερζής και το "Όλα λάθος” ο Γιώργος Παπαδόπουλος."

Οι δηλώσεις της Monika και της Maggie Gyllenhaal

"Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Monika, η οποία είναι μία απίστευτη μουσικός από τις Σπέτσες, η οποία μας χάρισε τόση πολλή μουσική στην ταινία", δήλωσε η Maggie Gyllenhaal στην πρεμιέρα του The Lost Daughter στο Royal Festival Hall του Λονδίνου. 

Η Monika από την πλευρά της, ανέφερε:

"Ένιωθα μεγάλη χαρά στις ηχογραφήσεις γιατί εξερευνούσα έναν κόσμο από μουσικά όργανα και ήχους με τα οποία δεν ασχολούμαι συνήθως στη δική μου μουσική. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Σκοπός μου ήταν, όχι να ικανοποιήσω αυτό που νιώθω εγώ, αλλά να φέρω εις πέρας τις οδηγίες της σκηνοθέτιδος και να αποδώσω όσο πιο έγκυρα μπορούσα την ιδέα της μουσικής για κάθε σκηνή, ώστε όλη η ταινία να αποκτήσει ρυθμό και να απογειωθεί συναισθηματικά. Η δουλειά μου ήταν να μεταφράσω τις λέξεις, τις οδηγίες που έλαβα και να τις μετουσιώσω σε μουσική. Δεν έβαλα κανένα προσωπικό φίλτρο σε όλο αυτό, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πετύχει το όραμα της Maggie. Άλλωστε, αυτό κάνω πάντα και στις συνεργασίες μου για τη μουσική θεατρικών παραστάσεων.

 

MonikaNikos Aliagas

Με τη Maggie είχαμε απίστευτη χημεία και δε θα ξεχάσω τις πολλές, δημιουργικές συνομιλίες που είχαμε καθημερινά αλλά και το χιούμορ που προέκυπτε μέσα από την πίεση του χρόνου και το άγχος που είχαμε όλοι στην ομάδα για να προλάβουμε το μοντάζ ώστε να σταλεί η ταινία στα Φεστιβάλ. Θυμάμαι, για παράδειγμα, τη Maggie να μου στέλνει μήνυμα αργά το βράδυ και να μου λέει "Σε παρακαλώ θα χρειαστώ άλλες δύο Στάλες επειγόντως μέχρι το πρωί". Η συνεργασία μας εξελίχθηκε τόσο καλά, που η Maggie έλεγε κατα τη διάρκεια της παραγωγής: "Πριν ξεκινήσετε να γράφετε τη μουσική για την ταινία σας, ρωτήστε τη Monika, μπορεί να την έχει ήδη έτοιμη!"

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.