Το One Captain και ο "πρώτος θάνατος" ενός ποδοσφαριστή

Το One Captain στο Ertflix μας θύμισε πόσο δύσκολο είναι το ποδόσφαιρο ακόμα και για μερικούς παγκόσμιους στάρ.

O Francesco Totti ήταν για πολλούς ο τελευταίος Αυτοκράτορας της Ρώμης. Γεννήθηκε το 1976 σε μια γειτονιά της πρωτεύουσας και από τα 12 του ενσωματώθηκε στην αγαπημένη του Ρόμα, παρά τα καλέσματα της Μίλαν και άλλων. Από το 1988 πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια μέχρι να κληθεί να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του: να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν οι πιο ζόρικοι και η μίνι σειρά One Captain (Uno Capitano) που θα βρίσκεται στο Ertflix ως τις 3 Φεβρουαρίου εξιστορεί όσα πέρασε ο Totti λίγο πριν λήξει η καριέρα του.

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο ‘Un Capitano’

Η σειρά βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο Un Capitano που έγραψαν οι Francesco Totti και Paolo Condo. Τη σκηνοθεσία της έχει αναλάβει ο Luca Ribuoli και στη θέση του πρωταγωνιστή βρίσκεται ο 30χρονος ηθοποιός Pietro Castellitto. Το κεντρικό cast συμπληρώνουν η Greta Scarano και η Monica Guerritore που υποδύονται την πανέμορφη σύζυγο του ιταλού ποδοσφαιριστή και τη μητέρα του αντίστοιχα. Η τελευταία θυμίζει ελληνίδα μάνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Η αφήγηση είναι καθαρά προσωπική και η κόντρα με τον προπονητή Luciano Spalletti, που εμφανίζεται σαν καρικατούρα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

H μίνι σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και πριν από το Ertflix προβλήθηκε στο Sky Italia, καθώς και στην Cosmote TV. Η σειρά είναι σχεδιασμένη ώστε να συγκινήσει κόσμο μακριά από το ποδόσφαιρο, δείχνοντας γιατί η αποχώρηση ενός αθλητή από την ενεργό δράση, θεωρείται από πολλούς ως ο "πρώτος θάνατος". Γιατί θα πρέπει κάποιος να "σκοτώσει" τον αθλητή μέσα του, προτού αποχωρήσει. 

Το 2017 σχεδόν 70.000 θεατές είχαν γεμίσει το Olimpico της Ρώμης για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Το ματς ήταν μεν κομβικό, ωστόσο υπήρχε κάτι πολύ μεγαλύτερο στην ατμόσφαιρα.  Όλοι περίμεναν καρτερικά τη λήξη, για να αποθεώσουν τον αιώνιο αρχηγό τους. Ο Francesco Totti έδινε το τελευταίο του παιχνίδι, μετά από σχεδόν 25 χρόνια με τη φανέλα των Τζιαλορόσι. Το γήπεδο ολόκληρο έβαλε τα κλάματα.

Ο ίδιος ο Capitano εμφανίζεται προσθέτοντας ακόμη περισσότερο το προσωπικό στοιχείο στη μίνι σειρά, που έτσι κι αλλιώς βασίζεται στο βιβλίο του. Το τραγούδι των φίλων της Ρόμα ασταμάτητο και ο Totti, μοναδικός, όπως και ο Pietro Castellitto.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.