Γιατί δε θα συνεχιστεί το Mindhunter, σύμφωνα με τον David Fincher

Οι fans ζητούν την επιστροφή του, ωστόσο, αυτό φαίνεται απίθανο.

Η ακύρωση του Mindhunter συνεχίζει να επηρεάζει τους fans της σειράς του David Fincher στο Netflix. Φαίνεται ακόμα και τώρα ότι θα ήθελαν να μάθουν τι θα μπορούσε να είχε γίνει, ποιοι κατά συρροή δολοφόνοι θα μπορούσαν να είχαν εξερευνηθεί και ποια θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη των χαρακτήρων.

Δεν ταίριαζε με το όραμα του Netflix

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι η διακοπή θα ήταν προσωρινή, καθώς ο σκηνοθέτης είχε δεσμευτεί με άλλα σχέδια. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, δεν θα επέστρεφε ποτέ. Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Fincher στο περιοδικό Premiere, το χαρακτηριστικό ύφος του Mindhunter δεν ταίριαζε με το όραμα του Netflix, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν σημαντικά υψηλός.

Το Netflix υπέδειξε στον Fincher ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσει τη σειρά, εκτός αν αναπροσαρμοζόταν ο προϋπολογισμός ή αν γινόταν πιο ελκυστική σε ευρύτερο κοινό.

Το να φανταστούν μια πιο προσιτή, λιγότερο σκοτεινή εκδοχή του Mindhunter -και παρόμοια με άλλες αστυνομικές σειρές- ήταν απλώς αδύνατο, τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για το Netflix. Ως εκ τούτου, ο Fincher πήρε τη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει για να διατηρήσει την ακεραιότητα του οράματός του. Όπως εξέφρασε ο σκηνοθέτης: "Δεν θέλαμε να αλλάξουμε την προσέγγισή μας, οπότε, με σεβασμό, μας είπαν ότι αυτό ήταν το όριό τους. Αυτό ήταν όλο. Πάντα κάνω ένα μικρό βήμα στην άκρη από αυτό που περιμένουν από μένα. Διαφορετικά, δεν ενδιαφέρομαι".

Μία από τις καλύτερες σειρές του Netflix

Έτσι λοιπόν, τελείωσε μια από τις καλύτερες σειρές του Netflix. Όμως, η έλλειψη εμπιστοσύνης της πλατφόρμας δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις των συνδρομητών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προβολής του Netflix για το πρώτο εξάμηνο του 2023, το Mindhunter συγκέντρωσε 47 εκατομμύρια ώρες προβολής, χωρίς προώθηση, παρόλο που οι θεατές γνώριζαν ότι δεν θα πάρουν κάποιο ικανοποιητικό τέλος. Netflix, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.