Η επιστροφή του Breaking Bad και η αληθινή ιστορία

Οι πρωταγωνιστές θα ξανασυναντηθούν στο Better Call Saul, αλλά μήπως πρέπει πρώτα να απαντηθεί ένα καίριο ερώτημα;

"Δεν θέλω να χαλάσω τα πράγματα για το κοινό, αλλά θα πω ότι η πρώτη ερώτηση που είχαμε όταν ξεκινήσαμε το σόου ήταν 'Θα δούμε τον Walt και τον Jesse στην σειρά;' Αντί να το αποφύγω, απλώς θα πω ναι. Υπό ποιες συνθήκες ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει απλώς να το ανακαλύψετε μόνοι σας, αλλά πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά πράγματα που πιστεύω ότι θα ανακαλύψετε αυτή τη σεζόν" είπε o συνδημιουργός του Better Call Saul στο Netflix, Peter Gould επιβεβαίωσε επίσημα ότι οι Bryan Cranston και Aaron Paul θα συμπρωταγωνιστήσουν στην τελευταία σεζόν του spinoff του Breaking Bad.

>Διάβασε ακόμη: Η τηλεοπτική κληρονομιά του Breaking Bad

Εφόσον λοιπόν, ικανοποιήθηκε επιτέλους η περιέργεια και η επιθυμία των fans της θρυλικής σειράς για το πολυπόθητο reunion, με τον Bob Odenkirk να αφήνει υπονοούμενα ότι έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας, ίσως ήρθε η ώρα να λύσουμε μία ακόμη απορία επί τη ευκαιρία. 

Βασίζεται το Breaking Bad σε αληθινή ιστορία;

Κι όμως, υπάρχει μία αληθινή ιστορία με πρωταγωνιστή έναν αληθινό Walter White: Ο λόγος για έναν πρώην εργάτη οικοδομών που εγκατέλειψε την δουλειά του για το εμπόριο ναρκωτικών. Ήταν γνωστός ως βασιλιάς της μεθαμφεταμίνης, μάλιστα θεωρούσε τον καλύτερο στο είδος του σε όλη την Αλαμπάμα για περίπου δέκα χρόνια.

Ο 53χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με το νόμο το 2014 και καταδικάστηκε για τέσσερις κατηγορίες που αφορούσαν στα ναρκωτικά, όπως επίσης και για ένα ακόμη πλημμέλημα. Η ποινή του ανήλθε σε πρόστιμο 2.000 δολαρίων με 32 μήνες αναστολή.

Το απίστευτο της υπόθεσης, είναι πως υπήρξε και δεύτερος, επίσης έμπορος μεθαμφεταμίνης. Σύμφωνα με το CBS News, αυτός ο Walter δραστηριοποιούνταν έχοντας ως έδρα τη Μοντάνα, συνολικά είχε διακινήσει στα περίξ περίπου 32 κιλά μεθαμφεταμίνης και τελικά δολοφονήθηκε από το γιο του, Brandon. Η ποινή που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο στο μεταξύ, ανήλθε στα 12 χρόνια φυλάκισης.

Παρά τους υπαρκτούς Walter White, το Breaking Bad δεν εμπνεύστηκε από τις εν λόγω ιστορίες. Ο δημιουργός του, Vince Gilligan συνέλαβε για πρώτη φορά την ιδέα μετά το X-Files και το σκεπτικὀ του ήταν να δημιουργήσει μία σειρά με έναν πρωταγωνιστή που σταδιακά θα εξελισσόταν ώστε να καταρρίψει το τηλεοπτικό μοτίβο των στάσιμων χαρακτήρων που εξυπηρετούν τη διάρκεια μίας σειράς.

Κάποια στιγμή λοιπόν, σε μία δύσκολη περίοδο ανεργίας, αυτός και ο σεναριογράφος Thomas Schnauz αστειεύθηκαν με το πώς θα ήταν να ξεκινούσαν εμπόριο μεθαμφεταμίνης από ένα τροχόσπιτο, το ένα έφερε το άλλο, και ο Gilligan πρότεινε τελικά την ιδέα του στη Sony, το Showtime και πολλά άλλα δίκτυα. Το FX, και στη συνέχεια το AMC, κατενθουσιάστηκαν και το Breaking Bad πήρε σάρκα και οστά όπως το ξέρουμε. 

>Διάβασε ακόμη: Η τηλεόραση στην εποχή των αντι-ηρώων

Έτσι, αν βασιστούμε στα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Gilligan, η ύπαρξη πραγματικών εμπόρων μεθαμφεταμίνης με το όνομα Walter White είναι καθαρά συμπτωματική. Άλλωστε, κανείς από αυτούς δεν ασχολήθηκε με το εμπόριο μεθαμφεταμίνης επειδή διαγνώστηκε με κάποια ανίατη ασθένεια, αν και άλλοι (που δεν ονομάζονταν Walter White) ήταν χημικοί ή/και δάσκαλοι. Μεταξύ μας, δεν είμαστε σίγουροι αν πρέπει να τον πιστέψουμε, όσο μικρός κι αν είναι αυτός ο κόσμος.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος