Οι συνδρομές στις πλατφόρμες streaming έχουν ανοσία στον πληθωρισμό

Οι καταναλωτές ζορίζονται οικονομικά, παρ' όλα αυτά, τουλάχιστον στην Αμερική, δεν προτίθενται να διακόψουν τις συνδρομές τους στο Netflix και τις λοιπές πλατφόρμες streaming.

Τα νέα που έρχονται από την Αμερική είναι κάτι παραπάνω από καλά για μία από τις πιο προσφιλείς μορφές οικιακής ψυχαγωγίας, τις συνδρομητικές πλατφόρμες streaming τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου, όπως το Netflix. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήγαγε φέτος τον Αύγουστο η εταιρεία National Research Group (NRG), οι συνδρομητές τους είναι, κατά πλειοψηφία, πιστοί και δεν προτίθενται να τις εγκαταλείψουν, παρότι ο πληθωρισμός κάνει τη ζωή τους πιο δύσκολη.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες στην εποχή των ισχνών αγελάδων

Καθώς ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει σε επίπεδα που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν σκληρές επιλογές σχετικά με το πώς διαχειρίζονται τα χρήματά τους. Μάλιστα, δεδομένου ότι το 51% των καταναλωτών απάντησαν, σύμφωνα με την NRG, πως οι συνδρομές (γενικά, όχι μόνο αυτές που έχουν να κάνουν με το streaming) συνιστούν ένα "σημαντικό" τμήμα των μηνιαίων εξόδων τους και το 66% ότι πρέπει να περιορίσουν τα έξοδά τους, έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς δήλωσαν ότι προτίθενται να κινηθούν. 

Το ποσοστό των καταναλωτών, λοιπόν, που σχεδιάζουν να μειώσουν τον αριθμό των συνδρομών που έχουν στο όνομά τους μέσα στους επόμενους έξι μήνες είναι σχετικά μικρό (28%), με όσες συνδρομές έχουν να κάνουν με το streaming τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου να επηρεάζονται σε μικρότερο βαθμό από όσες αφορούν dating apps, την αυτοβελτίωση ή την ομορφιά.

Έχει σημασία, επίσης, ότι το 94% όσων έχουν μια συνδρομή σε πλατφόρμες όπως το Netflix απάντησε πως είναι ικανοποιημένο με το value for money, ενώ οι αυξήσεις στις τιμές των σχετικών πακέτων δεν θα το κάνει, όχι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, να διακόψει τις συνδρομές του.

Οι συνδρομές στις πλατφόρμες streaming έχουν ανοσία στον πληθωρισμόiStock

Μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας της NRG

- Το 24% των Αμερικανών καταναλωτών παραδέχεται ότι μοιράζεται τους κωδικούς που χρησιμοποιεί για τις πλατφόρμες streaming.

- Το μέγιστο ποσό που θα πλήρωνε ο μέσος Αμερικανός καταναλωτής κάθε μήνα για μια συνδρομή σε πλατφόρμα streaming που θα περιελάμβανε διαφημίσεις είναι τα 10,60 δολάρια.

> Διάβασε ακόμα: Αξίζει να εγκαταλείψεις το Spotify για το Apple Music;

- Το 66% των καταναλωτών συμφωνεί ότι δυσκολεύεται να μείνει ενημερωμένο με όλες αυτές τις πλατφόρμες streaming που έχουν λανσαριστεί τα τελευταία χρόνια.

> Διάβασε ακόμα: Influencers, οι νέοι reality stars;

- Το 56% των καταναλωτών έχει κάνει συνδρομή με στόχο το να την ακυρώσει πριν τελειώσει ο χρόνος της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου της και το 73% έχει χρεωθεί επειδή τελικά ξέχασε να την ακυρώσει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα