Οι καλύτερες μίνι σειρές του Netflix

Θέλεις κάτι μικρό σε διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα μεγαλύτερο από ταινία, για να σε κρατήσει; Μην ψάξεις παραπέρα.

Esquire Team
Γράφει: Παύλος Κρούστης 26 Φεβρουαρίου 2024

Θέλεις να αράξεις να δεις μια σειρά που δεν θα σου φάει εβδομάδες ατελείωτες για να φτάσεις στο τέλος της και, παράλληλα, δεν "ψήνεσαι" για ταινία. Τι έχει το μενού στο Netflix, λοιπόν;

Οι limited series ή αλλιώς σειρές μίας σεζόν ή αλλιώς μίνι σειρές έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τελευταία για τον απλούστατο λόγο ότι είναι τέτοιος ο όγκος των παραγωγών πλέον που δεν μπορείς να δεις όλα όσα σε ενδιαφέρουν. Έτσι, καταλήγεις να ψάχνεις για κάτι λιγότερο εκτεταμένο και άρα πιο "εύκολο".

Οι παρακάτω μίνι σειρές είναι μερικές από τις καλύτερες που μπορείς να βρεις στη συνδρομητική πλατφόρμα και, παράλληλα, μπορείς να τις τελειώσεις μέσα σε ένα ή δύο απογεύματα. Βολικό, ε;

Alias Grace (2017)

Η Grace, μια Ιρλανδή μετανάστρια στον Καναδά του 19ου αιώνα, καταδικάζεται για τη δολοφονία του εργοδότη της. Ωστόσο, τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή όταν καταφθάνει ένας ψυχίατρος για να αναλύσει την ψυχική της κατάσταση. Βασίζεται στο μυθιστόρημα Handmaid's Tale.

Διάρκεια: 4 ώρες και 27 λεπτά (6 επεισόδια)

Bodyguard (2018)

Η μίνι σειρά του Netflix ξεκίνησε ως πρωτότυπη σειρά του BBC και ακολουθεί έναν βετεράνο πολέμου που αποκαλύπτει μια επικίνδυνη συνωμοσία, καθώς εργάζεται για την προστασία ενός σημαντικού πολιτικού προσώπου. Πρωταγωνιστεί ο Richard Madden, γνωστός από τον ρόλο του ως Robb Stark στο Game of Thrones.

Διάρκεια: 6 ώρες και 8 λεπτά (6 επεισόδια)

The Haunting of Hill House (2018)

Πρόκειται για τη σειρά που ξεκίνησε την "αυτοκρατορία" του Mike Flanagan στο Netflix. Είναι μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Shirley Jackson και έγινε μια από τις καλύτερες μίνι σειρές του Netflix και πιθανώς η καλύτερη στο είδος του τρόμου.

Διάρκεια: 9 ώρες και 45 λεπτά (10 επεισόδια)

Unbelievable (2019)

Ένα αστυνομικό δράμα, με εξαιρετικό σενάριο και απίστευτες ερμηνείες. Είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με την Kaitlyn Dever να υποδύεται τη Marie Adler, μια νεαρή γυναίκα που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση και στη συνέχεια κατηγορήθηκε από την αστυνομία για ψέματα. Η σειρά μεταπηδά μεταξύ της Marie και δύο γυναικών ντετέκτιβ που διεξάγουν μια ξεχωριστή έρευνα.

Διάρκεια: 6 ώρες και 28 λεπτά (8 επεισόδια)

When They See Us (2019)

Πέντε μαύροι έφηβοι κατηγορήθηκαν άδικα για μια βίαιη επίθεση τη δεκαετία του 1980 και φυλακίστηκαν παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Η αίσθηση της αδικίας είναι διάχυτη σε κάθε επεισόδιο. Μια σημαντική και επίκαιρη σειρά, που συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες για Emmy, κερδίζοντας δύο.

Διάρκεια: 5 ώρες (4 επεισόδια)

Caliphate (2020)

Η πράκτορας Fatima λαμβάνει μια πληροφορία ότι σχεδιάζεται μια τρομοκρατική ενέργεια στη Σουηδία. Εξαιρετικό σενάριο, με μπόλικο σασπένς. Πολύ καλές ερμηνείες και, γενικά, άριστο σε κάθε επίπεδο.

Διάρκεια: 6 ώρες (8 επεισόδια)

The Queen's Gambit (2020)

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1983, η σειρά επικεντρώνεται στην Elizabeth Harmon και την άνοδό της από παιδί-θαύμα στο σκάκι σε μετρ του σκακιού. Με την απίστευτη ερμηνεία της Anya Taylor-Joy, η σειρά συνδυάζει σφιχτή αφήγηση με εξαιρετική ανάπτυξη χαρακτήρων.

Διάρκεια: 6 ώρες και 35 λεπτά (7 επεισόδια)

Unorthodox (2020)

Ακόμη μια μίνι σειρά που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Η Esther Shapiro είναι μια νεαρή γυναίκα σε μια υπερορθόδοξη εβραϊκή οικογένεια. Δεν έχει βγει ποτέ έξω από την κοινότητά της, στη Νέα Υόρκη, και έρχεται αντιμέτωπη με τη ζωή μιας παραδοσιακής συζύγου και μητέρας, καθώς αποφασίζει να φύγει και να κάνει μια νέα αρχή στο Βερολίνο.

Διάρκεια: 3 ώρες και 36 λεπτά (4 επεισόδια)

Maid (2021)

Επικεντρώνεται σε μια νεαρή μητέρα που δραπετεύει από μια κακοποιητική σχέση με την κόρη της και εργάζεται ως καθαρίστρια για να συντηρήσει και τις δύο. Η Margaret Qualley δίνει μια αξιοσημείωτη ερμηνεία, η οποία της χάρισε αρκετές υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία, μεταξύ άλλων στις Χρυσές Σφαίρες.

Διάρκεια: 9 ώρες και 9 λεπτά (10 επεισόδια)

Beef (2023)

Μία μίνι σειρά, που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και έντονη. Ο Steven Yeun και η Ali Wong πρωταγωνιστούν ως δύο άνθρωποι που καταλήγουν σε καυγά στον δρόμο και στη συνέχεια ξεκινούν να κάνουν ο ένας τη ζωή του άλλου κόλαση. Ο θυμός και η αμείλικτη οργή τους δεν υποχωρούν μέχρι που τα πράγματα γίνονται θανάσιμα και οι ζωές τους καταλήγουν να κινδυνεύουν.

Διάρκεια: 5 ώρες και 52 λεπτά (10 επεισόδια)

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr