Το HBO αλλάζει για πάντα τον τρόπο που γυρίζονται οι σκηνές σεξ

Το αμερικάνικο δίκτυο προσέλαβε "ρυθμιστή οικειότητας" για τα γυρίσματα του The Deuce, τον οποίο χρησιμοποιεί πλέον σε κάθε σειρά ή ταινία δικής του παραγωγής.

Από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών παραγωγής του HBO είναι το The Deuce. Το σόου σε σενάριο του David Simon -συνδημιουργού του The Wire- και του George Pelecanos, που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, με τον James Franco σε διπλό ρόλο, να ενσαρκώνει τα δίδυμα αδέλφια Vincent και Frankie Martino -δύο υπαρκτά πρόσωπα- που καθόρισαν τη νυχτερινή ζωή της Times Square και συνεργάστηκαν με τη μαφία στη Νέα Υόρκη του '70, προσφέροντας μέσα από τα μπαρ τους στέγη στην πορνοβιομηχανία. Στο πλευρό του, η αδελφή του Jake, Maggie Gyllenhaal, στο ρόλο της σέξι ιερόδουλης Candy, που προσπάθησε να ξεκινήσει μία πολλά υποσχόμενη καριέρα σε ροζ ταινίες.

Την περασμένη άνοιξη κι ενώ τα γυρίσματα της 2ης σεζόν βρίσκονταν σε εξέλιξη, η συμπρωταγωνίστρια της Gyllenhaal, Emily Meade υποδυόμενη μία πόρνη κλήθηκε να γυρίσει μία σκηνή στοματικού σεξ μπροστά σε ένα πλήθος ανθρώπων σε στούντιο στο Μπρονξ. Το πέος δεν ήταν πραγματικό. Επρόκειτο για δονητή. Παρά το γεγονός ότι γύριζε σκηνές σεξ από τα 16 της, η 29χρονη ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη και τρομοκρατημένη με το τι θα συμβεί αν τα μελλοντικά παιδιά της δουν κάποια στιγμή το συγκεκριμένο υλικό. Τι θα σκεφτούν για τη μητέρα τους; Πώς θα τους σημαδέψει αυτή η σκηνή; Ήταν μόνο μερικές από τις σκέψεις που έπαιζαν σαν λούπα στο μυαλό της Meade μέχρι που σκέφτηκε το εξής: "Ζούμε στην εποχή του #MeToo και ήρθε η ώρα να συζητήσουμε την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, ειδικά αν η δουλειά μας περιστρέφεται γύρω από το σεξ".

Το HBO αλλάζει για πάντα τον τρόπο που γυρίζονται οι σκηνές σεξ

Για τα γυρίσματα της 2ης σεζόν λοιπόν η Emily Meade ζήτησε την παρουσία ενός "intimacy coordinator", σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση "ρυθμιστή οικειότητας". Το HBO τον βρήκε στο πρόσωπο της Alicia Rodis, της πρώην ηθοποιού και συνιδρύτριας της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Intimacy Directors International. Η Rodis διάβασε μαζί με τη νεαρή ηθοποιό το σενάριο, άκουσε τις ανησυχίες της, μετέφερε τους προβληματισμούς της στο τηλεοπτικό δίκτυο, αποσαφήνισε τα όρια που έθεταν κυρίως οι γυναίκες ηθοποιοί για κάθε τολμηρή σκηνή, της πρόσφερε στοματικό διάλυμα και ένα μαξιλάρι για να μην μελανιάσουν τα γόνατά της κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της επίμαχης σκηνής.

Παράλληλα με την δουλειά της στο The Deuce, η Rodis επέβλεπε τα γυρίσματα μερικών ακόμα παραγωγών του HBO: της σειράς Crashing, της επερχόμενης σειράς Watchmen του Damon Lindelof, της ταινίας Deadwood, αλλά και της επικείμενης σειράς ενηλικίωσης Euphoria.

Η Meade περιγράφει σε συνέντευξή της στο Rolling Stone τη Rodis "σαν μητέρα ή αδελφή της στο σετ", που φρόντιζε τόσο για εκείνη, όσο και για τους συναδέλφους της. "Με βοήθησε να νιώσω άνετα και στο τέλος της ημέρας να έχω να υπερηφανεύομαι ότι ναι μεν συμμετέχω σε μία σειρά που βρίθει από σεξουαλικές σκηνές, οι οποίες όμως εκτελούνται επαγγελματικά με σεβασμό πάνω απ' όλα στους ηθοποιούς".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.