Οι πιο ακριβές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με εκατομμύρια.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Ιανουαρίου 2024

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι πιο ακριβές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης; Ως γνωστόν, στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη "παίζουν" πολλά λεφτά. Όχι πάντα, ωστόσο υπάρχουν παραγωγές που επιλέγουν να επενδύουν ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά. Οι ακριβές παραγωγές βέβαια, δεν εγγυώνται πάντοτε ποιοτικές δουλειές όμως δυστυχώς ή ευτυχώς, το budget επηρεάζει πολύ συχνά το τελικό αποτέλεσμα. 

Λοιπόν, αν θέλεις να μάθεις ποιες είναι οι πιο ακριβές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης και πόσα χρήματα κόστισαν, τσέκαρε την παρακάτω λίστα. 

1. The price of magic: The Rings of Power 

Αυτή είναι με διαφορά η πιο ακριβή σειρά στο Prime Video και όχι μόνο. Από το ονειρικό καστ μέχρι τα εκθαμβωτικά σκηνικά, κάθε επεισόδιου αυτού του έπους έχει μία τιμή που αγγίζει τρελά νούμερα. Για την ακρίβεια, κάθε επεισόδιο στοίχισε 58 εκατομμύρια δολάρια. 

2.  Citadel

Η παγκόσμια υπηρεσία κατασκοπείας Citadel έχει πέσει και οι μνήμες των πρακτόρων της έχουν σβηστεί. Έτσι, οι πράκτορες της Citadel προσπαθούν να θυμηθούν το παρελθόν τους και να αντεπιτεθούν. Το κόστος κάθε επεισοδίου; 34 εκατομμύρια δολάρια.

3. Stranger Things

To Stranger Things μπορεί να ξεκίνησε από  ένα μυστήριο μιας μικρής πόλης, κατέληξε όμως να γίνεται μία παραγωγή εκθαμβωτικού προϋπολογισμού. Κάθε σεζόν και κάθε επεισόδιο είναι μία επένδυση που επαναπροσδιορίζει την τηλεοπτική εμπειρία. Μία επένδυση που στοιχίζει 30 εκατομμύρια το επεισόδιο. 

4. Marvel Universe

Το MCU έχει γίνει η ναυαρχίδα του Disney+, φέρνοντας τους υπερήρωες στη μικρή οθόνη με προϋπολογισμούς που αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο των κατορθωμάτων τους. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον, η Scarlet Witch και το Vision, το Falcon, ο Winter Soldier και ο Loki, στοίχισαν 25 εκατομμύρια ανά επεισόδιο. 

5. House of the Dragon

To spin-off του Game Of Thrones prequel είναι μία φαινομενική σειρά, έχοντας ξεπεράσει υψηλές προσδοκίες και προϋπολογισμούς. Με λίγα λόγια, οι δράκοι και οι ίντριγκες πέτυχαν ενώ οι επενδύσεις, τα 20 εκατομμύρια δηλαδή για το κάθε επεισόδιο, δεν πήγαν χαμένες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος