Πώς συνδέεται η νέα σειρά του Guy Ritchie, The Gentlemen, με την ομώνυμη ταινία του;

H ταινία του 2019 και η νέα του σειρά που κυκλοφορεί σήμερα στο Netflix ξεκινούν από μια κοινή βάση.

Όταν το The Gentlemen έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2019, βρήκαμε τον Guy Ritchie στα καλύτερά του: γκάνγκστερς, ύποπτες συμφωνίες και αιματηρό πιστολίδι, υπερφορτισμένο από ένα τρομερό καστ και το χαρακτηριστικό στυλ του σκηνοθέτη.

Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με 115 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο Ritchie ετοίμαζε μια spin-off τηλεοπτική σειρά με το ίδιο όνομα. Περνάμε στον Μάρτιο του 2024 και αυτή η σειρά πρόκειται να προβληθεί στο Netflix.

Με ένα εντυπωσιακό cast, όπως ο Theo James του The White Lotus στον πρωταγωνιστικό ρόλο, οι Joely Richardson, Peter Serafinowicz, Daniel Ings, Giancarlo Esposito και η Kaya Scodelario του Skins, η σειρά διαθέτει επίσης αρκετά γνωστά πρόσωπα από το έργο του Ritchie, όπως ο Vinnie Jones, ο Max Beesley και φυσικά ο πανίσχυρος Ray Winstone. Σε τι διαφέρει όμως η τηλεοπτική σειρά από την πρωτότυπη ταινία και ποιο είναι το κοινό στοιχείο;

Η βασική ιδέα

Η σύντομη απάντηση είναι ότι πρόκειται για "κάτι κοντά στο The Gentlemen". Όπως εξήγησε ο James σε συνέντευξή του στο Netflix: "Ο κόσμος αυτής της τηλεοπτικής σειράς είναι εμπνευσμένος από την ταινία, αλλά η ιστορία είναι πολύ διαφορετική".

Στην ταινία, ο Matthew McConaughey υποδύεται τον Mickey Pearson, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση ναρκωτικών και θέλει να πουλήσει την επιχείρησή του, αλλά κάποιοι άλλοι γκάνγκστερς μπαίνουν στο παιχνίδι για να κάνουν αυτή τη συμφωνία λίγο πιο δύσκολη. Υπάρχουν εκβιασμοί, YouTubers, μαχητές MMA, ολιγάρχες και ένα εργοστάσιο κατεψυγμένων ψαριών που συνθέτουν το πλούσιο μωσαϊκό αυτής της ελαφρώς τρελής κωμωδίας-θρίλερ, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Colin Farrell, Hugh Grant, Jeremy Strong, Michelle Dockery και Charlie Hunnam.

Η ταινία συνδέεται με τη σειρά καθ' όλη τη διάρκεια της, όπως το ότι ο χαρακτήρας του James, Eddie Horniman, ο οποίος έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του διάφορα ακίνητα, ανακαλύπτει ότι στο κτήμα του καλλιεργείται κάνναβη. Η ενασχόληση με την καλλιέργεια κάνναβης αποτελεί μέρος της επιχείρησης του Mickey Pearson, γεγονός που τελικά τον παγιδεύει στον εγκληματικό υπόκοσμο.

Έτσι, ενώ υπάρχουν εντελώς νέοι χαρακτήρες και σκηνικά, είναι "μια περιπλάνηση στον κόσμο των αριστοκρατών που συναντούν τους γκάνγκστερ", όπως λέει μια περιγραφή, όπως διαφαίνεται -αφού δεν την έχουμε δει ακόμα- ότι οι "ρίζες" του βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στην ομώνυμη ταινία, και το πιο σημαντικό, μέσα στο "Guy Ritchie-verse".

Απελευθέρωση για τον Ritchie

Ο Ritchie εξήγησε στο Netflix τους λόγους για τους οποίους έδωσε δεύτερη ζωή στην ιδέα: "Ένιωσα ότι μέσα στο The Gentlemen θα μπορούσα τουλάχιστον να είχα συνεχίσει με μια άλλη ταινία. Έχω μια ανεξάντλητη δημιουργική δεξαμενή διαφορετικών ιδεών. Η δυνατότητα να μπορώ να επεκτείνω τις ιστορίες ήταν τρομερά απελευθερωτική".

"Οι θαυμαστές δε θα απογοητευτούν, καθώς μέχρι τώρα θα πρέπει να έχουν συντονιστεί πολύ καλά με το τι θα πάρουν", πρόσθεσε. "Αν σας αρέσουν οι δικοί μου κόσμοι", είπε, "τότε θα σας αρέσει αυτός ο κόσμος".

Η σειρά The Gentlemen καταφθάνει στο Netflix σήμερα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης