Ένα ιστορικό ρεκόρ για το The Rings of Power

Το The Rings of Power της Amazon είναι έτοιμο να αλλάξει την τηλεόραση όπως τη μάθαμε τα τελευταία χρόνια.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 05 Σεπτεμβρίου 2022

Ήταν σχεδόν δεδομένο εδώ και μήνες ότι το The Lord Of The Rings: The Rings Of Power θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ, όμως η αλήθεια είναι ότι λίγοι περίμεναν αυτό που έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόκειται για την αλλαγή μοντέλου της τηλεόρασης, όπως την (ξανα)μάθαμε τα τελευταία χρόνια. Το binge watching μοντέλο φαίνεται σιγά σιγά να απομακρύνεται και η τηλεόραση επιστρέφει στο κλασικό "επεισόδιο/εβδομάδα". Το The Rings of Power έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Για την ακρίβεια, η Amazon μας ενημέρωσε ότι 25 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τη σειρά την πρώτη ημέρα που έγινε διαθέσιμη.

> Διάβασε ακόμη: 20 trivia για το ολοκαίνουργιο The Rings of Power

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, αυτή είναι η πρεμιέρα σειράς με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στα χρονικά της. Το νούμερο αυτό είναι εντυπωσιακό από μόνο του, όμως οι εκπρόσωποι της πλατφόρμας αρνήθηκαν να απαντήσουν για το εάν οι προβολές αυτές αφορούν σε μερικά λεπτά ή σε ολόκληρη την πρεμιέρα.

Μπορεί κανείς να μετρήσει την επιτυχία μιας σειράς ανάμεσα σε διαφορετικές πλατφόρμες;

Το ερώτημα για το πώς μπορεί να μετρηθεί καλύτερα η τηλεθέαση των τίτλων streaming είναι ένα ερώτημα που είναι απίθανο να εξαφανιστεί σύντομα. Στα τέλη του περασμένου έτους, το Netflix επικαιροποίησε τις μεθόδους του για τη μέτρηση της τηλεθέασης, ενώ τα δεδομένα για τις υπηρεσίες του Disney+ έχουν πάρει μια πολύ διαφορετική μορφή.

> Διάβασε ακόμη: Ποια είναι η σχέση του Jeff Bezos με την prequel σειρά του Lord of the Rings

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η προσπάθεια να υπολογιστεί ένας "νικητής" στις υψηλού προφίλ προσφορές ειδών των υπηρεσιών streaming μοιάζει περισσότερο με το να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια και μοιάζει προτιμότερο το να μαθαίνεις το τι είναι πραγματικά δημοφιλές από στόμα σε στόμα. Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή σε ολόκληρη τη βιομηχανία, φαίνεται απίθανο αυτό να αλλάξει σύντομα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.