Όλα όσα γνωρίζουμε για το All the Light We Cannot See στο Netflix

Το νέο πολεμικό δράμα του Netflix βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα, που έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ.

Όπως όλα δείχνουν, το All The Light We Cannot See έρχεται στο Netflix ως μίνι σειρά. Το δράμα εποχής, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Anthony Doerr, που έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ, κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου.

Περιγράφεται από το ίδιο το Netflix ως "συναισθηματικό" και "έντονο" και μεταφέρει τους θεατές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εν μέσω της ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Shawn Levy, ο οποίος ελπίζει ότι η διασκευή του αποτυπώνει σωστά τη μαγεία του μυθιστορήματος. Σε συνέντευξή του στο Tudum Netflix, δήλωσε: "Το κεντρικό μου μήνυμα προς τους θαυμαστές του βιβλίου -και το φωνάζω από την κορυφή του βουνού εδώ- είναι: 'Είμαι εξίσου μεγάλος θαυμαστής με εσάς. [Στόχος μου ήταν] να αποδώσω αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα, που με άγγιξε βαθιά, όπως του αρμόζει'".

Το All The Light We Cannot See κυκλοφόρησε αρχικά το 2014. Όπως εξηγεί ο Levy, αφού "καταβρόχθισε" το μυθιστόρημα, θέλησε να μετατρέψει το πολεμικό έπος σε σειρά. Δήλωσε ότι τον τράβηξαν περισσότερο τα θέματα της "αθωότητας μπροστά στο σκοτάδι" και της "ελπίδας μπροστά στο κακό". Όταν ρώτησε για τα δικαιώματα, το μυθιστόρημα είχε ήδη αγοραστεί από μια ομάδα που ήθελε να το κάνει ταινία. Τελικά, η συμφωνία χάλασε και ο Levy μπόρεσε να ορμήσει και να διασκευάσει το μυθιστόρημα σε μια εκπληκτική σειρά τεσσάρων επεισοδίων. "Υπάρχει πάρα πολλή ιστορία για δύο ώρες", δήλωσε ο Levy. "Η μεγάλη διάρκεια, στην μπορούμε να επεκταθούμε χάρη στη δομή της μίνι σειράς, μάς επιτρέπει να αποδώσουμε όπως πρέπει και πιο διεξοδικά το υλικό της πηγής [έτσι ώστε] να είναι πράγματι το μυθιστόρημα που ζωντανεύει και όχι το μυθιστόρημα που κόβεται για να χωρέσει σε μια συγκεκριμένη διάρκεια ή μορφή".

Πριν από την πρεμιέρα της, το Netflix κυκλοφόρησε ένα trailer που προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δες το παρακάτω και, στη συνέχεια, διάβασε όλα όσα γνωρίζουμε για το All The Light We Cannot See.

Να πέσει το trailer:

Τι είναι το All The Light We Cannot See;

Το All The Light We Cannot See είναι μια ιστορία για την ελπίδα εν μέσω ολοκληρωτικής καταστροφής. Το σενάριο ακολουθεί δύο εφήβους, των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωρίζουμε τη Marie-Laure LeBlanc, ένα τυφλό κορίτσι που ζει στην -κατεχόμενη από τους Ναζί- Γαλλία, και τον Werner Pfenning, ένα αγόρι από τη Γερμανία, που εργάζεται για τον ναζιστικό στρατό. Όταν οι δρόμοι της Marie και του Werner διασταυρώνονται, ανακαλύπτουν τις πραγματικές συνέπειες του πολέμου, ενώ παράλληλα βρίσκουν ο ένας στον άλλον την ανθρωπιά.

Ποιοι πρωταγωνιστούν

Η διασκευή του Levy διαθέτει πολύ δυνατό καστ. Η Aria Mia Loberti υποδύεται τη Marie-Laure, ενώ ο Louis Hofmann θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του Werner. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Mark Ruffalo (Daniel LeBlanc), Hugh Laurie (Etienne LeBlanc), Lars Eidinger (Reinhold von Werner), Nell Sutton (νεαρή Marie-Laure), Marion Bailey (Madame Manec) και Andrea Deck (Sandrina).

Πότε θα κάνει πρεμιέρα

Το All The Light We Cannot See θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Netflix. Και τα τέσσερα μέρη της σειράς θα κάνουν πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου 2023.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.