Ο Martin Scorsese θα σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τον Bob Dylan

Το θρυλικό Rolling Thunder Revue Tour του '75 μέσα από τον φακό του θρυλικού σκηνοθέτη.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 14 Ιανουαρίου 2019

O Martin Scorsese δέχθηκε να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του Netflix, όπου ο φακός εστιάζει στην περιοδεία Rolling Thunder Revue Tour του Bob Dylan, περιλαμβάνοντας συνεντεύξεις με τον θρυλικό τραγουδοποιό.

Η αμερικανική πλατφόρμα αναφέρει χαρακτηριστικά: "το ντοκιμαντέρ θα καταγράφει τη χαρμόσυνη μουσική που ερμήνευε επί σκηνής ο Bod Dylan μέσα στο τεταμένο κλίμα που επικρατούσε στην χώρα το 1975".

Ο Martin Scorsese θα σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τον Bob Dylan

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης καταπιάνεται με τη ζωή του διάσημου μουσικού. Το 2005 είχε σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ No Direction Home με θέμα την άνοδό του μουσικού στην στρατόσφαιρα της show business αλλά και την πρόωρη -έστω προσωρινή- αποχώρησή του από τη μουσική σκηνή. Τώρα όμως, όπως αναφέρει το Variety, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού η προσέγγιση του ντοκιμαντέρ θα είναι περισσότερο έμμεση κι όχι τόσο άμεση όσο το προηγούμενο.

Εκείνη η περιοδεία δεν ήταν solo, ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1975 και τον Μάιο του 1976 μαζί του περιόδευαν διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Joni Mitchell, η Emmylou Harris, ο Allen Ginsberg και η Bette Midler, ενώ αν πιστέψουμε τα όσα γράφει η The Guardian -και δεν έχουμε κανένα λόγο για να μην το κάνουμε- ήταν μία από τις πιο σημαντικές περιοδείες που έκανε ποτέ. Πλέον χαρακτηριστική εικόνα από εκείνη την τουρνέ; Ο Bob Dylan να ερμηνεύει τα τραγούδια του φορώντας λευκή μπογιά στο πρόσωπο.

Μπομπ Ντίλαν 1

Μάλιστα, εκτός από τον Scorsese που παράλληλα με το ντοκιμαντέρ που τον φέρνει για δεύτερη φορά στο Netflix ετοιμάζει την μεγάλη κινηματογραφική του επιστροφή με τίτλο The Irish Man, υπάρχει κι άλλος ένας σκηνοθέτης που θα καταπιαστεί αυτήν την περίοδο με τον θρυλικό μουσικό: ο Luca Guadagnino (Call me By Your Name) θα γυρίσει μία ταινία με θέμα τον Dylan, η οποία θα εστιάζει στον κλασικό δίσκο του 1975 με τίτλο Blood on the Tracks.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο teaser του Game of Thrones οι Starks συναντούν τους νεκρούς

Μία όχι και τόσο ευχάριστη οικογενειακή συγκέντρωση.

Το φιάσκο του Fyre Festival ήταν χειρότερο απ' ότι φανταζόμασταν

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix επιχειρεί μία βαθύτερη τομή σε μία από τις μεγαλύτερες απάτες των τελευταίων ετών.