Ποιοι ήταν οι 'κύκνοι' της νεοϋορκέζικης ελίτ που πρόδωσε ο Truman Capote

Τις ιστορίες τους βλέπουμε στη σειρά Feud: Capote vs. the Swans.

Η εμπλοκή του Truman Capote με την επιφανή κλίκα, που έμεινε γνωστή ως "κύκνοι", γοητεύει το κοινό εδώ και δεκαετίες, και η τηλεοπτική σειρά του FX, Feud: Capote vs. the Swans, εμβαθύνει στην ενδιαφέρουσα δυναμική αυτού του κύκλου της υψηλής κοινωνίας.

Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν συχνά στην επιδεικτική προσωπικότητα του Capote, οι "κύκνοι", μια ομάδα που αποτελούνταν από γυναίκες με επιρροή από διάφορα υπόβαθρα, παραμένουν εξίσου συναρπαστικές.

Ακολουθούν spoilers για τη σειρά, Feud: Capote vs. the Swans.

Babe Paley

Ποιοι ήταν οι 'κύκνοι' της νεοϋορκέζικης ελίτ που πρόδωσε ο Truman CapoteFX

Η Babe Paley, την οποία υποδύεται η Naomi Watts στη σειρά, θεωρούνταν η αγαπημένη του Capote από τους "κύκνους". Η πρώην συντάκτρια της Vogue ήταν παντρεμένη με τον ιδρυτή του CBS, William Paley, ο οποίος αποτέλεσε αντικείμενο διαφόρων φημών περί απιστίας καθ' όλη τη διάρκεια του γάμου τους. Παρόλο που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στον Capote για βοήθεια, ο συγγραφέας συμπεριέλαβε στην ιστορία του έναν χαρακτήρα που εμφανίζει πολλά από όσα του είπε η Paley εμπιστευτικά για τη φιλία τους.

Το La Côte Basque, 1965 διέλυσε τη σχέση τους στη συνέχεια και ο Capote εκδιώχθηκε από την υψηλή κοινωνία. Η Paley ήταν η τέλεια διοργανώτρια πάρτι και φέρεται επίσης να σχεδίασε τη δική της κηδεία, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα το 1974.

Slim Keith

Slim KeithFX

Η Slim Keith, την οποία υποδύεται η Diane Lane, ήταν παντρεμένη με τον Howard Hawks και έγινε εξώφυλλο του Harper's Bazaar σε ηλικία 22 ετών. Φέρεται να γνώρισε τον Capote σε ένα δείπνο, που διοργάνωσε η Diana Vreeland, σύμφωνα με το Capote's Women, όπου δήλωσε ότι "μαγεύτηκε από αυτόν". Η Keith ήταν φίλη με πολλούς ισχυρούς αστέρες του Χόλιγουντ, όπως οι ηθοποιοί Clark Gable και Gary Cooper.

Αργότερα, ξαναπαντρεύτηκε δύο φορές, με τον παραγωγό Leland Hayward και τον βαρόνο Keith του Castleacre. Δε μίλησε ποτέ με τον Capote μετά τη μη κολακευτική ομοιότητά της με τον χαρακτήρα της Lady Coolbirth στο La Côte Basque, 1965. Όπως και η Babe, απεβίωσε λόγω καρκίνου του πνεύμονα στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Lee Radziwill

Callista FlockhartFX

Ως μικρότερη αδελφή της Jackie Kennedy, η Lee Radziwill (την οποία υποδύεται η Calista Flockhart) είχε μεγάλη στήριξη, όταν μπήκε στον κόσμο της υψηλής κοινωνίας. Ηθοποιός μερικής απασχόλησης και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ζούσε αναμφίβολα στη σκιά της αδελφής της. Παρόλα αυτά, έγινε μέλος του διεθνούς Hall of Fame των Best Dressed του Vanity Fair ως μέλος των "κύκνων".

C.Z. Guest

C.Z. GuestFX

Η C.Z. Guest ήταν μια αιώνια κοσμική προσωπικότητα. Εμφανίστηκε στο Ziegfeld Follies, πόζαρε ως γνωστόν γυμνή για τον ζωγράφο Diego Rivera και παντρεύτηκε την πλούσια βρετανική οικογένεια Winston Frederick Churchill Guest. Ο Ernest Hemingway ήταν κουμπάρος στον γάμο της.

Παραδόξως, η Guest (την οποία υποδύεται η Chloë Sevigny) είναι η μόνη από τους "κύκνους", που δεν έκοψε εντελώς τους δεσμούς της με τον Truman, μετά το La Côte Basque, 1965.

Ann Woodward

Demi MooreFX

Η Ann Woodward, την οποία υποδύεται η Demi Moore, ήταν μια ραδιοφωνική ηθοποιός που παντρεύτηκε τον τραπεζίτη William Woodward Jr., παρά το γεγονός ότι η πεθερά της την απεχθανόταν. Δεδομένου ότι δεν προερχόταν από πλούσια οικογένεια, η Woodward αρχικά απορρίφθηκε από την υψηλή κοινωνία και ήταν πολύ δυστυχισμένη στον γάμο της.

Μετά από μια σειρά από διαρρήξεις στη γειτονιά της, που την ταρακούνησε  πολύ, φέρεται να πυροβόλησε τον σύζυγό της με μια καραμπίνα, επειδή νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης. Στο La Côte Basque, 1965, ο Truman αντικρούει τον ισχυρισμό του δικαστηρίου ότι ήταν αθώα, δηλώνοντας ότι πιθανότατα δολοφόνησε τον σύζυγό της. Αργότερα αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά της στην Πέμπτη Λεωφόρο. Εκείνη την εποχή, η πεθερά της φέρεται να είπε: "Πυροβόλησε τον γιο μου και ο Truman απλώς τη δολοφόνησε, οπότε τώρα υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πια γι' αυτό".

Marella Agnelli

Θαυμάστρια του συγγραφικού έργου του Capote, η Agnelli ήταν μια εύκολη προσθήκη στους "κύκνους", ειδικά από τη στιγμή που η Ιταλίδα ευγενής προερχόταν από πλούσια οικογένεια και παντρεύτηκε τον πρόεδρο της Fiat. Ήταν επίσης μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης και εμφανιζόταν συχνά στις σελίδες της Vogue. Μάλιστα, μια φωτογραφία της Agnelli στο περιοδικό του 1949, τραβηγμένη από τον Richard Avedon, ονομάστηκε "Ο Κύκνος" και αποτέλεσε μερική έμπνευση για το όνομα της ομάδας.

Αν και η Agnelli δεν περιλαμβάνεται στο Feud, η ίδια έγραψε στα απομνημονεύματά της, Becoming an Agnelli, τα εξής: "Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, θεωρούσα τον Truman ως έναν από τους πιο στενούς μου φίλους, ίσως τον πιο στενό... αλλά παραμόνευε σαν γεράκι".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε τη ζωή του βιβλίο

Η αυτοβιογραφία του με τίτλο "Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια" μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Ryan Gosling είναι γεννημένος κασκαντέρ

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Fall Guy (Ο Κασκαντέρ) στη μεγάλη οθόνη, εξασφαλίσαμε αποκλειστικές δηλώσεις του δημοφιλούς ηθοποιού για την ταινία, τη συνεργασία του με τον David Leitch και φυσικά, τις πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης