Οι καλύτερες στιγμές του Chris Rock στο Netflix

O διάσημος κωμικός έχει γενέθλια και εμείς θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 07 Φεβρουαρίου 2024

Σήμερα είναι τα γενέθλια του Chris Rock, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1966 στο Τζορτζτάουν της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ. Ο αμερικανός κωμικός, ο οποίος φημίζεται για το οξύ πνεύμα και τις εύστοχες παρατηρήσεις του, έχει διαγράψει μια θρυλική καριέρα στην κωμωδία σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Η άνοδος του Rock ξεκίνησε με τα πρωτοποριακά stand-up του, στα οποία αντιμετώπιζε χωρίς φόβο θέματα ταμπού, όπως οι φυλετικές διακρίσεις, ο εθισμός στα ναρκωτικά και οι κοινωνικές ανισότητες. Η κωμική του δεινότητα τού χάρισε ευρεία αναγνώριση και τον οδήγησε σε επιτυχημένα εγχειρήματα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων αξιομνημόνευτων ρόλων στο Lethal Weapon 4, στο Madagascar και στην καταξιωμένη σειρά Everybody Hates Chris.

Ενώ ο Chris Rock θεωρείται κωμικό είδωλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η δημοτικότητά του δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός αυτό, η επίδρασή του παραμένει αναμφισβήτητη.

Το χαστούκι από τον Will Smith στα Oscars 2022

Το 2022, ο Rock έγινε γνωστός σε όσους δεν τον ήξεραν για έναν απροσδόκητο λόγο. Στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 2022, ένα περιστατικό στο οποίο ενεπλάκησαν ο Rock και ο ηθοποιός Will Smith τράβηξε τη διεθνή προσοχή. Μετά από ένα αμφιλεγόμενο αστείο του για την ηθοποιό Jada Pinkett Smith, ο σύζυγός της, Will Smith ανέβηκε στη σκηνή και τον χαστούκισε μπροστά στο κοινό. Το περιστατικό προκάλεσε ευρεία συζήτηση και κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα, επισκιάζοντας την εορταστική βραδιά.

Στο τελευταίο του stand up αφιέρωμα στο Netflix, με τον εύστοχο τίτλο Selective Outrage, o Rock σχολιάζει το περιστατικό αυτό, καθώς προσφέρει το χαρακτηριστικό χιούμορ του, ενώ παράλληλα ασχολείται με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκείνη την αξέχαστη βραδιά.

Παρακάτω, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, επιλέξαμε μερικές από τις χαρακτηριστικές εμφανίσεις του Chris Rock, που μπορείς να βρεις διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή στο Netflix.

Grown Ups (2010)

Πέντε παιδικοί φίλοι ξανασυναντιούνται στην κηδεία του προπονητή τους, αναζωπυρώνοντας παλιούς δεσμούς. Ενώ πρόκειται για μια γλυκιά ωδή στη φιλία, είναι πρωτίστως μια ξεκαρδιστική ταινία με κωμικούς θρύλους.

Kevin Hart & Chris Rock: Headliners Only (2023)

Αυτό το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ρίξει μια ματιά στα παρασκήνια της ζωής των δύο κωμικών. Παρακολουθεί τους Hart και Rock, καθώς δίνουν από πρώτο χέρι πληροφορίες για την πρώιμη ζωή τους, τους αγώνες, τους θριάμβους και την αδιάσπαστη αδελφοσύνη τους.

Tamborine (2018) / Total Blackout: The Tamborine Extended Cut (2021)

Το προσωπικό και εσωστρεφές σετ του Rock στο Tamborine αναδεικνύει την αφηγηματική του δεινότητα, εμβαθύνοντας στο πικρό διαζύγιό του και στους αγώνες του στο οικογενειακό δικαστήριο. Ωμό συναίσθημα και οδυνηρό χιούμορ.

Selective Outrage (2023)

Ο Chris Rock μιλά για το χαστούκι από τον Will Smith στα Όσκαρ σε αυτό το πρόσφατο σετ του, το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως.

Madagascar (2005)

To Madagascar, που πάντα θύμιζε κάτι από το Ice Age, σημείωσε μεγάλη επιτυχία με ένα all-star cast και με τον Chris Rock στο ρόλο του Marty, της ζέβρας. Η ενεργητική ερμηνεία του Rock απογειώνει την ταινία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.