Τα πραγματικά σκάνδαλα πίσω από το The Gilded Age του HBO

Η νέα σειρά ασχολείται με αληθινές ιστορίες πλούσιων οικογενειών του Μανχάταν.

Γράφει: Esquire Editors 26 Ιανουαρίου 2022

Η νέα σειρά του HBO Max "The Gilded Age" που έκανε πρεμιέρα μέσα στην εβδομάδα αφηγείται τις ιστορίες πλούσιων και διάσημων οικογενειών του Μανχάταν και τα δολοπλόκα σενάρια στα οποία λάμβαναν μέρος, όπως και τα πάρτι που διοργάνωναν και τα σκάνδαλα που έβγαιναν στη φόρα. Ο δημιουργός Julian Fellowes, ο οποίος βρίσκεται επίσης πίσω από το Downton Abbey, φαίνεται πως έχει απεικονίσει με τον καλύτερο τρόπο την εποχή εκείνη, όμως όπως εξηγούν τα πραγματικά γεγονότα, τα σκάνδαλα που πράγματι συνέβησαν ξεπερνούν κάθε φαντασία. 

Η δολοφονία του αρχιτέκτονα της Αψίδας της Πλατείας Washington

Ο Stanford White είναι υπεύθυνος για τα πιο αξιοσημείωτα κτίρια και αξιοθέατα στη Νέα Υόρκη και ήταν ένας από τους γνωστότερους επιφανείς ανθρώπους της εποχής. Η δολοφονία του διάσημου αρχιτέκτονα, όμως, το 1906 σόκαρε την ελίτ του Μανχάταν, αφού συνέβη σε δημόσιο χώρο και πιο συγκεκριμένα στο θέατρο. Ο Harry Kendall Thaw, κληρονόμος του σιδηροδρόμου της Πενσιλβανίας, ήταν εκείνος που πυροβόλησε ξαφνικά τον αρχιτέκτονα, φωνάζοντας πως κατέστρεψε την 21 ετών σύζυγό του, Evelyn Nesbit. Πιο συγκεκριμένα, η Nesbit είχε εξομολογηθεί στον αγαπημένο της πως όταν ήταν ανήλικη, ο White την είχε προσεγγίσει και την είχε βιάσει, αφού τη νάρκωσε στο στούντιό του.  Ύστερα από το παράδοξο για την εποχή έγκλημα, ο Thaw καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε νοσοκομείο, ενώ η Nesbit απέκτησε μία επιτυχημένη καριέρα στον βουβό κινηματογράφο.

H συνέχεια στο HarpersBazaar.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.