Η σειρά που 'ανέστησε' το Netflix τους τελευταίους μήνες είναι η αγαπημένη μας

Το τελευταίο τρίμηνο, η πλατφόρμα streaming κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις και (μάλλον) ξέρουμε ποια σειρά ευθύνεται για αυτό.

Το original περιεχόμενο του Netflix πολλαπλασιάζεται με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο, η σειρά που ευθύνεται για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δημοφιλούς πλατφόρμας, παραδόξως, δεν ανήκει σε αυτό. Αντιθέτως, πρόκειται για μία παλιά γνώριμη στους λάτρεις του δικαστικού δράματος και πρωταγωνίστρια σε αυτή είναι μία (σχεδόν) πριγκίπισσα. Δε χρειάζεται να στο "ζωγραφίσουμε" κιόλας, μιλάμε -φυσικά- για το Suits.

Το Netflix ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 3,73 δολάρια σε έσοδα 8,54 δισ. δολαρίων (περισσότερα από τις προβλέψεις), ταμειακές ροές για όλο το 2023 6,5 δισ. δολάρια έναντι των 5 δισ. που αναμενόταν, ενώ πρόσθεσε επίσης 8,76 εκατομμύρια συνδρομητές κατά την τελευταία περίοδο, σχεδόν διπλάσιους από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με το IndieWire, αρκετοί ειδικοί εξηγούν αυτή την επιτυχία, αναφέροντας πως το γεγονός της εξάλειψης των δωρεάν κοινόχρηστων λογαριασμών είχε την επίδρασή του, όπως και το φθηνότερο διαφημιστικό πλάνο, αλλά η ανάκτηση της επιχείρησης των αδειοδοτημένων σειρών έχει επίσης θεωρηθεί πολύ θετική. Με άλλα λόγια, κανείς δε θεωρεί τυχαίο πως η επιστροφή του Suits συνέπεσε με αυτό το θεαματικό τρίμηνο της πλατφόρμας.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, το Suits έγινε η σειρά με τις περισσότερες εβδομάδες στη σειρά στο νούμερο 1 των πιο δημοφιλών στις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από το Ozark, με τις 8 πρώτες σεζόν της να μοιράζονται τον θρόνο όλο το καλοκαίρι περιμένοντας την άφιξη της ένατης, η οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα εκεί.

"Εμπρός πίσω" μας λέει, λοιπόν, το Netflix και, μέχρι τώρα, φαίνεται πως του βγαίνει σε καλό. Μένει να δούμε τι έπεται στη συνέχεια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Την 4η σεζόν του Maestro ανακοίνωσε επίσημα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στο Instagram ότι το Maestro συνεχίζεται για 4η σεζόν, δίνοντας μια φωτογραφία με τον τίτλο του πρώτου επεισοδίου.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τι λένε οι πρώτες κριτικές για τον Jeremy Allen White ως Bruce Springsteen

Κανενός οι βιογραφίες δεν είναι εύκολο πρότζεκτ προς αποτύπωση. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για εκείνη του The Boss που ζει, βασιλεύει και τον κόσμο συνεχίζει να κυριεύει με τη μουσική του.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

TOTE VS ΤΩΡΑ: Η νέα σειρά Τσουβέλα-Χαραλαμπούδη έχει trailer

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η Έλενα Χαραλαμπούδη ενώνουν τις δυνάμεις τους στο "TOTE VS ΤΩΡΑ", μια νέα κωμική σειρά του ΣΚΑΪ που φέρνει το παρελθόν απέναντι στο σήμερα με πολύ χιούμορ.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή είναι η καλύτερη ερμηνεία του αιώνα και δεν πήρε Όσκαρ

Πόσο νόημα έχουν τα βραβεία; Αν κρίνουμε από τη νέα λίστα του The Ringer με τις 101 κορυφαίες ερμηνείες του 21ου αιώνα, μάλλον όχι και τόσο, αφού μόνο οι 13 κατόρθωσαν να αποσπάσουν αγαλματίδιο.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Knives Out 3: O Daniel Craig επιστρέφει για την πιο σκοτεινή ντετεκτιβική του περιπέτεια (trailer)

Ο Daniel Craig επιστρέφει ως Benoit Blanc για την πιο σκοτεινή υπόθεση της σειράς. Μια μυστηριώδης δολοφονία, ελάχιστοι ύποπτοι και ένα μυστήριο που αμφισβητεί κάθε λογική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Αντιγόνη Τσιούλη – Η Ελληνίδα prima ballerina που λάμπει στην Εθνική Όπερα του Καΐρου

Από την Ελλάδα έως την Αίγυπτο, η Αντιγόνη Τσιούλη έφτασε στην κορυφή του μπαλέτου ως prima ballerina της Όπερας του Καΐρου, αποδεικνύοντας πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα με αφοσίωση.