Όλα όσα γνωρίζουμε για το πολυαναμενόμενο The Sandman στο Netflix

Spoiler alert: Στο cast συμμετέχει μία αξιόλογη Ελληνίδα ηθοποιός.

Όταν το Netflix ανακοινώνει ημερομηνίες, όλοι ξέρουν πως η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία της εκάστοτε παραγωγής έχει ξεκινήσει. Στην προκειμένη περίπτωση, με ένα teaser μας ενημέρωσε ότι η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου The Sandman θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου. 

Για τους fans του στο μεταξύ, μοιάζει σα να μεσολάβησε μία αιωνιότητα από το 2019, όταν η πλατφόρμα streaming είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να μετατρέψει το διάσημο κόμικ του Neil Gaiman σε live action.

Tι είναι το "The Sandman"

Το "The Sandman" είναι ένα έπος που υπερβαίνει το χώρο και το χρόνο, μεταφέροντάς μας πέρα από τη Γη σε μυθικές χώρες και παράξενα βασίλεια. Είναι γεμάτο με εμβληματικές φιγούρες - ιστορικές και θρυλικές - που ίσως σας φανούν οικείες. Για παράδειγμα, θα δεις τους William Shakespeare, Thor, Orpheus, καθώς και αρκετούς ακόμη να εμφανίζονται. Στην πορεία, δεδομένης της σχέσης του στο σύμπαν της DC, σίγουρα θα υπάρξουν "παρεμβάσεις" χαρακτήρων, όπως αυτές των Martian Manhunter και John Constantine, αλλά και λιγότερο γνωστών από το Element Girl μέχρι τον Hector Hall.

Το σενάριο της σειράς 10 επεισοδίων υπογράφει ο Allan Heinberg (Wonder Woman), ενώ την παραγωγή έφεραν εις πέρας οι Neil Gaiman και David S. Goyer (Batman Begins).

Το trailer

Το teaser είναι σύντομο (1:27), αλλά μας δίνει μία πρόγευση από μερικούς από τους κύριους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες. Μεταξύ άλλων παρακολουθούμε για πρώτη φορά τη Mad Hettie, η οποία προσπαθεί να πείσει την Johanna Constantine (Jenna Coleman) ότι ο Dream είναι εκεί έξω. Σε άλλο σημείο, βλέπουμε τον Dream να επιστρέφει στο βασίλειό του, όπου τον υποδέχεται η Lucienne (Vivienne Acheampong). Μαθαίνει ότι, κατά την απουσία του, το βασίλειό του έχει εκπέσει. Η εν λόγω σκηνή παρεμπιπτόντως, μοιάζει σα να είναι βγαλμένη απευθείας από τις σελίδες του κόμικ.

Αν και το πρώτο αυτό βίντεο μας τροφοδότησε με μερικά πλάνα από τη σειρά, επειδή αποτελεί teaser ανακοίνωσης ημερομηνίας, λογικά θα ακολουθήσει επιπρόσθετο υλικό σε νέο, κανονικό trailer. 

Να πέσει το βίντεο: 

Το cast και η ελληνική συμμετοχή

Απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο Dream, τον οποίο ενσαρκώνει ο Tom Sturridge. Πρόκειται για μία σκυθρωπή και μελαγχολική οντότητα που κυβερνά το βασίλειό του, το Dreaming, το μέρος όπου όλοι πηγαίνουν όταν αποκοιμιούνται. Όπως πολλά από τα αδέλφια του, ο Dream είναι χλωμός εκ φύσεως και διαθέτει τρία τοτέμ δύναμης: Ένα ρουμπίνι, ένα σακουλάκι με άμμο και το κράνος του που είναι φτιαγμένο από τα οστά ενός νεκρού θεού.

Όλα όσα γνωρίζουμε για το πολυαναμενόμενο The Sandman στο NetflixNetflix

Επιπλέον, ανάμεσα στα πρώτα "καλούδια" με τα οποία μας τροφοδότησε το Netflix είναι και δύο αφίσες με τον Corinthian και τη Johanna Constantine.

Ο Corinthian (Boyd Holbrook) είναι το ζοφερό πλάσμα του εφιάλτη που δημιούργησε ο Dream (Tom Sturridge) υπό το ρόλο του σκοτεινού καθρέφτη της ανθρωπότητας. Είναι ένας από τους κύριους κακούς του σειράς, ενώ μάλλον το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η εμφάνισή του- περιφέρεται παντού φορώντας λευκό κοστούμι. Τις περισσότερες φορές, φορά και γυαλιά ηλίου για να καλύψει το πιο τρομακτικό χαρακτηριστικό του: Αντί για μάτια έχει δόντια. 

Sandman

Οι fans του κόμικ θα παρατηρήσουν ότι ο ρόλος που υποδύεται η Jenna Coleman είναι ο John Constantine. Παρότι στα κόμικς η Johanna είναι πρόγονος του John, στη σειρά, η Johanna Constantine παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο ως John Constantine και ο Dream την αναζητά για να τον βοηθήσει να ανακτήσει ένα από τα τρία χαμένα τοτέμ δύναμης του, το σακουλάκι με την άμμο.

Sandman

Μην ξαφνιαστείς αν γύρω στο 9ο ή 10ο επεισόδιο "σκοντάψεις" σε μία γνωστή φυσιογνωμία. Η Μελισσάνθη Μάχουτ -η Κασσάνδρα του Assassin's Creed και η Τόνια του Έτερος Εγώ της Cosmote TV- υποδύεται την Calliope, την πρώην σύζυγο του Dream.

>Διάβασε ακόμη: Η εποχή της Μελισσάνθης Μάχουτ

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Μελισσάνθη σε παραγωγή του Netflix, αφού έχει προηγηθεί ο ρόλος της Mita Xenakis στην ταινία Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

Τα παρασκήνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά φέρει την υπογραφή ενός εκ των σπουδαιότερων σκηνογράφων του χώρου, του Jon Gary Steele. Πρόκειται για τον ίδιο τύπο που μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει τα υπέροχα σκηνικά του Outlander. Μια ματιά στο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το Netflix αποδεικνύει ότι δε θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη επιλογή. 

 

H δεύτερη σεζόν

Δεδομένου του ότι η πρώτη σεζόν καλύπτει μόνο λίγο λιγότερο από τρεις 'τόμους', υπάρχει πολύ υλικό για να αξιοποιηθεί σε επόμενες σεζόν. Παρότι υπάρχουν φήμες ότι ο 2ος κύκλος βρίσκεται ήδη στα σκαριά, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε επισήμως τι μέλλει γενέσθαι, εκτός αν το Netflix προβεί σύντομα σε νέα ανακοίνωση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης