Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Severance

Τα γυρίσματα για τη 2η σεζόν της βραβευμένης σειράς επιστημονικής φαντασίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 03 Φεβρουαρίου 2024

Αν είσαι λάτρης του μυστηρίου ή του είδους της επιστημονικής φαντασίας, και σου αρέσουν οι ταινίες και οι σειρές που έχουν επηρεαστεί από τον "Μεγάλο Αδελφό" του Orwell ή παίζεις παιχνίδια, όπως το Control, το Portal και το The Stanley Parable, τότε θα χαρείς να μάθεις ότι υπάρχει μια σειρά στο Apple TV+, που ταιριάζει πλήρως στα γούστα σου. Αυτή η σειρά είναι το Severance.

Αν έχεις ήδη δει τη σειρά, τότε σίγουρα ανυπομονείς για τη 2η σεζόν. Έχουμε καλά νέα: οι εργαζόμενοι της Lumon επιστρέφουν σιγά σιγά στα πόστα τους. Στις 29 Ιανουαρίου 2024 ο σκηνοθέτης, Ben Stiller, έκανε μια ανάρτηση με τον Mark Scout του Adam Scott να τρέχει σε έναν διάδρομο με τη λεζάντα "επιστροφή στη δουλειά".

Ακολουθούν minor spoilers για την 1η σεζόν του Severance.

Τι συμβαίνει στο Severance;

Αν δεν έχεις δει ήδη το Severance, πρέπει να το δεις άμεσα. Είναι μακράν από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές του είδους της που έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια. Η υπόθεση έχει ως εξής: Οι εργαζόμενοι της Lumon Industries ξεχωρίζουν τις αναμνήσεις τους από την καθημερινή τους ζωή τη στιγμή που φτάνουν στη δουλειά. Όταν επιστρέφουν στην κανονικότητα, δεν έχουν καμία ανάμνηση για το τι συνέβη στη δουλειά. Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από το Severance και, φυσικά, στην πορεία αποδομούνται σχεδόν τα πάντα.

"Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου που αγαπάει τη σειρά και το επίπεδο της δέσμευσης των θαυμαστών", δήλωσε ο Stiller στο Variety. "Ήταν μακρύς o δρόμος για να φέρουμε το Severance στην τηλεόραση. Διάβασα για πρώτη φορά τον πιλότο [το σενάριο] πριν από πέντε χρόνια. Ήταν πάντα μια ιστορία πολλών σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τη συνεχίσουμε. Είμαι ευγνώμων στους συνεργάτες μας στο Apple TV+ που το υποστήριξαν σε όλη τη διάρκεια".

Η πρώτη σεζόν κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022. Η απεργία των συγγραφέων που ξεκίνησε τον Μάιο του 2023 και η απεργία των ηθοποιών που ακολούθησε δεν βοήθησαν, αλλά ο Stiller δήλωσε στο ET ότι δεν πήγε πολύ πίσω η δεύτερη σεζόν. "Είμαστε στο ίδιο πολύ αργό πρόγραμμα που είχαμε πάντα", έγραψε στο X. "Ίδια ημερομηνία προβολής που είχαμε πάντα. Αγαπάμε τους θαυμαστές μας και ο ένας τον άλλον και όλοι δουλεύουμε για να κάνουμε τη σειρά όσο το δυνατόν καλύτερη".

SeveranceApple

Το cast της 2η σεζόν 

Μαζί με το cast που επέστρεψε από την πρώτη σεζόν (Adam Scott, John Turturro, Patricia Arquette κ.ά.), υπάρχουν μερικές σπουδαίες προσθήκες για τη δεύτερη σεζόν.

Ο λόγος για τους Gwendoline Christie, Bob Balaban και Alia Shawkat, όπως και τους Merritt Wever, Robby Benson, Stefano Carannante, John Noble και Ólafur Darri Ólafsson. Δεν έχει αναφερθεί ακόμη τι θα κάνουν όλοι αυτοί, αλλά ο Scott δήλωσε ότι είναι "απίστευτοι άνθρωποι και παίζουν πραγματικά ενδιαφέροντες ρόλους".

Η πλοκή της 2ης σεζόν 

Έχουμε μείνει σε cliffhanger, μετά το φινάλε της πρώτης σεζόν και όλα είναι παντελώς άγνωστα, προς το παρόν. Ο Matt Cherniss, επικεφαλής του τμήματος προγραμματισμού για το Apple TV+, δήλωσε στο Variety ότι αυτήν τη φορά "θα εμβαθύνουν περισσότερο σε αυτόν τον εντελώς μοναδικό κόσμο και θα ξεδιπλώσουν περισσότερα στρώματα της Lumon στη δεύτερη σεζόν", αλλά μέχρι εκεί. Έχουμε πολύ λίγα στοιχεία, γενικά.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες πρώτες ενδείξεις. Ο Zach Cherry δήλωσε στο ET ότι η αντίδρασή του στα νέα σενάρια ήταν ίδια με την αντίδρασή του στο σενάριο της πρώτης σεζόν, δηλαδή: "Αυτό είναι καλό!". Η Arquette είπε επίσης: "Θα φοβηθείτε πολύ".

Η πρεμιέρ

Και πάλι, δεν έχουμε ιδέα ακόμα. Μια αισιόδοξη πρόβλεψη λέει ότι μπορεί να καταφθάσει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά το πιθανότερο είναι να τη δούμε το 2025.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος