Ο Martin Scorsese θα σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τον Bob Dylan

Το θρυλικό Rolling Thunder Revue Tour του '75 μέσα από τον φακό του θρυλικού σκηνοθέτη.

O Martin Scorsese δέχθηκε να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του Netflix, όπου ο φακός εστιάζει στην περιοδεία Rolling Thunder Revue Tour του Bob Dylan, περιλαμβάνοντας συνεντεύξεις με τον θρυλικό τραγουδοποιό.

Η αμερικανική πλατφόρμα αναφέρει χαρακτηριστικά: "το ντοκιμαντέρ θα καταγράφει τη χαρμόσυνη μουσική που ερμήνευε επί σκηνής ο Bod Dylan μέσα στο τεταμένο κλίμα που επικρατούσε στην χώρα το 1975".

Ο Martin Scorsese θα σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τον Bob Dylan

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης καταπιάνεται με τη ζωή του διάσημου μουσικού. Το 2005 είχε σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ No Direction Home με θέμα την άνοδό του μουσικού στην στρατόσφαιρα της show business αλλά και την πρόωρη -έστω προσωρινή- αποχώρησή του από τη μουσική σκηνή. Τώρα όμως, όπως αναφέρει το Variety, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού η προσέγγιση του ντοκιμαντέρ θα είναι περισσότερο έμμεση κι όχι τόσο άμεση όσο το προηγούμενο.

Εκείνη η περιοδεία δεν ήταν solo, ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1975 και τον Μάιο του 1976 μαζί του περιόδευαν διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Joni Mitchell, η Emmylou Harris, ο Allen Ginsberg και η Bette Midler, ενώ αν πιστέψουμε τα όσα γράφει η The Guardian -και δεν έχουμε κανένα λόγο για να μην το κάνουμε- ήταν μία από τις πιο σημαντικές περιοδείες που έκανε ποτέ. Πλέον χαρακτηριστική εικόνα από εκείνη την τουρνέ; Ο Bob Dylan να ερμηνεύει τα τραγούδια του φορώντας λευκή μπογιά στο πρόσωπο.

Μπομπ Ντίλαν 1

Μάλιστα, εκτός από τον Scorsese που παράλληλα με το ντοκιμαντέρ που τον φέρνει για δεύτερη φορά στο Netflix ετοιμάζει την μεγάλη κινηματογραφική του επιστροφή με τίτλο The Irish Man, υπάρχει κι άλλος ένας σκηνοθέτης που θα καταπιαστεί αυτήν την περίοδο με τον θρυλικό μουσικό: ο Luca Guadagnino (Call me By Your Name) θα γυρίσει μία ταινία με θέμα τον Dylan, η οποία θα εστιάζει στον κλασικό δίσκο του 1975 με τίτλο Blood on the Tracks.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.