Για εμάς, ο Tom Selleck θα είναι πάντα ο ανταγωνιστής του Chandler στα 'Φιλαράκια'

Το παρασκήνιο πίσω από τον χαρακτήρα του Dr. Richard.

Ως γνωστόν, η κωμική σειρά των '90s, "Τα Φιλαράκια", αποτελεί πολιτιστικό φαινόμενο, καθώς η απήχηση που έχει στο κοινό είναι αμείωτη, ακόμη και σήμερα. Μεταξύ των αμέτρητων αξιομνημόνευτων guest stars που κόσμησαν τη 10ετή πορεία των Friends, ο Tom Selleck, που υποδύθηκε τον Dr. Richard Burke κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των θαυμαστών.

Ο ηθοποιός, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 79 του χρόνια -γεννήθηκε σαν σήμερα το 1945, τελικά αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της σειράς.

Από τoν Brad Pitt μέχρι τη Reese Witherspoon

Ενώ το Friends είναι γνωστό για το βασικό cast και τις σχέσεις του, η προσθήκη των guest stars προσέδωσε βάθος, πολυπλοκότητα και ξεκαρδιστικά μπερδέματα.

Καθ' όλη τη διάρκειά του, εντρυφούσε στις ερωτικές ζωές των έξι βασικών χαρακτήρων του: από το εμβληματικό έπος του Ross και της Rachel, μέχρι το κρυφό ρομάντζο της Monica και του Chandler. Μεταξύ άλλων, αξιοσημείωτες εμφανίσεις πραγματοποίησαν ο Brad Pitt ως ο μοχθηρός Will Colbert και οι Reese Witherspoon και Christina Applegate ως οι αδελφές της Rachel, Jill και Amy Green, αντίστοιχα.

O Tom Selleck ως Richard Burke

Ωστόσο, μέσα στην πληθώρα των guest stars, ο επαναλαμβανόμενος ρόλος του Tom Selleck ως Richard Burke αξίζει ειδική μνεία. Η εισαγωγή του Selleck ως Richard, ο οποίος ήταν ένας οφθαλμίατρος και στενός φίλος των γονέων της Monica και του Ross, πυροδότησε μια συναρπαστική ιστορία, με επίκεντρο τη σχέση του με τη Monica, την οποία υποδύεται η Courteney Cox. Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους, το ειδύλλιο του Richard και της Monica καθήλωσε το κοινό, αναδεικνύοντας τη φυσική γοητεία και την πατρική φιγούρα που μάλλον είχε ανάγκη εκείνη. 

Το συναισθηματικό ταξίδι του Richard στα "Φιλαράκια", από την περιπλοκότητα του να βγαίνεις με μια νεότερη γυναίκα, μέχρι την αντιμετώπιση των συναισθημάτων του για τη Monica, βρήκε ανταπόκριση από το κοινό της σειράς, εδραιώνοντάς τον ως έναν από τους πιο σπουδαίους side χαρακτήρες των Friends.

"Τρομαγμένος"

Παρά την εκτεταμένη εμπειρία του στην τηλεόραση, ο Selleck παραδέχτηκε ότι ένιωθε "τρομαγμένος μέχρι θανάτου" για την guest εμφάνισή του στην κωμική σειρά. Παρότι μιλάμε για τον Selleck με τη μακρά πορεία σε κινηματογράφο και τηλεόραση, η τόση επιδραστικότητα της σειράς, σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμη. Εντούτοις, με την υποστήριξη των συμπρωταγωνιστών του, και ιδιαίτερα της Courteney Cox, ο Richard έγινε αναπόσπαστο μέρος της κληρονομιάς των Friends, κερδίζοντας μια μόνιμη θέση στην ιστορία της τηλεόρασης, αλλά και μία ακόμη ευκαιρία να τον μάθει η νεότερη γενιά. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.