Το νέο docuseries του Netflix σκιαγραφεί τον serial killer Ted Bundy

Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes: Οι τελευταίες μέρες του δολοφόνου που συγκλόνισε την Αμερική.

Ted Bundy, ένα όνομα μία φρικιαστική ιστορία. Μπορεί το ονοματεπώνυμο να μη λέει πολλά στην Ευρώπη, στην Αμερική όμως παραμένει μέχρι σήμερα η ενσάρκωση του απόλυτου κακού. Ο serial killer με το αινιγματικό χαμόγελο, που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες στα 70s, σκιαγραφείται στο νέο docuseries του Netflix, σκηνοθεσίας του βραβευμένου με Emmy Joe Berlinger, που θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιανουαρίου - 30 χρόνια ακριβώς από την ημέρα εκτέλεσης του δολοφόνου.

Ήταν βιαστής, απαγωγέας, κλέφτης και νεκρόφιλος

Ποιος όμως ήταν ο άνθρωπος που ερευνά το Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes; Το 1989 ο serial killer κάθησε στην ηλεκτρική καρέκλα καταδικασμένος για τρεις φόνους και στο άκουσμα της είδησης εκατοντάδες κόσμου βγήκε στον δρόμο για να το γιορτάσει. Σήμερα όμως είναι σίγουρο ότι τα θύματά του ανέρχονταν σε πολλές δεκάδες. Άλλωστε κι ίδιος, λίγο πριν την εκτέλεσή του, το είχε ομολογήσει: είχε σκοτώσει τουλάχιστον 30 γυναίκες. Οι διαδόσεις από την άλλη θέλουν τους φόνους να πλησιάζουν τους 100.

Το νέο docuseries του Netflix σκιαγραφεί τον serial killer Ted Bundy

Στα τέσσερα επεισόδια που θα προβληθούν, το ντοκιμαντέρ δεν πρόκειται να μασήσει τα λόγια του: υπάρχουν σκηνές που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό με τον ίδιο τον Bundy να μιλά μέσα από την φυλακή, λίγο καιρό πριν βρεθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Γιατί όμως ο συγκεκριμένος serial killer συνεχίζει να εξάπτει ακόμα τη φαντασία των θεατών; Ίσως επειδή δεν ήταν μόνο δολοφόνος. Ήταν και βιαστής, απαγωγέας, κλέφτης, νεκρόφιλος. Ένα ζωντανό ποινικό αδίκημα που δεν γνώριζε κανένα ηθικό φραγμό ή ταμπού. Μία εγκληματική ιδιοφυΐα που στραγγάλιζε, αποκεφάλιζε (σ.σ: κρατούσε τα κρανία στο διαμέρισμά του) και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ όπλα για να μην αφήνει ίχνη. Ένας Τζακ Αντεροβγάλτης σε μία από τις πλέον κομβικές δεκαετίες της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε σοβαρές νομικές γνώσεις και έδειχνε πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας.

Ted Bundy 6

Δεν ήταν όμως μόνο η εγκληματική του δράση που συγκλόνισε τις Η.Π.Α, ήταν κι απόκοσμη ευφυΐα του που έπαιξε ρόλο στο να αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. Παρέμενε ασύλληπτος από τις αρχές για χρόνια, δεν άφηνε ίχνη, έφευγε από τη μία πολιτεία για την άλλη με τους φόνους να μην μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και συνέχιζε το φριχτό του έργο χωρίς η αστυνομία να μπορεί να κάνει τίποτα. Μάλιστα, κατάφερε δύο φορές να αποφύγει την καταδίκη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ted Bundy 4

Το 1978 έκανε το μοναδικό του λάθος. Επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό που τον υπέβαλε σε έναν τυπικό έλεγχο και ύστερα το έβαλε στα πόδια, και όλα αυτά για κακή του τύχη στην πολιτεία της Φλόριντα, εκεί όπου η θανατική ποινή δεν είναι απλά ξεχασμένη πρακτική αλλά ωμή πραγματικότητα. Εκείνο όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη απορία είναι άλλο: το γεγονός ότι ο Ted Bundy, ο serial killer δεκάδων γυναικών, συνέχισε να έχει θαυμάστριες που του έστελναν ερωτικές επιστολές μέχρι την τελευταία του μέρα. Μία ψυχολογική απόκλιση που έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν μία πρώην συνάδελφός του θέλησε να τον παντρευτεί όσο εκείνος δικαζόταν για τις φρικαλεότητες που είχε διαπράξει.

Το νέο docuseries δεν είναι η μοναδική παραγωγή του Netflix που ασχολείται με τον Ted Bundy. Στα σκαριά βρίσκεται και μία ταινία από τον ίδιο σκηνοθέτη με τίτλο Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, όπου βρίσκουμε τον Zac Efron να ενσαρκώνει τον μανιακό δολοφόνο. Όπως είναι φανερό, μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια από την εκτέλεσή του, όμως η περίπτωση του αρχετυπικού serial killer συγκλονίζει ακόμα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος