Το μέλλον του Game of Thrones πλέον κρέμεται από πολλές μικρές κλωστές

Ρίχνουμε μία ματιά στα μυστικά που κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Μόνο σε συνέδριο των flatearthers μπορείς να ακούσεις περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας από ό,τι σε ένα διαδικτυακό thread για το Game of Thrones. Λίγο καιρό πριν τη πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του όγδοου κύκλου, το επικό πρώτο trailer δημιούργησε φρενίτιδα στον πλανήτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις αρχικές εκδηλώσεις ενθουσιασμού, ακολούθησε ένας καταιγισμός από προβλέψεις για το μέλλον του Westeros.

Άλλωστε, είναι γνωστό, οι fans της σειράς δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτές. Για να μην πέσουμε όμως στην παγίδα να αρχίσουμε τις προβλέψεις που στηρίζονται στο κληρονομικό χάρισμα, ας δούμε τι έχουν δηλώσει τον τελευταίο καιρό οι πρωταγωνιστές της σειράς. Ή μάλλον τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις των ηρώων του Game of Thrones.

"Ήταν η πιο άσχημη εμπειρία που είχα όσο καιρό συμμετέχω στη σειρά" δήλωσε ο Ian Glenn (Jorah Mormont), αναφερόμενος στα γυρίσματα για την πιο μεγάλη μάχη που θα δούμε στην όγδοη σεζόν, για να συνεχίσει: "Γυρίζαμε τις σκηνές όλο το βράδυ και πέφταμε για ύπνο στις εφτά η ώρα το πρωί. Όταν ξυπνάς μεσημέρι χάνεις όλη τη μέρα σου και μετά, απλά, πας ξανά στα γυρίσματα. Δεν είχαμε καμία ζωή εκτός από τη μάχη. Ήμασταν ένα πραγματικά δυστυχισμένο τσούρμο από ηθοποιούς". Εκτός από το χειμώνα λοιπόν, φαίνεται ότι και η νύχτα έρχεται στον κόσμο του Westeros.

Μέχρι στιγμής το marketing του HBO έχει πετύχει διάνα με την φωτογράφιση που έγινε στο Entertainment Weekly. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να δούμε 20 εξαιρετικά πορτραίτα των πρωταγωνιστών συνοδευόμενα από μερικές προφητικές φράσεις. Τα spoilers κρύβονται πολύ προσεκτικά κάτω από το χαλί, γραμμένα σε μία γλώσσα που θυμίζει την Πυθία της αρχαιότητας.

"Υπάρχει μία πιθανότητα να εκδικηθεί τον αδελφό του και να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες" δήλωσε ο Rory McCann (The Hound), προαναγγέλλοντας μία μονομαχία ανάμεσα στα φοβερά και τρομερά αδέρφια Clegane. "Βρίσκεται σίγουρα σε αποστολή" είπε αντίστοιχα η Carice van Houten (Melisandre), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο χαρακτήρας της να εμφανιστεί ξανά ως άλλος Gandalf για να ολοκληρώσει το έργο του.

Τι γίνεται όμως με το ζευγάρι της χρονιάς Jon Snow-Daenerys Targaryen; "Ο Sam νιώθει βαριά την ευθύνη για τις πληροφορίες που γνωρίζει. Παράλληλα όμως είναι σίγουρος ότι ο Jon θα προτιμούσε να ακούσει τα νέα μόνο από εκείνον κι από κανέναν άλλο" δήλωσε ο John Bradley (Samwell Tarly), αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο ο μπάσταρδος των Stark θα μάθει την πραγματική καταγωγή του -αλλά και το γεγονός ότι έχει διαπράξει αιμομιξία.

Το μέλλον του Game of Thrones πλέον κρέμεται από πολλές μικρές κλωστές

Μάλιστα αν κάποιος θέλει να δει το ποτήρι μισοάδειο, οι δηλώσεις του Kit Harington, ίσως προμηνύουν τον θάνατο για τους δύο χαρακτήρες: "Το τέλος του κόσμου είναι κοντά, αλλά τουλάχιστον εκείνος έχει βρει κάποια που πραγματικά την αγαπά". Σε περίπτωση, δηλαδή, που οι παραγωγοί θελήσουν να κλιμακώσουν τη σχέση με ένα twist αντίστοιχο με εκείνο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας (όπου πεθαίνουν και οι δύο) οι βάσεις έχουν ήδη στηθεί.

Εκείνο όμως που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο θέμα τους οπαδούς είναι το φινάλε της σειράς. Πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να ζήσουν μία μεγάλη απογοήτευση τύπου Lost. "Δεν υπάρχει καμία εκδοχή για την οποία όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη θα συμφωνούσαν ότι είναι η σωστή -αυτή είναι μία απίθανη πραγματικότητα που δεν μπορεί να υπάρξει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο παραγωγός DB Weiss, σχετικά με τον τρόπο που θα τελειώσει η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών. "Θα ήθελα να πετύχουμε ό,τι και το φινάλε του Breaking Bad· τότε, δηλαδή, που οι μισοί θεατές βαθμολογούσαν το τέλος Α και οι υπόλοιποι με A+".

Τζον Σνόου Καλίσι

Όπως όλα δείχνουν το μέλλον του Game of Thrones κρέμεται από πολλές μικρές κλωστές. Ποιες θα είναι εκείνες που θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος και ποιες θα κοπούν; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Δεν πειράζει, προχωράμε μέχρι τις 14 Απριλίου και την πρεμιέρα του show.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.