Η Pamela Anderson και ο Tommy Lee εφηύραν τη reality τηλεόραση

Παρότι δεν ήθελαν να δημοσιευθούν οι προσωπικές τους στιγμές, ο θόρυβος που δημιούργησαν ήταν πολύ δυνατός για να αγνοηθεί.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 03 Φεβρουαρίου 2022

Δεν έχει να κάνει με το σεξ. Εντάξει, ψέματα. Δύσκολα το Hulu να έμπαινε στη διαδικασία να δημιουργήσει τη νέα σειρά Pam & Tommy με πρωταγωνιστές τους Lily James και Sebastian Stan αν δεν υπήρχε το περιβόητο sex tape των Pamela Anderson και Tommy Lee. Μεταξύ μας όμως, το θέαμα δύο νεόνυμφων που κάνουν σεξ για λίγα λεπτά, ενώ δηλώνουν ο ένας τον έρωτά τους για τον άλλον στο κατάστρωμα ενός ιδιωτικού γιοτ, είναι απλώς η αφορμή για να δει κανείς τα 8 επεισόδια από περιέργεια. Ουσιαστικά όμως, η βαθύτερη ιστορία είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και καθοριστική για τη μετέπειτα διαμόρφωση της ποπ κουλτούρας.

Παρότι δεν το συνειδητοποιούσαν εκείνη τη στιγμή, η βιντεοσκόπηση των προσωπικών τους στιγμών μεταξύ των οποίων οι γυμνές βουτιές της Anderson στον Ειρηνικό την άνοιξη του 1995 με τη φορητή κάμερα του Lee αποτέλεσε τη γέννηση ενός ιδιαίτερου είδους τηλεοπτικού ριάλιτι που όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται αλλά ολοένα και αναπτύσσεται. Γιατί το να χαζεύουμε αυτούς τους δύο να γελάνε, να πίνουν, να καπνίζουν, να οδηγούν, να συζητούν, να φιλιούνται και να ξεφαντώνουν επί μία ώρα -το "ακατάλληλο" υλικό διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά- ενεργοποίησε την περιέργεια και δημιούργησε την επιθυμία για αυτό το "παράξενα συναρπαστικό και αληθινό πράγμα".

Η Pamela Anderson και ο Tommy Lee εφηύραν τη reality τηλεόρασηJEFFREY MAYER-GETTY IMAGES

Η γέννηση του reality

Για όσους διατηρούν τις αμφιβολίες τους, οι αριθμοί είναι άκρως κατατοπιστικοί: Το home video Pam & Tommy: Stolen Honeymoon συγκέντρωσε 77 εκατ. δολάρια τους πρώτους 12 μήνες κυκλοφορίας του το 1996. Ένα αντίστοιχο βίντεο με τρεμάμενη κάμερα που θα έδειχνε τους γείτονές σας να παίζουν με τα σκυλιά τους και να φλερτάρουν, λογικά δε θα απέφερε ούτε 77 δολάρια. Ο Lee όμως, ήταν ο χαρισματικός ντράμερ των Mötley Crüe, ενός heavy-metal συγκροτήματος με πραγματικές επιτυχίες. Η Anderson από την άλλη ήταν ένας από τους βασικούς λόγους θέασης του Baywatch, της τότε πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς παγκοσμίως. Ήταν παντρεμένοι, ήταν διάσημοι και για πρώτη φορά το κοινό μπορούσε να ρίξει μία ματιά διαρκείας μέσα από μία αόρατη κλειδαρότρυπα στην προσωπική τους ζωή χάρη σε ένα βίντεο που δεν παρήχθη προς δημόσια κατανάλωση.

>Διάβασε ακόμη: Η πραγματική, τρελή ιστορία του ροζ βίντεο της Pamela Anderson

Πριν από τo sex tape τους, υπήρχε μυστήριο. Οι διάσημοι έβγαιναν από τις επαύλεις τους κυρίως για συνεντεύξεις στο People, το Rolling Stone ή σε κάποιο επιτυχημένο late-night talk show. Ελεγχόμενα δηλαδή και κυρίως ασφαλή πράγματα. Ήταν σχεδόν απίθανο να μπορεί κανείς να δει τι συνέβαινε μες τα σπίτια τους χωρίς κυρώσεις. Ο μυώδης και γεμάτος τατουάζ ροκάς και η χυμώδης ξανθιά σύζυγός του αποδείχτηκε ότι συμπεριφέρονταν σα χαζοχαρούμενοι έφηβοι που καλοπερνούσαν στην έπαυλή τους στο Μαλιμπού και ανυπομονούσαν να γίνουν γονείς, τίποτα το ιδιαίτερο πέραν των ερωτικών στιγμών. Το πραγματικό περιεχόμενο ήταν δευτερεύον- η δυνατότητα του κοινού να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το ακατέργαστο και αυθεντικό υλικό οδήγησε στον ανύπαρκτο για την τότε εποχή όρο του viral.

pamela anderson tommy leeDENISE TRUSCELLΟ-GETTY IMAGES

Όπως διαφαίνεται από το Pam & Tommy, το ζευγάρι πέρασε χρόνια μηνύοντας τους υπεύθυνους για το Tape-Gate, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας που ανέλαβε τη διανομή της "ταινίας" τους. Η Pam έχασε επίσης μερικές ευκαιρίες στο Χόλιγουντ, όπως ο ρόλος που κατέληξε στην Elizabeth Hurley στο Austin Powers του 1997, επειδή η εικόνα της είχε αμαυρωθεί, άσχετα αν δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηριστικό παράδειγμα της γλυκιάς ενζενί. Μεταξύ μας, η ακούσια έκθεση του ζεύγους, στην πραγματικότητα ενίσχυσε τη δημοτικότητά τους, καθώς θεωρούνταν πλέον πιο προσιτό. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο τίτλος της σειράς φέρει τα μικρά τους ονόματα.

Όταν κατέπεσε ο "θόρυβος" γύρω από το sex tape, οι τηλεοπτικοί παραγωγοί έχοντας διακρίνει το πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους -ίσως περισσότερο 'κατάλληλα' προϊόντα- γνώριζαν ότι έπρεπε να το εκμεταλλευθούν. Το 2002 λοιπόν, είδαμε τους Osbournes με πρωταγωνιστή έναν ακόμη ροκά, τον Ozzy και την οικογένειά του. Ένα χρόνο αργότερα, είδαμε το Newlyweds: Nick & Jessic με τη Jessica Simpson και τον Nick Lachey, το 2004 η Britney Spears και ο τότε σύζυγός της Kevin Ferderline υπέγραψαν για το Britney & Kevin: Chaotic στο MTV για να ακολουθήσουν τα Being Bobby Brown (Whitney Houston και Bobby Brown 2005), Til Death Do Us Part: Carmen & Dave (2004), Meet the Barkers (2005), Gene Simmons Family Jewels (2006), Snoop Dogg’s Father Hood (2007), Ice Loves Coco (2011), Married to Jonas (2012), DeMarcus Family Rules (2012) και I Heart Nick Carter (2014).

pamela anderson tommy lee GETTY IMAGES
Οικογένεια Osbourne

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως η Pam και ο Tommy που χώρισαν οριστικά το 2010 μετά από την επανασύνδεσή τους το 2008, μόνο τα μισά από αυτά τα ζευγάρια παρέμειναν μαζί μακροπρόθεσμα, όχι απαραίτητα εξαιτίας της υπερέκθεσής τους στο κοινό. Τα προβλήματα μεταξύ τους υπήρχαν και ας μην ήταν πάντα ορατά στο φακό.

>Διάβασε ακόμη: Όλα όσα γνωρίζουμε για το Pam & Tommy

Αλλαγή τοπίου

Κι ύστερα ήρθαν τα social media. Οι διάσημοι δε χρειάζονται πια την ταλαιπωρία των τηλεοπτικών συνεργείων μέσα στο σπίτι τους και του συχνά μη κολακευτικού μοντάζ. Πλέον, μπορούν να ελέγχουν 100% την αφήγησή τους, δημοσιεύοντας φιλτραρισμένες φωτογραφίες και βίντεο στους δικούς τους λογαριασμούς στο Instagram και να απολαμβάνουν την άμεση ανταπόκριση του κόσμου. Κρατούν την κάμερα στο χέρι τους και δείχνουν την αλήθεια τους, όπως ακριβώς έκαναν η Pam και ο Tommy το 1995. Μόνο που τώρα ο κόσμος παρακολουθεί με τη συγκατάθεσή τους. 

Για την ιστορία, Lee και Anderson έχουν 1,3 και 1,2 εκατ. ακολούθους αντίστοιχα στο Instagram, με τις φωτογραφίες της δεύτερης να αποτελούν στην πλειοψηφία τους άκρως σέξι λήψεις. Αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν τη δεκαετία του '90, σίγουρα οι δύο τους θα είχαν καρπωθεί τα οφέλη τους. Ίσως να μοιράζονταν μερικές φευγαλέες εικόνες από εκείνο το ηλιόλουστο ταξίδι του μέλιτος. Πιθανότατα θα συμφωνούσαν και σε ένα ριάλιτι σόου αν είχαν παραμείνει παντρεμένοι. Το περιεχόμενο που δημοσιεύουν φέρει τη δική τους ευθύνη. Η αδηφάγος κατανάλωσή του είναι η δική μας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.