Μήπως το Sharp Objects είναι η σειρά του καλοκαιριού;

Έτοιμη για Emmy η Amy στο ψυχολογικό θρίλερ που (γιατί όχι;) θύμισε έντονα την πρώτη τρομερή σεζόν του True Detective.

Ήρθε με φόρα για να γίνει η σειρά του καλοκαιριού. Το Sharp Objects, το πιο καλογραμμένο drama της σεζόν, καθώς προχωρούν τα επεισόδια αναπόφευκτα μπαίνει σε συγκρίσεις, τόσο για τον τόνο και το θέμα, για τα τοπία και τις ερμηνείες με την πρώτη σεζόν του True Detective, του Nic Pizzolatto. Καταρχάς, κι εδώ η πλοκή βασίζεται σε χρονικά forwards and backwards, κι εδώ η αιθέρια αφήγηση τα κάνει όλα να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού αφού μία λέξη ή μία μόλις έκφραση αρκεί για να ανατρέψει πλήρως την ισορροπία.

Το Sharp Objects αφορά στο στόρι μίας ρεπόρτερ, την οποία υποδύεται η -πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ- Amy Adams, που επιστρέφει στη γενέτειρά της για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με τις δύο δολοφονίες έφηβων κοριτσιών. Καθώς τα επεισόδια προχωρούν δυναμώνει το κρεσέντο της αγωνίας και της έντασης, με το θρίλερ και τον τρόμο να μπερδεύονται. Μαγική η σκηνοθεσία του Jean-Marc Vallée, γνωστός από τα Big Little Lies – το περσινό καλοκαιρινό hit του HBO – και του Dallas Buyers Club. Φανταστικός ο Vallée, πάλι βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες αλλά αυτή τη φορά τις μεταφέρει στον γκόθικ αμερικάνικο νότο και όχι σε πανέμορφα σπίτια του Monterey. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller της Gillian Flynn (συγγραφέας του Gone Girl), που μαζί με τη βετεράνο και βραβευμένη δημιουργό της σειράς Marti Noxon (UnREAL, Mad Men, Βuffy the vampire slayer μεταξύ άλλων) έχουν συνυπογράψει το σενάριο.

Μήπως το Sharp Objects είναι η σειρά του καλοκαιριού;

Λέγεται Sharp Objects (Αιχμηρά Αντικείμενα) γιατί αυτά διαλέγει η πρωταγωνίστρια, η ψυχολογικά ασταθής Camille, για να κόψει τον εαυτό της. Η mini σειρά (συνολικά θα έχει 8 επεισόδια), έχει σαν βασικό της όπλο το σασπένς. Αυτό δυναμώνει όσο περνούν τα επεισόδια και όσο το σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν και τα σφραγισμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια. Κάθε σκηνή χτίζεται για να ταράξει και για να ταρακουνήσει τον θεατή. Δυνατή επίσης είναι η χρήση του ήχου. Η Camille ακούει μουσική στο iPod της είτε με ακουστικά είτε όταν το συνδέει με το ράδιο του αυτοκινήτου τους. Την αγαπήσαμε λίγο παραπάνω όταν την είδαμε να ακούει το τελευταίο άλμπουμ των LCD Soundsystem. Υπάρχει λόγος στην αφήγηση όταν ακούει μουσική. Υπάρχει πάντα ένα backstory όταν το κάνει.

Η σειρά διαδραματίζεται σε μία μικρή πόλη της στα νότια των Ηνωμένων Πολιτειών που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, ωστόσο καταφέρνει να είναι συνεπής και αξιόπιστη στη μη ύπαρξή της. Εκεί, θα βρεις κανείς οτιδήποτε μπορεί να βρει σε οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη πόλη είτε βρίσκεται στην Αμερική είτε αλλού. Ανθρώπους που ξοδεύονται χωρίς λόγο, μάχες δημοτικότητας στο γυμνάσιο, μισογύνηδες, άντρες που τις αγαπούν, ανθρώπους που υποφέρουν, μητριαρχιακή κυριαρχία εντός των τειχών, πόνο μοναξιάς, την αρχέγονη μάχη του πλούτου απέναντι στη φτώχεια κ.ο.κ. Φυσικά είναι έντονη η σχέση μάνας-κόρης μεταξύ Camille και Adora (την υποδύεται μαεστρικά η Patricia Clarkson) και η σχέση της Camille με τη μικρή της ετεροθαλή αδερφή την Amma (Eliza Scanlen).

sharp objects

Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί 3 επεισόδια, τα δείχνει παράλληλα η NOVA στην Ελλάδα λίγο μετά την προβολή τους στην Αμερική. Kαι περιμένουμε πώς και πώς να προχωρήσει το ρεπορτάζ της Camille και να δούμε επιτέλους, όσοι δεν έχουμε διαβάσει Gillian Flynn, ποιος και γιατί έκανε τους φόνους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος