Το Bandersnatch, η ταινία του Black Mirror, έρχεται στο Netflix σε λίγες ημέρες

Το Netflix ετοιμάζεται να μας εντυπωσιάσει. Ξανά.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 20 Δεκεμβρίου 2018

Το πότε ακριβώς θα επιστρέψει η πέμπτη σεζόν του Black Mirror παραμένει ένας γρίφος, αν και πριν λίγο καιρό η λύση είχε φανεί σχεδόν σίγουρη. Οι εκπλήξεις, οι ανατροπές και το μυστήριο αποτελούν σήμα κατατεθέν της sci-fi σειράς του Netflix. Έτσι το γεγονός πως οι παραγωγοί παίζουν με την αγωνία του κοινού δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Ίσως αυτό να εξηγεί και την παρουσία ενός νέου "αρχείου" που εμφανίστηκε στην πλατφόρμα: δεν έχει ακριβώς εξώφυλλο παρά μόνο κάποια κουνημένα screenshots από παλιότερα επεισόδια και η μόνη περιγραφή που το συνοδεύει είναι η φράση "I'll be right back”. Επί της ουσίας, δηλαδή, το μόνο πράγμα που μπορούμε να υποπτευτούμε είναι κάποια σχέση με το επεισόδιο Be right back από τη δεύτερη σεζόν της σειράς. Τα πράγματα, μάλιστα, γίνονται ακόμα πιο ύποπτα όταν συνειδητοποιήσεις ότι το νέο "αρχείο" δεν αποτελεί το επόμενο επεισόδιο του Black Mirror αλλά εμφανίζεται ως αυτόνομη ταινία. Μήπως όμως προτρέχουμε; Σε λίγες μέρες θα λάμψει η αλήθεια.

Το Bandersnatch, η ταινία του Black Mirror, έρχεται στο Netflix σε λίγες ημέρες

Η αλήθεια είναι ότι οι διαδόσεις σχετικά με το πρώτο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου δίνουν και παίρνουν. Τον περασμένο μήνα μία φήμη που ξεκίνησε από το Reddit, με βάση ένα tweet σε επίσημο λογαριασμό της πλατφόρμας, έβαλε φωτιά στο ίντερνετ: όλοι πίστεψαν ότι το Bandersnatch θα είναι το πρώτο επεισόδιο όπου το κοινό θα αποφασίζει για τη συνέχεια. Άλλο ένα πράγμα, δηλαδή, που μένει να δούμε αν θα βγει αληθινό.

Όσο για το όνομα του επεισοδίου; Κουβαλά από μόνο του αρκετό μυστήριο. Bandersnatch έλεγαν ένα τρομερό τέρας από Through the Looking Glass, το sequel δηλαδή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll. Μήπως, τελικά, το Netflix ετοιμάζεται να κάνει  για μία ακόμα φορά το θαύμα του;

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Culture

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ